A rendelőről

A mikroszkópos gyökérkezelés szakértői fogászatunkon

A mikroszkópos gyökérkezelés szakértői fogászatunkon

Dr. Molnár Katalin

Dr.-Molnár-Katalin.jpg#asset:31385

1996-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán. A diploma megszerzése után a Központi Sztomatológiai Intézetben kezdtem el dolgozni, ahol széles látókörre és nagy tapasztalatra tettem szert a fogak megtartó kezelésében, illetve a fogpótlások készítésében.1998-ban tettem le Fog- és szájbetegségek szakvizsgámat.

1998 óta az Uniklinik fogászaton dolgozom, ahol lehetőségem nyílt az esztétikus tömésekre és fogpótlásokra szakosodni, amely akkoriban az érdeklődésem középpontjában állt. Ezután fokozatosan a mikroszkópos gyökérkezelések felé fordult az érdeklődésem. 

Amikor fogászatunkon megjelent az első ilyen berendezés, rögtön elvégeztem azt a speciális továbbképzést, amely az orvosi nagyító eszköz használatának minden csínjára-bínjára megtanított. Az azóta eltelt évek alatt több száz mikroszkópos gyökérkezelést végeztem. A többszörös nagyítás lehetővé teszi a minimál invazív eljárásokat, vagyis nemcsak rendkívüli hatékonysággal végezhetem a kezeléseket, de eközben csak a lehető legkisebb beavatkozást kell végeznem a páciens szervezetébe. 

Célom a beteg fogak megmentése, amelyek a gyökérkezelés után még hosszú évekig, sőt nem ritkán élethossziglan szolgálhatják tulajdonosukat. 

Dr. Kovács Kitti

Dr.-Kovács-Kitti.jpg#asset:31386

Diplomámat a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi karán szereztem. Már az egyetemi évek előtt és alatt is gyakorló asszisztensként dolgoztam, hogy tapasztalatot szerezzek a konzerváló fogászat és fogpótlások területén. 

Fokozatosan az endodoncia került érdeklődésem középpontjába, azon belül is a mikroszkópos gyökérkezelés. Specialitásaim a betört műszerek eltávolítása, perforációk zárása MTA-val, a csatornalokalizáció. A gyökérkezelésen kívül az általános fogászati feladatok (diagnosztika, tömések, szájsebészeti eljárások) elvégzését is speciális mikroszkóp segítségével végzem, mert meggyőződésem, hogy a fogászatban ez a jövő útja. A többszörös nagyításban ugyanis olyan részletességgel tárul elém a szájüreg adott területe, mint soha azelőtt. A finom részleteknek köszönhetően elképesztően pontosan és hatékonyan lehet dolgozni.

Pácienseimet mindig azzal nyugtatom meg, hogy a mikroszkópos gyökérkezelés során fekve kell maradniuk, vagyis alkalmuk nyílik egy kellemes relaxációra. A teljes érzéstelenítésben történő kezelés alatt valóban gyakran megesik, hogy az emberek elbóbiskolnak, és örömmel nyugtázzák az ülés végén, hogy milyen gyorsan elrepült az idő!

Ha mikroszkópos gyökérkezelésre szeretne bejelentkezni szakértőinkhez, kérjen időpontot itt.

Kiemelt cikkek