A kezelésekről

A CT-navigált implantációs rendszerek előnyei

Dr jancsecz péter

Miért fontos az implantáció során igénybe venni egy digitális, CT-navigált implantációs rendszert? 

Szakértőnk, Dr. Jancsecz Péter implantológus, szájsebész elmondja Önnek.

A szakértő digitális rendszerek komoly segítséget jelentenek az implantációt végző fogszakorvos számára. A számítógépes tervezés felülmúlhatatlanul pontos, ezen a téren még egy nagy rutinnal rendelkező specialista sem tud versenyre kelni a digitális technológiával. 

Mi a lényegük ezeknek a rendszereknek?

Pácienseimnek mindig elmagyarázom, hogy a 3 dimenziós CT-felvétel alapján a szakértő rendszerek rendkívül precízen kijelölik a műgyökér beültetésének ideális helyét, és erről egy műtéti sablon is készül. Ha nagy pontossággal tudjuk, hol kell beültetni a műgyökeret, az kisebb vágási felületet jelent, a seb így gyorsabban gyógyul, kevesebb a szövődmény, és jóval nagyobb az implantátum sikeres becsontosodásának esélye.

A minimál invazív szemlélet

A digitális rendszerek a minimál invazív szemlélet jegyében működnek. Ez azt jelenti, hogy használatukkal a lehető legkisebb mértékben kell csak beleavatkozni a emberi szervezetbe. Ahogy fentebb már említettem, ez többszörös előnnyel jár. Ma már a modern technológiáktól és eljárásoktól elvárjuk, hogy kíméljék az emberi szervezetet, és minél kevesebb saját szövet károsuljon vagy kerüljön eltávolításra.

Milyen rendszereket használnak az Uniklinik szakemberei?

smart-guide-01.png#asset:31101

Fogászatunkon a Nobel Biocare és a Smart Guide rendszert használjuk: mindkettő a mai csúcstechnológiát képviseli.

Kiemelt cikkek