Csapatunk

Dr. Jancsecz Péter

ügyvezető igazgató, fog- és szájbetegségek szakorvosa, dentoalveolaris szájsebész szakorvos
Munka közben egyszerre vagyok orvos és páciens
Dr jancsecz péter

Diplomámat 1994-ben a budapesti Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán szereztem meg cum laude (dicsérettel) minősítéssel. Frissen végzett fogorvosként Budapestről Zalaegerszegre költöztem és a Zala Megyei Kórház Szájsebészeti Osztályán kezdtem el dolgozni, ill. két hónapra rá már körzeti fogorvosaként elláttam Csonkahegyhát és régiója (összesen hét falu) 3500 fős körzetét. Ez idő alatt szereztem elméleti és főleg sok gyakorlati tapasztalatot a szájsebészet és a fogpótlástan területén. Zala megye összes ambuláns szájsebészeti beavatkozását főorvosnőmmel, dr. Borovszky Mártával ketten láttuk el 1994 és 1997 között.
1996-ban Fog- és szájbetegségek szakvizsgát tettem jeles eredménnyel, és szájsebészeti tapasztalataim birtokában elkezdtem fogászati implantációs műtéteket végezni.
1997-től a legnagyobb budapesti magánklinika fogorvosaként folytattam munkám, ill. megnyitottuk magánrendelőnket, mellyel leraktuk a ma már több mint 70.000 pácienssel büszkélkedő Uniklinik Fogászati Központ alapkövét. 1999-től megnövekedett beteg forgalmam okán már csak magánrendelést folytattam.
2004 és 2006 között a Honvéd Kórház Szájsebészeti Osztályán is, majd 2007 folyamán a Semmelweis Egyetem Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikájának fekvőosztályán dolgoztam. Ezekben az években mélyültem el az implantációs csontpótlások (intra- és extraorális) mindennapi alkalmazásában.
2007-ben kiválóan megfelelt eredménnyel Dentoalveoláris szájsebész szakvizsgát szereztem.

Rendszeres résztvevője vagyok mind hazai, mind nemzetközi kongresszusoknak és az ott megszerzett tudást beépítem a mindennapi gyakorlatba.

A CT sablon navigált implantációt (NobelGuide) az elsők között alkalmaztam hazánkban, illetve Európában.

Specifikációm az implantáció, az implantációs csontpótlás, az ambuláns szájsebészeti beavatkozások teljes palettája és a fogpótlások (implantációs, fix, kivehető, kombinált, fémmentes, aranykerámia, stb.). Csak és kizárólag a NobelBiocare svéd implantációs rendszereit alkalmazom: Branemark, Replace, NobelActive, stb., illetve izraeli leányvállalatának, az AlphaBio cégnek a termékeit.

A Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Fogpótlástani Társaság és a Magyar Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Társaság tagja vagyok. Angol nyelven beszélek.

1999-től élek boldog házasságban, három gyönyörű leánygyermekem van.

Szakterületem: ambuláns szájsebészet, fogászati implantátumok, implantációs csontpótlás, implantációs fogpótlás, All-on-4 kezelések

Dr. Jancsecz Péter interjúja

Hogyan dőlt el, hogy fogorvos lesz?

Nem túl szokványos módon… 13 éves koromban autóbaleset ért, és az állkapcsom csúnyán megsérült. A két felső metszőfogam kiesett, és sokáig kezelésekre kellett járnom. Dr. Benson Róbert, családunk fogorvosa – azóta is atyai jóbarátom – azonban olyan nagy hatást tett rám, hogy ez a pályaválasztásban is döntő volt.

Hogyan indult szakmai pályája?

A budapesti Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem, és utána pár évig a Zala Megyei Kórházban dolgoztam, emellett körzeti fogorvos voltam. Utána egy budapesti fogászati központba mentem, de rögtön láttam, hogy én másképp építenék fel egy ilyen intézményt, így magánrendelőt nyitottam.

Miben különbözött az Ön felfogása?

