Img szakorvosi konzultáció fogorvosi konzultáció

Fogászati és szakorvosi konzultáció

Minden sikeres fogászati kezelés előtt szükséges, hogy kezelőorvos teljes körű képet kapjon a páciens fogászati státuszáról. A szép, ápolt és egészséges fogsor megőrzése érdekében a  szűrővizsgálat elengedhetetlen. Ezért javasoljuk minden páciensünknek, hogy ne feledkezzen meg az éves fogászati szűrővizsgálatról.

Fogászati és szakorvosi konzultáció

A konzultáció során fogorvosával megbeszélik fogászati panaszait, problémáit. Ennek részeként a fogszakorvos szájvizsgálatot végez. A kezelési terv felállításához 6 hónapnál nem régebbi digitális röntgenfelvételre is szüksége van, illetve ha kell, más területek specialistáit is bevonja a konzultációba.

Általános fogászati konzultáció, szájvizsgálat, kezelési terv (szükség esetén tartalmazza a panoráma röntgent is)

Az általános fogászati konzultáció tartalmaz szükség esetén egy panorámaröntgen felvételt, szájvizsgálatot (kariológiai, parodontológiai és stomatoonkológiai szűrést), valamint egy kezelési tervet.

17 500 Ft
Éves kontroll, panorámaröntgen felvétellel, teljes körű szűrővizsgálattal

Az éves kontroll, hasonlóan az általános fogászati konzultációhoz, tartalmaz szükség esetén egy panorámaröntgen felvételt, teljes körű szájvizsgálatot (kariológiai, parodontológiai és stomatoonkológiai szűrést), valamint ha szükséges egy kezelési tervet.

17 500 Ft
Fogászati góckutatás klinikai vizsgálattal szakvéleménnyel, szükség esetén röntgennel

A fogászati góckutatás célja, hogy a szájüregben vagy a csontállományában keletkezett, akár régóta fennálló, krónikus gyulladást, mely a szervezet egyéb pontjain is gyulladást okozhat, megtalálja a szakorvos.

20 000 FT
Szakorvosi konzultáció (szájsebészet, parodontológia, endodoncia), röntgen nélkül

A szakorvosi konzultáció során a páciens egy szakirányra specializálódott szakorvossal konzultál. Ekkor már az általános anamnézis felvétele és gyakran a fogászati anamnézis felvétele is megtörtént. A szakember ismeri a hozzá forduló páciens kórelőzményét és esetleges korábbi betegségeit, illetve fogászati státusát – tehát most egy részletesebb szájüregi vizsgálat következik.

15 000 Ft
MAXILLOFACIALIS SZÁJSEBÉSZETI KONZULTÁCIÓ (szükség esetén panoráma röntgen felvételt tartalmazza)

A maxillofaciális szájsebészet egy speciális sebészi szakterület, mely az arc lágyrészeinek és az arckoponyának, valamint a szájüreg kóros elváltozásainak sebészi ellátásával foglalkozik.

30 000 Ft - 40 000 Ft
Fogszabályozó szakorvosi konzultáció röntgen nélkül

A fogszabályozás során a szakorvos egy fogszabályozó készülék segítségével képes helyreállítani a deformitásokat, harapási rendellenességeket, illetve a fogsor esztétikai és funkcionális szerepét is.

18 000 Ft
Endodonciai kontroll kisröntgen felvétellel
10 000 FT
Gnathológiai konzultáció (állkapocsízület és a myofascialis rendszer vizsgálata, mozgáselemzés, TMI gyógytorna) SZÜKSÉG ESETÉN PANORÁMA RÖNTGEN FELVÉTELT TARTALMAZZA
32 500 Ft

Miből áll a fogászati konzultáció?

Amennyiben új páciens fogászatunkon, az első alkalommal mindenképpen sor kerül a fogászati konzultációra, amely alkalmával a kezelőorvos ellenőrzi a fogazat és íny állapotát. Az első alkalmat megelőzően szükséges kitölteni egy rövid kérdőívet, melyben a személyes adatok mellett egészségügyi kérdések is szerepelnek. A válaszok alapján az egyéni igényeire szabott kezelésben részesíthetjük a legjobb eredmény érdekében. A kérdőív kitöltése után következhet fogászati konzultáció, amely során a kezelőorvos először megismeri a páciens kórtörténetét, korábbi kezeléseit, fogápolási szokásait és panaszait. Végül pedig következhet a fogak és íny vizsgálata, amely minden esetben fájdalommentes. A fogorvos enyhe kopogtatással és megtekintéssel végzi az ellenőrzést. A fogászati konzultációt megelőzően panoráma röntgen felvételt is készítenek, ami segít a nehezen észlelhető, rejtett problémák feltárásában. Végül pedig a vizsgálati eredmények alapján egyéni kezelési tervet állít össze a kezelőorvos.

Mennyi időt vesz igénybe a fogászati konzultáció?

Bár az egyéni állapota befolyásolhatja, általában a fogászati konzultáció 15-30 percet vesz igénybe. Az állapotfelmérésen túl lehetősége van felmerülő kérdéseit megbeszélni ügyfélszolgálatos kollégáinkkal,, akik hasznos tanácsokkal látják el a kezelések beütemezésével kapcsolatban, de további orvos-szakmai kérdések esetén természetesen lehetőség van az elkészült kezelési terv átbeszélésére a kezelőorvossal.

Miért fontos a rendszeres fogászati szűrővizsgálat?

A rendszeres fogászati szűrővizsgálat segíthet a fogazatot és ínyt érintő súlyos problémák korai észlelésében. Ezzel sok esetben megelőzheti a kellemetlen és költségesen kezelhető későbbi komplikációkat. A fogászati szűrővizsgálat során gyakran derül fény az alábbi problémákra:

  • Fogkő: A fog felületére lerakódott, elmeszesedett lepedéket otthoni eszközökkel nem lehet eltávolítani. Az eleinte főleg esztétikai problémát jelentő fogkő idővel fokozhatja a fogínygyulladás kockázatát.
  • Fogínygyulladás: Szakmai becslések szerint a lakosság akár 60%-át is érintő probléma súlyos esetekben akár fogvesztéshez is vezethet. Klinikánkon a fogászati konzultáció során a kezelőorvos parodontológiai szűrést végez, így időben azonosítható az íny rendellenes elváltozása.

Fogszuvasodás: A fogszuvasodás gyakori betegség, amely időbeli észlelése esetén hatékonyan kezelhető. Vegyen rész rendszeres szűrővizsgálaton és óvja meg fogai egészségét!

Milyen gyakran szükséges fogászati szűrővizsgálaton részt venni?

6-12 havonta érdemes fogászati konzultáción részt venni akkor is, ha nincs semmi panasza, ahhoz, hogy minimalizálhassa a fogászati betegségek kockázatát. 

Időpontfoglalás