A fogorvos válaszol

mikroszkópos gyökérkezelés

K. Anna

Tisztelt Doktornő, Doktor úr!

A fogorvosom mikroszkópos gyökérkezelést javasolt, szeretnék tájékozódni a részletekről. Szeretném megkérdezni, hogy minimum három csatornás őrlő fog mikroszkópos gyökérkezelése előtt készítenek-e CT felvételt? Feltételezem, hogy igen, hiszen a csatornák elhelyezkedéséről, hosszáról információt nyújt. Ha mégsem része a Uniklinik protokolljának, akkor lehetséges-e külön kérni a CT felvételt vagy ezt a kezelő orvos dönti el, hogy tudja-e, akarja-e használni ezt a diagnosztikát? Ha csak egy fog érintett a kezelésben, akkor is a teljes állcsontról készítenek CT felvételt vagy részlegeset is lehetséges csinálni?

A másik kérdésem, hogy a klinikájukon a gyökérkezelő tűket csak egyszer használják vagy sterilizálás után többször felhasználásra kerülnek? Tudom, hogy a gyökérkezelés sikeressége nem 100%, de abban jó lenne biztosnak lenni, hogy fertőzést a tű miatt nem kaphatok. Milyen gyakorisággal és milyen okból törik el egy gyökérkezelő tű mikroszkópos kezelés esetén? Nem tudom, hogy nekem szükségem lenne-e rá, de hajlítható tűket használnak?

A gyökérkezelés és a gyökértömés között mennyi idő telik el maximum? A gyökértömés után mennyi idő múlva derül ki, hogy sikeres volt-e a kezelés?

Tudom, hogy aggodalmaskodóak a kérdéseim, de ilyen a személyiségem, minden beavatkozás előtt felkutatom a témát.
A segítségüket előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Konkrét szakmai kérdésekre személyes konzultáció alkalmával, röntgen és CT felvétel birtokában tudunk Önnek választ adni.

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk honlapunkon elérhető anyagunkat a mikroszkópos gyökérkezeléssel kapcsolatban:

https://www.uniklinik.hu/kezelesek-gyik/mikroszkopos-gyokerkezeles

Amennyiben időpontot szeretne egyeztetni hozzánk, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére a +36-1-222-91-50-es telefonszámon. 

Üdvözlettel:

Uniklinik Fogászat

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk