All on 4 implantációs fogpótlás modern budapesti rendelőnkben

All-on-4 és All-on-6 fogpótlások

TELJES FOGPÓTLÁS, FIX MEGOLDÁS A KIVEHETŐ FOGSOR HELYETT

Mosolyogjon és egyen magabiztosan, és felejtse el a kényelmetlen kivehető protézisét! Fix fogpótlás az All-on-4 vagy All-on-6 implantációs megoldásnak köszönhetően, régóta fennálló teljes foghiány esetében is. Innovatív fogászati technológia, mintha visszakapná saját fogait!

A fogászati implantációról általánosságban

A fogimplantátum a csontállományba beültetett titánból készült műgyökér, ami tökéletesen pótolhatja az elvesztett fog gyökerét, tartós és fix megoldást nyújtva, mind esztétikus mind pedig funkcionális szempontból.

A fogászati implantátum három részből áll, maga az implantátum, amit sokszor műgyökérnek, vagy csavarnak nevezünk, ez kerül beültetésre a csontba. Erre kerül rá a látható rész, a korona. A fogászai implantátumot és a koronát az implantátum felépítmény köti össze, mely az implantátum anyagához hasonlóan titánból készül.

implantáció előnyei

A fogimplantáció előnyei

Fogimplantátum előnyei

A fogászati implantátumok egyik legfontosabb előnye, hogy hosszú távú, fix megoldást nyújthatnak, kompromisszumok nélkül egy vagy több hiányzó fog esetében is.

Megfelelő szájhigiénia, és rendszeres fogászati kontroll mellett a fogászati implantátum tartóssága életre szóló lehet.

Mi az az All-on-4 vagy All-on-6 fogpótlás?

Az All-on-4 vagy All-on-6 technológia azonnali és fix megoldást nyújt teljes foghiány esetében. Ezzel az innovatív fogászati megoldással 4 vagy 6 db fogimplantátum kerül speciális szögben beültetésre az állcsontba, melyek akár azonnali terheléssel kapják meg a csavarozható teljes hídprotézist.

Ahogyan az angol elnevezés is sugallja, az All-on-4 és All-on-6 fogpótlás lényege, hogy az állcsontba ültetett 4 vagy 6 fogászati implantátum tartja meg a teljes, 12 tagú rögzített hídprotézist.

Az All-on-4 vagy All-on-6 fogpótláshoz a fogimplantátumokat speciális szögben kell az állcsontba beültetni, ennek köszönhetően, még nagyobb csontvesztés esetén is elkerülhető a csontpótló beavatkozás.

All on 4 all on 6 teljes fogpótlás

Az All-on-4 és All-on-6 implantációs fogpótlás legnagyobb előnyei:

  • Nincs szükség csontpótló műtétre az implantációhoz
  • Költségkímélőbb megoldás, mivel mindössze 4 vagy 6 implantátum beültetése elegendő állcsontonként a teljes fogpótláshoz
  • Az implantátumok beültetését követően, akár azonnal megkaphatja a rögzített fogpótlást, így még a gyógyulási időben sem kell kivehető protézist hordania
  • Kényelmes, fix fogpótlás akár évek óta fennálló foghiány esetében is

Mikor javasolt az All-on-4 és mikor az All-on-6 fogpótlás?

Ahogyan az elnevezés is sugallja, míg az All-on-4 fogpótláshoz mindössze 4 implantátum kerül beültetésre az állcsontba, az All-on-6 fogpótlás esetében 6 fogimplantátum rögzíti a teljes hídprotézist.

Miért van szükség 6 implantátumra, ha 4 is meg tudja tartani stabilan a teljes fogsort?

Amikor az All-on-4 fogpótlásról beszélünk, 4 fogimplantátum speciális szögben kerül beültetésre, a gyógyulási időt követően pedig ez a négy fogászati implantátum fixálja a teljes fogpótlást. Ám ahhoz, hogy négy implantátum elegendő legyen, az implantátumoknak speciális méretűnek, nagyobbnak kell lenniük.

Mi a különbség az All-on-4 és All-on-6 implantáció között?

