Gyermek fogszabályozás bioprogresszív elveket követve

Fogszabályozós esettanulmány 01

Gyermek fogszabályozás bioprogresszív elveket követve

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

10 és fél éves fiúpáciens szüleivel jelent meg a rendelőnkben, azzal a kéréssel, hogy biztosítsuk fogazatának optimális növekedését.

Diagnózis és javasolt kezelés

Felsőállcsont-szűkület miatt az alsó állcsont fejlődése akadályozott volt.

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

Mivel fiatal és fejlődésben lévő szervezetről volt szó, kivehető készüléket ajánlottunk, abból is Trainert indikáltunk. Kis páciensünk a készüléket napi használatban 2 évig hordta, aminek köszönhetően a fogívek szélesebbek lettek, illetve az alsó állcsont előre tudott növekedni. A fogváltás során részlegesen, majd teljesen felkerült a fém rögzített fogszabályozó készülék a felső, majd 6 hónappal később az alsó készülék is. A páciens a kezelés utolsó hónapjaiban intermaxilláris gumikat használt a harapásának végleges összeállításához. 

A szép eredmény magáért beszél! Még ha kicsit sok időnek is tűnik, de ez mind a bioprogresszív elveket követve, lágy erőkkel dolgozva elérhető, ha a kis páciens időben kerül ellátásra.  

Nekem sosem volt bajom a fogorvoshoz járással, vagy ilyesmi, mert mindig azt mondták, szép a fogam, nem kell semmit csinálni vele. Ennek ellenére az alsó fogsoromra szerettem volna fogszabályzót, amit dr. Opyakin Viktor csinált meg, kezelt nagyon szakszerűen és kedvesen végzett el.

Anna (33)

Dr. Opyakin Viktor rendbe tette a kusza fogsorom, és bátran lehetett tőle kérdezni, segítőkész és kedves volt mindig.

Jázmin(28)

Évek óta az Uniklinikhez járok, minden fogtömésemet/gyökérkezelésemet náluk csináltattam, és a napokban szedték le a porcelán fogszabályzómat (dr. Opyakin Viktor). Alig látszódott, és másfél év alatt teljesen kiegyenesedett a fogsorom. Az egész személyzet kivétel nélkül nagyon kedves, udvarias és professzionális.

Lilla (25)

Kapcsolódó cikkek

Dr suszták adrienn

A páciens kiválaszthatja, hogy milyen típusú fogszabályozó készüléket viseljen?

Elolvasom
Clear aligner láthatatlan fogszabályozás esettanulmány

Clear Aligner láthatatlan fogszabályozás – esettanulmány

Elolvasom
Dr nyuzó brigitta 2022

Mitől alakul ki a fogorvosok iránti szorongás a gyerekekben?

Elolvasom