Frontfogak pótlása implantátummal, és cirkon koronákkal

Cirkon koronák implantátumon frontfogak pótlása

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

Fiatal hölgy páciensünk régi koronáit szerette volna esztétikusabbra cserélni a felső frontfogain. Valójában sosem volt elégedett ezeknek a koronáknak az esztétikájával, de az utóbbi időben úgy érezte, mintha mozognának is ezek a koronák a fogain.

Diagnózis és javasolt kezelés 

Dr. Záhonyi Balázs, szájsebész szakorvosunk az első konzultáció során alaposan megvizsgálta a kérdéses fogakat, illetve a helyszínen készült panorámaröntgent, és 3D CT felvételt is. Sajnos a hölgy által jelzett instabilitást nem a koronák meglazulása okozta, valójában a koronák alatti fogak mozdultak meg. A négy frontfog gyökércsúcsán olyan súlyos elváltozások voltak láthatóak, hogy ezek a fogak már mikroszkópos gyökérkezeléssel sem voltak menthetőek, így a kezelőorvos a fogak eltávolítása mellett döntött. A frontfogak pótlására cirkon hidat javasoltunk, kettő fogászati implantátumon.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

Szerencsére a fiatal páciensünk csontállománya megfelelő volt az azonnali implantációhoz, így két implantátum került a kismetszői helyére. Az implantátumok gyógyulási ideje alatt a hölgy egy rögzített ideiglenes hidat viselt, a gyógyulási idő letelte után pedig megkapta a négy tagú cirkon hidat az implantátumokra. Az eredménnyel mindenki nagyon elégedett volt. 

Véleményem szerint Záhonyi dr. emberi, empatikus hozzáállása, magasan más orvosok fölé emeli. Ez különösen azoknak a betegeknek nagyon fontos akiket sok negatív fogászati történés ért életében, mint például engem, ezért sokkosan rettegek minden fogászati beavatkozástól.

Kristóf (41)

Komplex fogászati kezelés miatt kerültem kapcsolatba az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központtal, ahol mindig türelemmel foglalkoztak a kéréseimmel és számomra megfelelő tájékoztatást nyújtottak a várható lehetőségekről, mind anyagi, mind szakmai téren. Külön köszönet Dr. Záhonyi Balázsnak, aki mindvégig maximális szakértelemmel, óriási toleranciával és empátiával végezte a kezeléseket.

Katalin (58)

Minden alkalommal szépen begyógyultak a sebeim, soha nem volt semmilyen komplikáció. Köszönet ezért Dr. Záhonyi Balázs doktor úrnak, valamint Dr.Dr. Sass Tamásnak.

Tamás (52)