Tejfogszuvasodás

 tejfogszuvasodáa

Mivel keresett meg minket a szülő? 

6 éves kis páciensünk szülei azért kerestek fel minket, mert fogszuvasodásra gyanakodtak kislányuk tejfogai esetében. 

Diagnózis és javasolt kezelés: 

Klinikai vizsgálat alapján gyermek és ifjúsági fogászunk Dr. Nyuzó Brigitta  megállapította, hogy a páciens bal alsó 4-es tejfoga és jobb alsó 4-es tejfoga szuvas. Ezen fogak szuvas foganyagának eltávolítását és fog tömőanyaggal való helyreállítását javasolta a doktornő.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

Először is ráhangolódtunk a gyermekkel a fogászati kezelésre, megbarátkoztunk az eszközökkel, hogy mivel fognak dolgozni, hogy néz ki az eszköz, mit csinál, milyen hangja van, miért fontos ez. Ezután gépi eszközökkel eltávolítottuk a szuvas foganyagot.  A kitisztított üregbe esztétikus tömést készítettünk.  

Tipp a megelőzéshez:

A gyermekeknél gyakran alakul ki szuvasodás a 4-es és 5-ös tejfogak egymás felé néző felszínén. A szuvasodást a fogközben pangó lepedék okozza. Sajnos a fogkefe sörtéi ezen területeket nem tudják tisztítani, emiatt javasolt kiegészítő eszközök alkalmazása. Gyermekek esetében a fogselyem villa könnyen alkalmazható fogköztisztító eszköz. Javasolt  szülői segítség a használatához.

Nyúzó doktornő és az asszisztensei kedvességét és türelmét mindenképpen kiemelném és ajánlom is őket másoknak is a környezetemben!

Klára (45)

A recepción mindig segítőkészek, kedvesek. Engem Sápi Béla, gyermekeimet Nyúzó Brigitta kezeli. Mindkét fogorvosról a legjobb tapasztalataim vannak. Profi csapat.

Tibor (42)

Kapcsolódó cikkek

 középpontban a gyerekek: gyermek és ifjúsági fogászat

Középpontban a gyerekek: gyermek- és ifjúsági fogászat

Elolvasom
Dr nyuzó brigitta

Erőltessük-e a mozgó tejfogak kiesését?

Elolvasom
Dr nyuzó brigitta 2022

Mitől alakul ki a fogorvosok iránti szorongás a gyerekekben?

Elolvasom