Fogászati kérdések

Még 4 érv a helyes fogápolás mellett

Még 4 érv a helyes fogápolás mellett

Egyre több meghökkentő tény kerül napvilágra arról, mi mindent befolyásol szervezetünkben a szájüreg állapota. Az időskori demenciától a koraszülésig számos összefüggést tártak fel a kutatók az elhanyagolt fogápolás és testünk reakciói, megbetegedései között. Lássunk néhány példát, miért jó tisztán tartott, ragyogó fogakkal mosolyogni – a természetes vonzerő mellett…


1, Csökken a szívbetegségek kockázata

A szájüregben kialakult gyulladások, minden jel szerint nagyobb kockázatot jelentenek a különböző szívbetegségek megjelenésére. 


2, Jót tesz az agyműködésnek

Több kutatásban is rámutattak a memória romlása és a fogágygyulladás közötti összefüggésre. Volt, amikor egy teszt kitöltésénél világosan kiderült, hogy a fogágygyulladásban szenvedők határozottan rosszabbul teljesítettek.


3, Csökken a koraszülés esélye

Már írtunk arról, hogy kutatók szerint azok a várandós kismamák, akiknek ínygyulladásuk van, nagyobb eséllyel hozzák a vártnál korábban világra gyermeküket. A terhesség során bekövetkezett hormonális változások miatt az ún. terhességi fogínygyulladás sajnos könnyen kialakul, ezért különösen fontos, hogy a kismamák ügyeljenek a megfelelő szájhigiéné fenntartására. Dentálhigiénés tanácsadásunkon külön figyelmet fordítunk a pocakos kismamákra, és ellátjuk őket jó tanácsokkal.


4, Csökkenti a gyulladásos megbetegedések kockázatát, tüneteit

Sokan számoltak be arról, hogy amint megszűnt a fogínygyulladásuk, szebb lett a bőrük, csökkent a hajhullásuk, vagy olyan régi gyulladásos betegségeik szűntek meg, amelyek már hónapok óta fennálltak. A kutatók még azt is felvetették, hogy a reumás ízületi gyulladás és az ínygyulladás között is összefüggés van. 

Általánosságban tehát elmondható, hogy a szájüregi gyulladások hatással vannak a szervezet egyéb részeire is – érdemes hát minél hamarabb megszüntetni vagy megelőzni az ínygyulladást!

Plusz egy érv külön a férfiaknak: úgy tűnik, a szájüreg állapota befolyással bír a férfipotenciálra!

elektromos_fogkefe1.jpg#asset:33788

Érdemes hát odafigyelnie a rendszeres és helyes fogápolásra. Napi kétszer vagy háromszor 5 perc igazán nem sok, hogy gondoskodjék fogai egészségéről, és megelőzze vagy kitolja számos későbbi betegség vagy kellemetlenség kialakulását.


(forrás: itt)

Kiemelt cikkek