A rendelőről

Csúcstechnológia az Ön szolgálatában: a mikroszkópos gyökérkezelő berendezés

Csúcstechnológia az Ön szolgálatában: a mikroszkópos gyökérkezelő berendezés

Szakértőnk, Dr. Kovács Kitti röviden összefoglalja Önnek, miért csodálatos találmány a mikroszkópos gyökérkezelő berendezés.

A gyökérkezelésről dióhéjban

Gyökérkezelésre akkor kerül sor, ha valamilyen okból – többnyire egy elhanyagolt szuvasodás miatt - begyullad, elhal a fogbél. Ilyenkor az endodontus, a gyökérkezelések szakértője, megkeresi az érintett foggyökércsatornákat, megtisztítja őket, és ha egy hétig panaszmentes a páciens, akkor végleges gyökértöméssel látja el a fogat. Jócskán leegyszerűsítve ez a kezelés menete.


Mi a gond a hagyományos kezeléssel?

Ám csak a metszőfogak és a szemfogak kezelhetők sikeresen szabad szemmel, mert ezen fogak foggyökércsatornái legtöbbször könnyen felderíthetők és kitisztíthatók. Az őrlőfogak esetében már több foggyökér és jóval több foggyökércsatorna létezik, amelyek helyenként olyan vékonyak és girbegurbák, hogy csak a mikroszkópos berendezéssel lehet felkutatni és kitisztítani őket. Ezért elmondhatjuk, hogy ma már azokat a fogakat is meg lehet menteni, amelyeket alig 10-15 éve még menthetetlennek ítéltek. Sőt, számos esetben a hagyományos gyökérkezelés után nem gyógyuló fogat is sikeresen kezeltünk ezzel a mikroszkópos berendezéssel.


Miért nincs minden fogászaton mikroszkópos berendezés?

Az orvosi mikroszkóp komoly befektetést igénylő, bonyolult szerkezet, amelynek használatát nem könnyű elsajátítani. Ezért nem sok fogászat rendelkezik vele. Szerencsére nálunk, az Uniklinik Zuglói Fogászaton két ilyen mikroszkópos berendezés is a páciensek rendelkezésére áll, és két tapasztalt, az eszközt kiválóan kezelő szakember foglalkozik a mikroszkópos kezelésekkel.

Kiemelt cikkek