Alpha bio implantátumok beültetése alsó felső állcsontba, azonnali terheléses fix fogpótlással

Alpha Bio Implantátumok Beültetése Alsó Felső Állcsontba Azonnali Terheléséses Fix Fogpótlással

Alpha bio implantátumok beültetése alsó felső állccsontba, azonnali terheléséses fix fogpótlással

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

Páciensünk teljes rehabilitációra érkezett klinikánkra. Fogai mozgathatóvá váltak és a visszahúzódott fogíny esztétikai problémát is okozott betegünknél. Ennek hátterében a fogágy folyamatos gyulladása és a következményes horizontális csontvesztés áll.

Diagnózis és javasolt kezelés:

A szájvizsgálat a képalkotó eljárások (OP, CBCT) és a páciens igényeihez igazodva az alábbi kezelési tervet készítettük: Az összes saját fogat eltávolítottuk és egy ülésben az alsó és a felső állcsontba is 6-6 Alpha Bio NEO implantátumot ültettünk be.

Hogyan zajlott a beavatkozás?

A saját csontkínálatot maximálisan kihasználva a felső állcsontban a két utolsó implantátumot tervezetten döntött pozícióban helyeztük be, ezzel elkerülve, hogy 2 oldali csontpótlással is terheljük a pácienst. Mivel a beültetés során az implantátumokat megfelelő nyomatékkal tudtuk a helyükre juttatni azonnali terheléses fix fogpótlást tudtunk készíttetni fogtechnikai laboratóriumunkkal együttműködve. Ennek részeként már a beültetéssel egyidejűleg sor került a multiunit felépítmények becsavarására és egy úgynevezett nyitott kanalas lenyomatvételre, illetve harapásrögzítésre és fogszín meghatározására. Egy diagnosztikus fogpróbát követően a műtét utáni 8. napon helyére csavaroztuk a páciensünk új ideiglenes fix fogpótlását(csavarozható hídprotézis). Ezt 3-4 hónap várakozást -az implantátumok befogadásását- követően fogjuk lecserélni végleges fix pótlásra, mely már maximálisan terhelhető lesz. Viszont már ebben az amúgy nehéz és lelkileg is terhelt időszakban sikerült egy a páciensünk számára viselhető, esztétikailag és funkcionálisan is elfogadható fogpótlást készítenünk.

 

Véleményem szerint Záhonyi dr. emberi, empatikus hozzáállása, magasan más orvosok fölé emeli. Ez különösen azoknak a betegeknek nagyon fontos akiket sok negatív fogászati történés ért életében, mint például engem, ezért sokkosan rettegek minden fogászati beavatkozástól.

Kristóf (41)

Komplex fogászati kezelés miatt kerültem kapcsolatba az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központtal, ahol mindig türelemmel foglalkoztak a kéréseimmel és számomra megfelelő tájékoztatást nyújtottak a várható lehetőségekről, mind anyagi, mind szakmai téren. Külön köszönet Dr. Záhonyi Balázsnak, aki mindvégig maximális szakértelemmel, óriási toleranciával és empátiával végezte a kezeléseket.

Katalin (58)

Kapcsolódó cikkek

6 okos trükk, amellyel hatékonyabbá teheti a fogápolást

6 okos trükk, amellyel hatékonyabbá teheti a fogápolást

Elolvasom
Altatásos fogászat

Altatásos fogászat: kezelések 100%-ig fájdalommentesen

Elolvasom
Hogyan zajlik egy fogászati CBCT-felvétel?

Hogyan zajlik egy fogászati CBCT-felvétel?

Elolvasom