Gyakori kérdések

Vissza a kezelések listájához /

SmileWarp: mosolyunk megőrzéséért

A SmileWarp a génbankok és az őssejtek elvein alapul: az eljárás célja, hogy rögzítse és megőrizze eredeti fogsorát. A digitális tárolás alapján mosolya bármikor újjáépíthető, így a fogpótlások, szájrehabilitációk során a természetes és ezért leghitelesebb állapot állítható vissza.

Mennyi ideig őrzik meg fogsorom digitális lenyomatát?

A SmileWarp eljárás 20 évig biztosítja eredeti mosolya megőrzését.

Csak az Uniklinik fogászatán dolgozó fogorvosok férhetnek hozzá ehhez az információhoz?

Természetesen nem. A SmileWarp eljárással készült digitális foglenyomat az Ön tulajdona. Ezért ha fogorvost vagy rendelőt vált, a SmileWarp adatai az Ön rendelkezésére állnak.

Miért érdemes megőriznem a foglenyomatomat?

Ha olyan foglalkozást űz, ahol fontos a jó megjelenés, a szép és ápolt fogsor – például tanár, üzletkötő, modell, tanácsadó, színész stb. -, esetleg ki van téve a fogsor megsérülésének veszélyének, mert például test-test elleni vagy egyéb sérülésveszélyes sportot folytat, netán kaszkadőr, raliversenyző vagy ipari alpinista, akkor kiemelten érdemes gondoskodnia a fogpótlások, szájrehabilitációk igényes végrehajtásáról. A digitális fogsornyomat segítségével rendkívüli pontossággal állítható vissza eredeti mosolya.

A SmileWarp a fogsorom színét is megőrzi?

Természetesen, hiszen a szín is nélkülözhetetlen összetevője az egyéni mosolynak.

Egy gipszminta nem őrizné meg ugyanúgy a fogsoromat?

A gipsz sérülékeny anyag. Az évek során nedvességet vehet fel, apró darabok törhetnek le belőle, az élek lekerekedhetnek, tompává válhatnak, vagyis már nem az eredeti fogsort formázná. A digitális adatokkal azonban ez nem történhet meg. 20 év múlva is mikronpontossággal fogják őrizni a fogak adatait.

A fogpótlások miatt érdemes megőrizni a foglenyomatunkat?

A SmileWarp eljárás a fogpótlások, parodontológiai kezelések, implantációk alkalmával nyújt nagy segítséget a fogorvosoknak. Teljes foghiány esetén felbecsülhetetlen értékű lehet, hiszen a fogorvosok egyébként csak kevés támponttal rendelkeznének az ideális fogsor elkészítéséhez.

Olyan nagy probléma, ha az eredetihez képest más alakú vagy méretű fogakat kapnék?

Nagy valószínűséggel idegennek érezné új fogait, ha azok másmilyenek lennének. Sokszor megesik az is, hogy a természetestől eltérő új fogak megváltoztatják az arc karakterét, mégpedig nem igazán előnyös módon. Ez alól kivételt képeznek azok a kezelések, amelyek éppen a nemkívánatos dőlésszög, méret, forma stb. megváltoztatására irányulnak. Ám ezek többnyire kivételes esetek. A legtöbb embernek a saját, természetes fogsora áll a legjobban, még ha apróbb korrekciók szükségessé is válnak.

Nem vagyok sem színész, sem sportoló. Érdemes igénybe vennem a SmileWarp szolgáltatást?

A SmileWarp szolgáltatást elsősorban a kiemelt kockázatú pácienseknek ajánljuk, illetve azoknak, akiknek a foglalkozásuk miatt elengedhetetlen a szép mosoly. Ugyanakkor bárkit érhet olyan baleset vagy betegség, amely szükségessé teszi a kisebb vagy nagyobb pótlásokat, szájrehabilitációt. Vagyis mindenkinek ajánlhatjuk a SmileWarpot, akik kockázattól függetlenül szeretnének nyugodtabbak lenni a jövőjük felől.

Hogyan zajlik a digitális lenyomatvétel?

Fogászatunkon egy időpontot kell kérnie ügyfélszolgálatos kollégáinktól vagy online. A kezelés abból áll, hogy fotókat készítenek fogairól, valamint lenyomatot vesznek, amelyből majd egy speciális szoftver képes digitális lenyomatot rögzíteni. Az anyagokat a SmileWarp cég kapja meg. A szerződést közvetlenül velük, vagyis a SmileWarppal köthetik meg pácienseink.

Kinek a tulajdona lesz az elkészült digitális fogsorlenyomatom?

Az Öné. Így biztosítható, hogy bármikor felhasználhassa, amikor szüksége van rá, még akkor is, ha egy másik magyarországi vagy külföldi fogászathoz fordul.