Teljes, fix fogpótlás hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

 teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

57 éves hölgy páciensünk több mint harminc éve élt már kivehető fogsorral, fogait nagyon korán, előrehaladott fogágybetegség miatt veszítette el. A parodontális érintettség és az ilyen hosszú ideje fennálló foghiány esetében az állcsontokban a csontvesztés már nagyon jelentős. Páciensünknek megalapozott volt a gyanúja, miszerint esetében komoly csontpótló beavatkozásra lehet szükség a fix, csavarozható, implantátumokon rögzülő fogpótláshoz.

Diagnózis és javasolt kezelés 

Az első konzultáció során szájsebész szakorvosaink, Dr. Záhonyi Balázs és Dr. Dr. Sass Tamás a szájvizsgálat és a CBCT felvétel elemzése után csontpótló beavatkozást javasoltak páciensünknek, saját csípőcsontból, mert az állcsontokat szélességében és magasságában is alkalmassá kellett tenni az implanátumok beültetéséhez. A csontosodást –gyógyulási időszakot- követően a felső állcsontba 8, az alsó állcsontba pedig 4 implantátum került behelyezésre, melyek biztosítják majd a teljesen fix fogpótlások stabilitását.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

Az ilyen komplexitású csontpótló beavatkozások mindig mélyaltatásban, kórházi körülmények között zajlanak, és a rehabilitáció is több türelmet igényel a páciens részéről. A hölgy nagyon jól viselte a műtétet, és a gyógyulási időszak is szövődménymentesen zajlott, így hat hónap elteltével sor kerülhetett az implantációra. A fogászati implantátumok behelyezését újabb hat hónap gyógyulási időszak követte. Ezután elkezdődhetett a fogpótlás készítése -protetikai fázis-, melynek során  az implantátumokra csavarozható, fix fogpótlásokat rögzítettünk. A kész fogpótlás átadásakor páciensünk örömkönnyeivel az orvosi csapat is osztozott, a fényképen látható mosoly magáért beszél.

Hála és köszönet Dr. Sass Tamásnak a gyors és fájdalommentes foghúzásért. Dr. Kovács Kittinek a mikroszkópos gyökérkezelésért, amelyet nagyon figyelmesen és fájdalommentesen végzett.

Zsolt (48)

Minden alkalommal szépen begyógyultak a sebeim, soha nem volt semmilyen komplikáció. Köszönet ezért Dr. Záhonyi Balázs doktor úrnak, valamint Dr.Dr. Sass Tamásnak.

Tamás (52)

Az ellátásomat végző dr. Záhonyi Balázs a szakmában eddig számomra ismeretlen emberséges hozzáállása és profizmusa szó szerint megdöbbentett. Neki, és a mindvégig maszkot viselő ismeretlen asszisztenciának is hálásan köszönöm, hogy visszaadott valamit a hitemből és bizalmamból a fogorvosi ellátás felé. Köszönöm szépen!!

Csaba (46)

Véleményem szerint Záhonyi dr. emberi, empatikus hozzáállása, magasan más orvosok fölé emeli. Ez különösen azoknak a betegeknek nagyon fontos akiket sok negatív fogászati történés ért életében, mint például engem, ezért sokkosan rettegek minden fogászati beavatkozástól.

Kristóf (41)