All-On-6 – Teljes rehabilitáció csavarozható fix híddal, 6 fogimplantátumon

All on 6 teljes rehabilitáció fém kompozit híd

All-On-6 – Teljes rehabilitáció csavarozható fix híddal, 6 implantátumon

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

58 éves páciensünk évek óta teljes foghiánnyal küzdött, és kivehető fogsort hordott. Nagyon szeretett volna fix megoldást, de mivel sok idő telt el a fogak elvesztése óta, tartott tőle, hogy az implantáláshoz nem rendelkezik megfelelő csontállománnyal.

Diagnózis és javasolt kezelés

A CT-felvételt és szájvizsgálatot követően orvos csapatunk az All-on-6 megoldást javasolta, állkapcsonként 6-6 implantátum behelyezésével, amelyekre csavarozható fém-kompozit fix híd kerül. Az all-on-6 megoldás lehetővé teszi, hogy akár régóta fennálló foghiány esetében is visszaállítsuk a teljes rágóképességet, állcsontonként 6-6 implantátummal, csontpótló beavatkozás nélkül, így a műtét a lehető legkevesebb kellmetlenséggel jár.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

Az implantátumok behelyezése és a végleges hídprotézisok átadása között 4 hónap gyógyulási idő telt el. A gyógyulási időszak alatt a páciens a korábban is használt kivehető fogsorát hordta, majd az implantátumok becsontosodását követően megkaphatta páciensünk a csavaros megoldással rögzített fix fogsort az implantátumokra.

Véleményem szerint Záhonyi dr. emberi, empatikus hozzáállása magasan más orvosok fölé emeli. Ez különösen azoknak a betegeknek nagyon fontos, akiket sok negatív fogászati történés ért életében, mint például engem, ezért sokkosan rettegek minden fogászati beavatkozástól.

Kristóf (41)

Minden alkalommal szépen begyógyultak a sebeim, soha nem volt semmilyen komplikáció. Köszönet ezért dr. Záhonyi Balázs doktor úrnak, valamint dr. dr. Sass Tamásnak.

Tamás (52)

Hosszú évekig egy másik, kedvezőbb árfekvésű vidéki rendelőbe jártam, de egy elrontott gyökérkezelés miatt nagy csalódás ért. A fogamon egy kialakult ciszta miatt végül a mikroszkópos gyökérkezelést ajánlották. Az eddigi kezelésekkel, amiket itt csináltattam, nagyon elégedett vagyok. Köszönöm Kovács Kitti Doktornőnek, hogy a máshol kihúzásra ítélt fogamat sikeresen megmentette, és külön köszönet Holman Ágnes Doktornőnek is a gyönyörű tömésekért!

Balázs (33)

Komplex fogászati kezelés miatt kerültem kapcsolatba az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központtal, ahol mindig türelemmel foglalkoztak a kéréseimmel, és számomra megfelelő tájékoztatást nyújtottak a várható lehetőségekről, mind anyagi, mind szakmai téren. Külön köszönet dr. Záhonyi Balázsnak, aki mindvégig maximális szakértelemmel, óriási toleranciával és empátiával végezte a kezeléseket.

Katalin (58)

Kapcsolódó cikkek

Fog implantacio

Fogászati implantáció: fogbeültetés a tökéletes mosolyért

Elolvasom
Esztétikus fogpótlások

Minden, amit a fogpótlásokról tudni szeretne

Elolvasom