A kezelésekről

Fogimplantátum vélemények fogorvos szemmel

Fogimplantátum vélemények

Az elmúlt években az Uniklinik fogászatnál számos implantátummal kapcsolatos kezelést végeztünk. Ebben a cikkben az elérhető implantációs eljárásokról és konkrét esettanulmányokról kérdeztük a kezelést végző orvosokat, így a fogimplantátumokról alkotott véleményüket a saját szakmai megítélésük és konkrét esetek alapján fogalmazták meg.

Ebben a cikkben tehát a fogorvosok által megfogalmazott fogimplantátum véleményeket foglaltunk össze, illetve ügyfeleink kezeléseinkről adott visszajelzéseit is bemutatjuk.

 

Fogorvosi tapasztalatok

Amikor az ember egy életét jelentős mértékben érintő döntés előtt tájékozódik, fontos számára mások véleménye. Az implantátumok beültetése mindenképp ebbe a kategóriába tartozik, mert egyfelől óriási pozitív hatást gyakorol az életminőségre és az esztétikai megjelenésre, a belső magabiztosságra. Emellett viszont szájsebészeti és fogorvosi beavatkozások sorozata vár a páciensre.

Amikor véleményeket keresünk, akkor legtöbbször az adott szolgáltatást igénybe vevők tapasztalatára vagyunk kíváncsiak.

Mi azonban úgy döntöttünk, hogy első körben inkább az Uniklinik fogorvosainak véleményeit, tapasztalatait foglaljuk össze az implantátumokról. De miért is?

  • Először is, az emberek ritkán nyilatkoznak fogászati implantátumokról, sokan kellemetlennek találják a témát, és nem írnak róla névvel vállalt, mások számára elérhető véleményt.
  • A másik, hogy egy ennyire komplex beavatkozásnál nehéz objektív véleményt alkotni: a páciens elégedett a végeredménnyel, melyhez viszont gyakran egy hosszú kezeléssorozat vezet, ami jár szubjektíven kellemetlen periódusokkal. Ezért döntöttünk úgy, hogy a kötelékünkben dolgozó fogorvosok esettanulmányaiból emelünk ki implantátumokkal kapcsolatos, hiteles információkat.

Következzenek hát a hasznos részletek az esettanulmányokból!

 

Teljes, fix fogpótlás régóta fennálló csonthiány esetén

„Ha valaki sokáig él kivehető fogsorral, az állcsontokban jelentős csontvesztés következhet be. iIyenkor általában csontpótlásra van szükség, mert a csontkínálat nem elegendő az implantátumokbeültetéséhez. A komoly csontpótló beavatkozások mindig mélyaltatásban történnek, és a rehabilitáció is több türelmet igényel a beteg részéről. Ideális esetben nagyjából fél év után behelyezhetők az implantátumok, és további három hónap gyógyulási időszak után pedig rögzíthetők a fix fogpótlások.”

Kezelőorvosok: Dr. Dr. Sass Tamás, Dr. Záhonyi Balázs.

 

All-on-4-fix fogsor

„Az All-on-4 megoldás 4-4 implantátum behelyezését jelenti az alsó és felső állcsontba, melyekre a gyógyulást követően rögzített, fix fogsor kerülhet. Az All-on-4 fogpótlás egy stabil, fix megoldást jelent teljes foghiány esetén is. A technológia lényege, hogy a szájsebész négy implantátumot helyez be speciális dőlésszögben mindkét állcsontba, így biztosítva a teljes fogpótlás fix rögzítését. A speciális szögben történő behelyezésnek köszönhetően elkerülhető a csontpótlás, így  a gyógyulás is gyorsabb. Az eredmény pedig magáért beszél, nem csak funkcionálisan, de esztétikailag is kiemelkedő.”

Kezelőorvos: Dr. Dr. Sass Tamás

 

All-On-6 Teljes rehabilitáció csavarozható fix híddal, 6 implantátumon

„Az all-on-6 megoldás lehetővé teszi, hogy akár régóta fennálló foghiány esetében is visszaállítsuk a teljes rágóképességet, állcsontonként 6-6 implantátummal, csontpótló beavatkozás nélkül, így a műtét a lehető legkevesebb kellemetlenséggel jár. A gyógyulási időszak alatt a páciensek hordhatják a korábban is használt kivehető fogsort, majd az implantátumok becsontosodása után fel lehet csavarozni a rögzített fix fogsort.”

Kezelőorvos: Dr. Záhonyi Balázs

 

Alpha Bio implantátumok beültetése alsó-felső állcsontba, azonnali terheléses fix fogpótlással

„A fogágy folyamatos gyulladása mozgó fogakhoz és visszahúzódó fogínyhez vezethet, ilyen esetekben van, amikor csak a fogak eltávolítása és implantátumok (pl. Alpha Bio NEO) beültetése lehet megoldás. Amennyiben elegendő a csontkínálat, az implantátumok elég stabilak egy azonnali terheléses fix fogpótláshoz, amelyet megfelelő gyógyulás esetén általában a műtét után kb. egy héttel helyezünk fel. 3-4 hónap után pedig felkerülhet a végleges pótlás, amely már maximálisan terhelhető.”

Kezelőorvos: Dr. Záhonyi Balázs

Amennyiben szeretne többet megtudni, olvassa el a teljes, képekkel ellátott esettanulmányokat!

 

Pácienseink véleménye az implantátumokról

A fogorvosi nézőpont mellett természetesen távol álljon tőlünk, hogy figyelmen kívül hagyjuk pácienseink véleményeit, következzen néhány:

“Dr. Jancsecz Péter kiemelkedő kedvességével és szakértelmével elnyerte a bizalmat. A szájsebészeti beavatkozások olyannyira jól sikerültek, hogy ezentúl bármilyen kezelésről is legyen szó félelem nélkül lépem át az Uniklinik küszöbét, hiszen itt bebizonyították, hogy fogászatról mosolyogva is lehet távozni :)”– Zsófia


“Évek óta járok az Uniklinikára. Jó véleménnyel vagyok róluk és mindenkinek ajánlom, hogy bátran menjen hozzájuk. Külön köszönöm Záhonyi doktor úrnak és kollégáinak a fájdalommentes kezeléseket. – László


“Komplex fogászati kezelés miatt kerültem kapcsolatba az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központtal, ahol mindig türelemmel foglalkoztak a kéréseimmel és számomra megfelelő tájékoztatást nyújtottak a várható lehetőségekről, mind anyagi, mind szakmai téren. Külön köszönet Dr. Záhonyi Balázsnak, aki mindvégig maximális szakértelemmel, óriási toleranciával és empátiával végezte a kezeléseket.” – Katalin


“Nekem csak jó élményeim vannak a klinikával kapcsolatban, pedig rendszerint félek a fogászati beavatkozásoktól Egy bonyolultabb szájsebészeti probléma miatt, fogorvosom javaslatára kerestem fel Dr. Dr. Sass Tamást. Nagyon udvarias, rugalmas volt, megfelelően tájékoztatott, és így a beavatkozások után bizton állíthatom, hogy szakmailag kimagasló munkát végez. A klinika többi munkatársáról, akikkel kapcsolatba kerültem, szintén cask jókat mondhatok. Az asszisztens kedves, figyelmes. Volt, hogy nem éreztem jól magam egy beavatkozás után, s mind az orvos, mind az asszisztens készségesen segítettek, nem azt éreztem, hogy én csak egy páciens vagyok, akit le kell tudni. Az ügyfélszolgálat személyzete is kedves, segítőkész. Időpont-egyeztetésben nagyon rugalmasak, s nekem várnom sem kellett, mikor megérkeztem, sőt előbb behívtak. Kérdéseimre mindig gyorsan, kielégítően válaszoltak, mind telefonon, mind emailben elérhetőek. A tárgyi környezet, felszereltség több mint kielégítő.

Én úgy gondolom, ezért érdemes fizetni, de a tapasztaltak alapján az itt dolgozók alapjáraton kedvesek.

Aki drágának találja, hát, nem muszáj ide jönni senkinek, sok fogászat elérhető, de nekem fontos az egészség és a színvonal, és itt ezt biztosan megkapja az ember + az emberi hozzáállást.” – Ani

Kiemelt cikkek