A rendelőről

Fogászati árak: a beavatkozások árai egy modern klinikában

Fogaszati Arak

A tény, hogy a fogorvosi árak azért egy szélesebb tartományban mozognak, senkit nem lep meg. A kis, egy fogorvos által fenntartott rendelőktől a nagyobb, prémium klinikákig, mint az Uniklinik, számos szolgáltató van a piacon, akik más-más árakon dolgoznak. És mást is kap a páciens ezekért az összegekért. Ezért jelen posztunkban nemcsak az Uniklinik árait soroljuk fel, hanem betekintést adunk abba is, mit vásárolnak a páciensek, ha egy profi klinika szolgáltatásait veszik igénybe.

Fogászati árak: a leggyakoribb beavatkozások árai

Első körben nézzük is a leggyakoribb, illetve legkeresettebb beavatkozások árait az Unikliniknél:

  • Általános fogászati konzultáció, szájvizsgálat, kezelési terv ( szükség esetén panoráma röntgennel) – 15 000 Ft
  • Fogtömés – 22 500 Ft-tól
  • Foghúzás – 20 000 Ft-tól
  • Alpha bio implantátum – 150 000 Ft
  • Fémkerámia korona – 80 000 Ft

Az Uniklinik részletes árlistájáért kattintson ide!

fogászati árak alakulása

Mitől függenek a fogászati árak?

Implantáció árak, fogpótlás árak: ezért van szükség konzultációra

A fogászatok, mint például az Uniklinik, tételesen adják meg az általuk nyújtott szolgáltatások árait. A fogászati áraknál tehát nemcsak a megadott árakat kell figyelembe venni, hanem a szükséges beavatkozások számát is. Egy konkrét példa: az implantáció árak és a fogpótlás árak nagyban függnek a használt implantátumok típusától. És attól is, hogy szükséges-e például csontpótlás. Mindez azonban csak az első konzultáció és igényfelmérés során derül ki. Ezért míg az egyszerűbb beavatkozások, például a fogkőeltávolítás esetén előre tudni fogja a költségeket, a fogpótlás árak és az implantáció árak esetén csak a konzultáció után derül ki a végleges költségvonzat.

Fogászati árak a különféle típusú rendelőkben

Egy kis, egy-két székes fogászati rendelő és egy nagy, komolyabb műtéteket is végző, alkalmanként több tucatnyi szakemberrel dolgozó fogászati központ esetén egész mások lesznek a helyiségigények és a szolgáltatások köre is. A sok főt foglalkoztató, profi klinikák nagyobb csapattal dolgoznak, ahol minden beavatkozásnak megvan a maga specialistája.

Emellett sokkal komolyabb eszközparkot használnak, aminek szintén nagyobb a bekerülési és fenntartási költsége. Ennek köszönhető, hogy a hasonló beavatkozásokat általában némileg magasabb áron végzik, mint a kisebb rendelők.

Ez mindezeken túl betudható annak is, hogy egy komoly tapasztalattal rendelkező specialista drágábban dolgozik, mint egy pályakezdő. Ezért ha egy klinika tapasztalt, a szakma legfrissebb trendjeit követő szakemberekkel akar dolgozni, akkor ez is megjelenik a valamivel magasabb árakban.

Miért érdemes egy nagyobb fogászati klinikát választani?

Összefoglalásul: a nagyobb, profi klinikákat választó páciensek a magasabb fogászati árakért cserébe magasabb színvonalú, specialisták által nyújtott szolgáltatást vásárolnak. Minimális az esélye a műtéti komplikációknak és a félrekezeléseknek, amelyek más esetekben további kellemetlenségeket okozhatnak. Illetve ezen túl további költségekkel terhelik meg a pácienst…

Természetesen nem állítjuk, hogy a kisebb rendelőkben rossz szakemberek dolgoznának – ez közel sincs így! Ahogy azt sem, hogy a kisebb rendelők ne lennének megfelelően felszerelve, mert ez sem igaz. Az viszont igaz, hogy a legmodernebb körülmények között, specialisták által nyújtott szolgáltatás esetén általában kisebb kockázattal kezelhetők a fogászati problémák.

Ami a fogászati árak mögött van az Unikliniknél

Az Uniklinik egy 1997 óta működő, világszínvonalú fogászati központ. A háromszintes klinika hat kezelőhelyiségből, egy modern műtőből és egy pihenőszobából áll, amelyeket mind a mai kor követelményeinek megfelelően rendeztek be. A 16 specialistából álló szakembergárda minden beavatkozást meg tud oldani házon belül, így akármilyen problémával érkezik, a legkorszerűbb ellátást tudja kapni!

A szintek közötti liftnek köszönhetően az idős, mozgáskorlátozott vagy nehezen mozgó pácienseink is könnyen közlekedhetnek. A klinika kialakítása és eszközparkja természetesen csak a szolgáltatás feltételeit és hátterét biztosítja. Az Uniklinik lelke az itt dolgozó csapat, akik mindent megtesznek azért, hogy ne csak megoldják az Ön fogászati problémáit, de végig figyelemmel legyenek Önre és az igényeire!

Foglaljon időponthoz az Uniklinik szakembereihez!

Kiemelt cikkek