Azokban az esetekben, ahol a csontvesztés olyan előrehaladott állapotban van, hogy már nincsen elegendő csontállomány a megfelelő vastagságú és hosszúságú implantátumok beültetéséhez, kisebb méretű csavarokat használ az orvos a műtét során, így a stabilitást két plusz fogimplantátum fogja biztosítani.

Az alábbi videóban megismerheti ezt a forradalmian új technológiát:

All on 4 fix fogsor teljes értékű megoldás implantátummal

All-on-4 - Fix, teljes fogsor implantátummal

Ahogyan a képen is látható, az All-on-4 fogpótlás nem csak funkcionálisan, hanem esztétikailag is a legjobb megoldás teljes, vagy majdnem teljes foghiány esetében.

A fogászati implantátumok speciális szögben történő behelyezése miatt elkerülhető a csontpótló beavatkozás, így már maga a műtét, valamint a gyógyulás is gyorsabb.

Megnézem az esettanulmányt

All-On-6 - Teljes rehabilitáció csavarozható, fix fogsorral, implantátummal

Az All-on-6 fogpótlás évek óta fennálló teljes foghiány esetén is ideális megoldás lehet, még akkor is, ha a csontvesztés előrehaladott állapotban van. Ezzel az innovatív fogászati megoldással visszaállítható a teljes rágóképesség, mintha csak saját fogait kapná vissza, és örökre elfelejtheti a kivehető fogsorát.

A csavarozható rögzítésnek köszönhetően a fosgsor és az implantátum kapcsolata bontható, így biztosítva a hosszú távú javíthatóságot.

Megnézem az esettanulmányt
All on 6 teljes rehabilitáció fém kompozit híd
All on 4 és all on 6 implantátumos fix fogsor

All-on-4 és All-on-6 - Fix fogsor implantátumon

Az All-on-4 és All-on-6 implantácós megoldással előrehaladott parodontitis, azaz fogágybetegség miatt elveszített fogai is pótolhatóak lehetnek.

A súlyos csontveszteség ellenére is sikerült páciensünknek fix, rögzített fogsort készíteni, a feslő állcsonton az All-on-4, míg az alsó állcsonton az All-on-6 implantációs megoldással, így visszakaphatta a rágás örömét.

Megnézem az esettanulmányt

Az All-on-4 és All-on-6 fogpótlás menete

  1. Diagnózis és tervezés: Az All-on-4 vagy All-on-6 fogpótlást minden esetben egy szakorvosi konzultáció előzi meg egy szájsebész szakorvossal. A konzultáció során a szájvizsgálat mellett készül egy 3D CT felvétel is, mely feltétele minden implantációs beavatkozásnak, hogy a kezelőorvos teljeskörű képet kapjon a rendelkezésre álló csontállományról.
  2. Műtét, az implantátumok beültetése: Az All-on-4 vagy All-on-6 műtét során a 4 vagy 6 implantátum helyi érzéstelenítésben, egyszerre kerül beültetésre az állcsontba. A fogimplantátumok behelyezését követően lenyomatvétel történik, ami alapján a fogtechnikai labor elkészíti az ideiglenes fogsort. Az ideiglenes fogsor öt-nyolc munkanappal az implantációs műtét után kerül rögzítésre, mely már egy csavarozható, rögzített fix fogsor, így nincs többé szükség a kivehető fogsorra.
  3. Ellenőrzés, igazítás: Az ideiglenes All-on-4 vagy All-on-6 fogpótlást egy hónappal a rögzítést követően ellenőrzi a kezelőorvos, illetve szükség esetén igazíthat rajta, hogy még kényelmesebb legyen a viselőjének a gyógyulási idő alatt is.
  4. Gyógyulási idő, az implantátumok csontosodása, végleges fogpótlás: A fogimplantátumok megfelelő csontosodásához szükséges gyógyulási idő esetenként eltérő lehet, általában négy hónap eltelte után lehet a végleges fogpótlással terhelni az implantátumokat. Az All-on-4 vagy All-on-6 implantátumokra rögzített ideiglenes fogsor véglegesítése, vagy az ideiglenes fogsor mintájára készülő végleges fogsor elkészítése néhány munkanapot vesz igénybe.

Mennyire hosszú távú megoldás az All-on-4 vagy All-on-6 fogpótlás?

Az All-on-4 és az All-on-6 fogpótlás egy hosszú távú, végleges és fix megoldást nyújthat rendszeres fogászati kontroll, és megfelelő szájhigiénia mellett.

Minden implantációs eljárásnak fontos része, hogy a kezelések befejeztével szakszerű tanácsokat adunk betegeinknek arról, hogyan ápolják az újonnan kapott implantátumos fogpótlást. A megfelelő fogápolás és szájhigiénia hiányában ugyanis nem lehet garantálni azt, hogy az implantátum hosszú-hosszú éveken át sikeresen ellátja funkcióját.

Mit tehetek azért, hogy az implantátumos fogpótlásom életem végéig kitartson?

Páciensként kulcsfontosságú, hogy kövesse a kezelőorvosa instrukcióit és tanácsait, helyesen és gondosan ápolja implantátumos fogpótlását, jelenjen meg az esedékes kontrollvizsgálatokon, és mellőzze a dohányzást. Ha minőségi alapanyagokból készül az implantátumos fogpótlás, szakértő kezek végzik a beavatkozást, és Ön is gondosan tisztítja fogpótlását, implantátumos fogpótlása akár élete végéig kitarthat.

Az All-on-4 és All-on-6 implantációs fogpótlásokhoz az irányitótt biofilm terápiát (Guided Biofilm Therapy®) ajánljuk, mint teljes körű dentálhigiéniai kezelést. Tudjon meg többet erről a forradalmian új technológiáról, és kérjen időpontot dentálhigiénikusaink egyikéhez:

Guided Biofilm Therapy®, vagy más néven irányított biofilm terápia
Guided Biofilm Therapy Irányított Biofilm Terápia Implantátumos Fogpótlás
All on 4 fix fogpótlás

All-on-4 fogpótlás ára

A teljes és fix All-on-4 fogpótlás egy összetett kezelést jelent, melynek ára magába foglalja a fogimplantátumok, az implantátum felépítmények, az ideiglenes fogsor, a végleges, fix fogpótlás, valamint a szükséges képalkotó felvételek árát is. Az alábbi ár ezért csak tájékoztató jellegű, pontos és személyre szabott árajánlatért keresse fel rendelőnket és konzultáljon szakorvosunkkal.

All-on-4 teljes fogpótlás

Teljes, fix fogpótlás 4 db fogászati implantátummal, állcsontonként

1 500 000 Ft-tól / ÁLLCSONT
All on 6 fix fogpótlás

All-on-6 fogpótlás ára

A teljes és fix All-on-6 fogpótlás egy összetett kezelést jelent, melynek ára magába foglalja a fogimplantátumok, az implantátum felépítmények, az ideiglenes fogsor, a végleges, fix fogpótlás, valamint a szükséges képalkotó felvételek árát is. Az alábbi ár ezért csak tájékoztató jellegű, pontos és személyre szabott árajánlatért keresse fel rendelőnket és konzultáljon szakorvosunkkal.

All-on-6 teljes fogpótlás

Teljes, fix fogpótlás 6 db fogászati implantátummal állcsontonként

1 900 000 Ft - tól / ÁLLCSONT

All-on-4 és All-on-6 fogpótlás budapesti rendelőnkben

All-on-4 és All-on-6 implantációs fogpótlás Budapest szívében, az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ tapasztalt szakemberei által:

DR. GILICZE ALEXANDRA
fogorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

DR. JANCSECZ PÉTER
fog- és szájbetegségek szakorvosa, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

DR. ZÁHONYI BALÁZS
orvosigazgató, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

DR.DR. SASS TAMÁS
fog- és szájbetegségek szakorvosa, dentoalveolaris szájsebész szakorvos, arc-állcsont szájsebész szakorvos, ált. orvos

Online bejelentkező rendszerünkkel gyorsan és kényelmesen foglalhat időpontot.

Időpontfoglalás
Szájsebészet Budapest Vezető Fogászatán