A fogorvos válaszol

Mikroszkópos gyökérkezelés

Üdvözlöm!
Külföldon élek volt egy problémàs régi gyökerkezelt fogam melyen röntgen és konzultáció után el is kezdtem a mikroszkópos gyökérkezelést. Az orvosok nagyon precízek eddig 3×2 órákat voltam A 3.alkalommal el is kezdődött a gyökércsucs alsó részének tömése.
Persze mindezt megelőzte többszöri röntgen.
Az alkalmak elég sűrűn voltak egymás után szerda – csütörtök és egy rá következő kedd
Az első két alkalom után nem igazán volt semmi probléma. Az utolsó keddi alkalom után ( 4napja) viszont fura tompa fájdalmat kezdtem el érezni. Először a bal arcomba kisebb nyilallast (ez elmúlt egyébként a kezelt fog jobb oldalon alul van) majd utána egy napig minden rendbe volt és pénteki napon 3 nappal a kezelés után a kezelt oldalon tompa fájdalmat éreztem ilyen nyilallast de annyira nem erősen,az állam érintésre kicsit fáj de nem érzékeny se hidegre se melegre nem erős a fájdalom lehet vele együtt élni de kellemetlen zsibbaszto fura érzés
Igazából az lenne a kérdésem (18.an kell visszamenni H befejezzük a kezelést) normális e ilyen esetben az élő forduló tompa fájdalom hiszen azért órákig folyt 1-1 kezelés
H esetleg nem mi lehet még a problémá hiszen mikroszkópos kezelés ami nagyon precíz és az orvos is az abszolút…
Köszönöm H elolvasta kérdésem.
Üdvözlettel.o

Válasz

Kedves Kérdező!

A felmerült panaszokat a kezelést végző kollégának kellene jelezni, hiszen ő ismeri az Ön pontos anamnézisét, fogazati statuszát, esetleges háttérbetegségeit.

A leírt panaszokat sok minden okozhatja, esetleg egy másik, még nem kezelt fog, kisebb szuvasodás, de akár a hosszas kezelések miatti nyitvatartás is. A tompa fájdalom utalhat állkapocs ízületi problémára, érdemes ilyenkor egy gnatológiai vizsgálat, mely alkalmával az állkapocs ízületet, illetve az azt mozgató izmokat vizsgálják.

Részletes információk hiányában (szájvizsgálat, röntgen felvételek/CT felvétel ) nélkül sajnos nem tudunk többet mondani Önnek.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk