Maradandó fog tömés gyermek részére

 maradandó fog tömés gyermek részére 2

Maradandó  fog tömés gyermek részére

Mivel keresett meg minket a szülő? 

Fiatalkorú páciensünk szülei azzal kerestek meg minket, hogy gyermekük panaszkodott arra, hogy zavarja a fekete lyuk felső front fogán és emiatt az iskolában is piszkálják a társai.

 

Diagnózis és javasolt kezelés: 

A gyermek bal felső 2-es maradó foga szuvas. Látható még a fogak rendezetlen helyzete, ami miatt javasolt a későbbiekben fogszabályzó kezelés is. 
Először is bemutattuk a gyermeknek az eszközöket, megbeszéltünk minden lépést a kezeléssel kapcsolatban. Ezután gépi eszközökkel eltávolítottuk a szuvas foganyagot.  A kitisztított üregbe esztétikus tömést készítettünk.

 

Tipp a megelőzéshez:

Ebben az esetben a fogak rendezetlen helyzete és a fogköztisztítás hiánya is szerepet játszott abban, hogy fogszuvasodás alakuljon ki.

Fogköztisztításra gyerekek esetében a legkönnyebben használható eszköz a fogselyem villa, ennek rendszeres alkalmazása hozzájárul a fogszuvasodás megelőzéséhez.  Fogszabályzó kezeléssel a torlódott fogak helyreállításával nem csak esztétikus fogsort, hanem könnyebben tisztítható fogfelszíneket is kapunk, így csökkenthetjük a fogszuvasodás kialakulását.

A recepción mindig segítőkészek, kedvesek. Engem Sápi Béla, gyermekeimet Nyúzó Brigitta kezeli. Mindkét fogorvosról a legjobb tapasztalataim vannak. Profi csapat.

Tibor (42)

Nyúzó doktornő és az asszisztensei kedvességét és türelmét mindenképpen kiemelném és ajánlom is őket másoknak is a környezetemben!

Klára (45)

Kapcsolódó cikkek

 középpontban a gyerekek: gyermek és ifjúsági fogászat

Középpontban a gyerekek: gyermek- és ifjúsági fogászat

Elolvasom
Dr nyuzó brigitta

Tévhit, hogy a gyerekeknél nincs fogkőképződés!

Elolvasom