Két szóban össze tudom foglalni: páciensközpontú szemlélet. Ahogy mondani szoktam: minden egyes szakmai döntés előtt fel kell tenni a kérdést saját magunknak: vajon ha édesanyám ülne ebben a fogorvosi székben, akkor is így döntenék? Ha nem, mert teszem azt, nem akarom kitenni őt a szakmailag egyébként indokolható, de hosszadalmas és komplikált eljárásnak, akkor más megoldásban kell gondolkodnom.

Ez a szakmai hitvallás már a kezdetektől jellemző volt Önre?

A saját balesetem és mentorom személyisége alakította ki. Dr. Benson Róbert ezt így fogalmazta meg: „mi nem betegeket kezelünk, hanem pácienseket”.

Értékelik az emberek ezt a gondolkodásmódot?

Abban a pillanatban, amikor én vagy kollégáim egy gyorsabb, egyszerűbb vagy olcsóbb kezelést javaslunk, mint amelyre a páciens számít, hitelessé válunk a szemükben. Látják, hogy nem az üzleti, hanem a szakmai és emberi szempontok vezetnek bennünket.

A rendelő ezek szerint sikeresen működött?

Úgy tűnik, ez a páciensközpontú gondolkodás a magas szakmai színvonallal párosulva szimpatikus volt az embereknek, mert pár hónap múlva már több kollégám kellett, hogy csatlakozzon, olyan népszerű lett a rendelő. Dr. Holló Ádám és dr. Molnár Katalin voltak az első munkatársaim, ők a mai napig velem dolgoznak.

Vagyis a magánrendelőből nőtt ki az Uniklink Fogászati Központ?

Úgy van. Ma már komoly fogászati klinika lett belőle, elképesztően erős szakembergárdával, szinte egyedülálló felszereltséggel, a lehető legmodernebb eszközparkkal. Szerencsére egyre többen választanak bennünket, ennek következtében a rendelőt folyamatosan bővítjük. Mára két szintes fogászattal büszkélkedhetünk. Az emeleten két kezelőhelyiség, valamint műtőszoba és műtéti beavatkozások utáni pihenő szoba várja a pácienseket, a műtőnk megfelel a legszigorúbb kórházi követelményeknek is.

Miben tekinthető egyedülállónak az Uniklinik Fogászat?

Az említett felfogáson kívül azt említeném meg, hogy igyekszünk a legújabb eljárásokat azonnal alkalmazni. A Nobel Guide programot Európában az elsők között alkalmaztuk, ami az implantációs eljárásokban forradalmi újításnak számít. Egy másik példa: Budapesten mi voltunk az első klinika, amely háromdimenziós képalkotásra alkalmas CT-berendezéssel rendelkezett. Az ilyen készülékek ugyan nagyon drágák, de a páciens biztonsága mindennél többet ér. Ezek a felvételek ugyanis sok, régebben bizony gyakran felmerült komplikációt elkerülhetővé tesznek.

Ön két szakvizsgával is rendelkezik. Melyik terület tekinthető népszerűbbnek?

Mindkettő -a fog- és szájbetegségek és a szájsebészeti – nagyon fontos terület a fogászatban. Jelenleg Magyarországon talán a szájsebészetnek van nagyobb respektje, holott például Amerikában az endodontust (gyökérkezelés specialistát) becsülik többre, ami az általános fogászat egyik ága. Ott, náluk a legfontosabb a saját fog megmentése, ha kell, különleges és hosszadalmas gyökérkezelési eljárással. Mi is arra biztatjuk az embereket, hogy tartsák nagy becsben a saját fogakat, és a fogpótló eljárások csak akkor jöjjenek számításba, ha minden más lehetőséget ki lehet zárni.

Amikor nem a munkának szenteli magát, mit csinál?

Büszkeségeimre, vagyis feleségemre és három lányomra fordítom minden szabad percemet. Szeretem a mozgás kihívásait is, többször elindultam a budapesti maratonon, és elégedett vagyok az ottani teljesítményemmel. Lefutottam!