A fogorvos válaszol

mélyharapás

B. Bálint

Tisztelt Doktor úr/nő!

32 éves férfi vagyok. Sajnos igen erőteljes mélyharapásom van. Az alsó fogsorom szinte teljesen a felső mögé megy. Még nagyobb problémát nem okozott, de érzem, hogy az alsó fogak rágás közben elérik a felső fogak íny részét illetve a szájpadlást.
A kérdésem az lenne hogy erre létezik valamilyen olyan megoldás amit nem szükséges csak éjszak hordani. Láttam a neten olyan eszközöket amik olyanok mint egy fogvédő és csak éjszaka kell őket beteni, viszont nagyon megoszlóak a vélemények róluk. Sajnos több százezer forrintos megoldást nem tudok megengedni magamnak.
Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelettel: Bálint

Válasz

Kedves Bálint!

Pontos választ egy személyes konzultáció alkalmával tudnak Önnek kollégáim adni.

Az Ön által leírt éjszakai harapásemelő sín hosszú távon nem fogja megoldani problémáját. Hasonló esetekben egy komplett rehabilitációt szoktunk javasolni (természetesen kizárólag személyes konzultáció után). Ez azt jelenti, hogy a rágó fogak területén megemelik a harapást, tehát fizikálisan megnagyobbítják a fogakat, visszaadva az ízületnek azt a szabadságot, ami mellett hosszú távon mozogni tud majd. Ez valóban egy nagyobb tervezést igénylő beavatkozás, hosszadalmas folyamat is lehet.

A jelen helyzet hosszú távon számos fogászati, tágabb értelemben pedig ízületi problémát is okozhat.

Konzultáció céljából keresse kollégáimat bizalommal!

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk