A fogorvos válaszol

fogínygyulladás miatt felduzzadt arc

Csütörtökön voltam fogorvosnál mivel nagyon fájt az első metszőfogam, ő azt mondta nem a fogammal van a baj, hanem begyulladt a fogínyem, amiatt érzékeny a fogam is! Javaslatára Chlorhexamed-el öblögetek naponta kétszer! Péntekre virradóra a jobb arcom teljesen felduzzadt, alig láttam a jobb szememmel a duzzanat végett, viszont a fogam már nem fájt! Estére leapadt egy kicsit, de szombaton megint úgy ébredtem, hogy a felső ajkam és a jobb arcom ismételten feldagadt, viszont a fogam nem fáj, nem érzékeny!Kérdésem az lenne, hogy mi ennek az oka? Az ínygyulladás, vagy a fogammal lehet valami baj? Decemberben szültem, okozhatja a hormonális változás? Illetve hogy milyen gyógymóddal lehetne a duzzanatot apasztani?

Válasz

A fogÍnygyulladás miatt nem szokott arcduzzanat kialakulni, feltehetőleg a fogával van probléma. Javasolt lenne a fog vitalitásának vizsgálata és röntgenfelvétel készítése annak megítélésére, van-e látható csontfelszívódást okozó gyulladás a gyökércsúcs körül. Javaslom, mihamarabb keresse fel kezelőorvosát vagy rendelőnket ellátás céljából! A fogat gyökérkezelni kell.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk