Teljes fogászati rehabilitáció esztétikus koronákkal és hidakkal

 teljes fogászati rehabilitáció esztétikus koronákkal és hidakkal

Mivel keresett meg bennünket a páciens?

52 éves férfi páciensünk azzal kereste fel a klinikánkat, hogy végre megoldást találjon a torlódott, elszíneződött fogai okozta komplexusaira. Legnagyobb félelme az volt, hogy az összes fogát ki kell majd húzni, és esetleg nem lesz elegendő csontállománya az implantációhoz.

Diagnózis és javasolt kezelés

Az első konzultáción Dr. Jancsecz Péter szájsebész szakorvoson kívül Dr. Balogh Brigitta is részt vett, aki a konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa. Két kollégánk együtt döntött a fogak megtarthatóságáról a helyszínen elkészített panoráma röntgen és 3D CT felvételek kiértékelése és a szájvizsgálat után. A páciensünk legnagyobb megkönnyebbülésére a teljes fogeltávolítás elkerülhető volt, a stabil pillérfogak megtartásával és felépítésével a javasolt megoldás egy-egy full cirkon, vagy más néven anatómikus cirkon körhíd volt a felső és alsó állcsontra, implantátumok nélkül.

Hogyan zajlott a beavatkozás?

Az első fázisban a nem megtartható fogak eltávolítása történt meg, a páciens kérésének megfelelően teljes altatásban. A végleges koronák elkészüléséig, illetve a fogíny gyógyulásának időtartama alatt a páciens nem maradt fog nélkül, ideiglenes hidak pótolták a kihúzott fogakat. A három hónap gyógyulási időt követően, amikor a fogíny már elnyerte végleges formáját, elkezdődhettek a protetikai munkák. A csiszolást és lenyomatokat követően a hidak végleges átadását egy próba előzte meg.

Mivel a full cirkon koronák egyetlen cirkon tömbből kerülnek kifaragásra, a törés, illetve lepattanás esélye minimalizálható. Napjainkban ez a legkorszerűbb anyag, mely tökéletesen utánozza a természetes fogaink biomechanikus tulajdonságait. És ahogyan a képeken is látszik, igen magas az esztétikájuk.

Jancsecz doktor! Nem tudok ra mit mondani,Ő az ARANYKEZU DO

Mária (63)

Korábban féltem a fogászati kezeléstől, illetve volt negatív kellemetlen élmény, aminek megoldásával nem foglalkoztak. Dr. Jancsecz Péter hozzáállása, felkészültsége, miatt már természetes dolognak tartom. Jelentősen csökkent a stressz.

Miklós (45)

Családunk évek óta visszajár a klinikára. Több orvossal találkoztunk a különböző kezelések okán. Mindig nagyon jó tapasztalataink voltak. Mindenki kedves, figyelmes, az orvosok pedig profik, közvetlenek. Külön köszönet a lelkiismeretes munkáért dr. Balogh Brigittának és dr. Kovács Kittinek.

Gabriella (30)

Kapcsolódó cikkek

Fog implantacio

Fogászati implantáció: fogbeültetés a tökéletes mosolyért

Elolvasom
Dr záhonyi balázs

Minden, amit a fogászati implantációról tudni szeretne

Elolvasom
 hogyan zajlik egy fogászati cbct felvétel?

Hogyan zajlik egy fogászati CBCT-felvétel?

Elolvasom