Gyökértöméscsere és préskerámia szólókorona saját fogra

 gyökértöméscsere préskerámia szólókorona saját fogra

Gyökértöméscsere és préskerámia szólókorona saját fogra

Mivel keresett meg minket a páciens? 

A páciens panasza a jobb felső nagymetszőjének hosszanti repedése, illetve annak elszíneződése volt. A kiindulási képen látható repedések általában csak a zománcba terjednek, azonban a röntgenfelvételen is látszik, hogy ebben az esetben mélyebb volt a repedés. Jól látható továbbá a fog gyökércsúcsa körüli sötét folt, amely gyulladásos elváltozásra utal.

Diagnózis és javasolt kezelés

A fogra préskerámia szólókoronát javasolt a kezelőorvos, mellyel egyrészt esztétikailag sikerülhet helyreállítani a fogat, másrészről pedig a korona körkörös stabilizáló hatásának köszönhetően lecsökkenti a fog teljes szétrepedésének a veszélyét.

Hogyan zajlott a beavatkozás?

A gyulladás megszüntetésére először a gyökértömést cserélte ki a kezelőorvos a fogban. A gyógyulást követően üvegszálas csap került a fog gyökércsatornájába, hogy a koronai részen extra retenciót alakítsunk ki, mechanikailag megerősítve a csonkot. Az esztétikus korona csak ezután készülhetett a fogra.

Viszonylag sok alkalommal jártam Önöknél, számos kezelésben részesültem és mindannyiszor elégedetten távoztam. Nem emelném ki személy szerint egy munkatársukat sem, mert magas színvonalú ellátást kaptam és korrekt emberi hozzáállást tapasztaltam minden alkalommal.

Gizella (45)

Mindennel maximálisan elégedett voltam. Azonnal sikerült elérnem telefonon a rendelőt, munkatársuk nagyon kedves és segítőkész volt, és már másnapra tudott időpontot adni, részletesen tájékoztatott a várható költségekről és a kezelés menetéről. Időpontra érkezve kedvesség és profizmus fogadott, azonnal elkészült a panorámaröntgen, és gyorsan sorra kerültem. Dr. Nagy Ádám elképesztő profizmussal dolgozik. Letört porcelánkorona kapcsán fordultam hozzá, és gyakorlatilag 2 perc alatt felmérte és ismertette a fogaim helyzetét, állapotát, mindent érthetően elmagyarázott, és mérnöki pontossággal, művészi igényességgel pótolta ki a porcelánt úgy, hogy észre sem vehető, hogy el volt törve. Előre gondolkozva a biztonság kedvéért készített lenyomatot, hogy a későbbiekben időt spóroljunk egy esetleges új korona elkészítésekor, és komplett kezelési tervet készített. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy az egyik legjobb fogorvos, akivel itthon találkoztam. A rendelő igényes, tiszta, korszerű és jól felszerelt, a recepciós kollégák kedvesek, segítőkészek és felkészültek. Összességében 100%-ig meg voltam mindennel elégedve, maximális profizmus jellemzi a rendelőt és a munkatársakat minden téren, és végtelenül hálás vagyok, hogy ilyen gyorsan megoldódott a problémám.

Orsolya (34)

Mindenkinek szívből ajánlom! Nagyon magas szakértelemmel dolgoznak, mindenki nagyon kedves és udvarias. Dr. Nagy Ádám hihetetlen precizitásával észrevett olyan problémákat amiket más fogorvosok korábban nem. Minden kezelés teljesen fájdalommentes volt. A tapasztalatom szerint ez a legjobb fogaszati klinika Budapesten.

Anett (25)

Dr Nagy Ádám igazán precíz és alapos szakember

Ágnes (30)

Kapcsolódó cikkek

Woman Emotions In Studio

Fémes íz a szájban: lehetséges okok és megszüntetési módszerek

Elolvasom
 valóban lehetséges házi módszerekkel eltávolítani a fogkövet?

Valóban lehetséges házi módszerekkel eltávolítani a fogkövet?

Elolvasom