Fogszabályozás

Fogszabályozás rögzített készülékkel

A rögzített készülékkel történő fogszabályozáskor a páciens többnyire egy olyan eszközt kap, amelyet a kezelés ideje alatt mindig, folyamatosan viselnie kell. Ennek a fogszabályozás-típusnak a nagy előnye, hogy az eredmény kiszámítható és pontos.

Porcelán állandó fogszabályozó készülék (3M Clarity) 220 000 Ft -tól
Az állandó készülékkel történő fogszabályozás az egyik leggyengédebb módja a szép fogsor elérésének. A porcelán fogszabályozó készülék egy diszkrét, fejlett és biztonságos megoldás akár felnőttek számára is.
Porcelán-fém állandó fogszabályozó készülék (Damon 3) 240 000 Ft
A porcelán-fém fogszabályozó készülék finoman mozdítja helyükre a fogakat. A fém és a porcelán előnyös tulajdonságainak kihasználása segít abban, hogy kényelmesen viselhető, precízen módosítható készüléket kapjunk.
Fém állandó fogszabályozó készülék (3M Miniuni-Twin) 160 000 Ft
A fém készülék felhelyezése a fogszabályozás egy kényelmes, de egyben költséghatékony módja is. A fém készülékek tartósak, kényelmesen viselhetőek és könnyen alakíthatóak, így a fiatalabb páciensek is jól érezhetik magukat vele.
Aktiválási díj (havonta) 15 - 20000 Ft
A fogszabályozás bonyolult és hosszan tartó folyamat, az eredmény azonban önmagáért beszél.

Fogszabályozás kivehető készülékkel

A kivehető készülékes fogszabályozás általában gyerekkorban ideális megoldás, amikor a szájban egyszerre találhatóak meg a tej- és maradandó fogak. A kivehető készülékek azért kedveltek, mert általában elég őket csak éjszaka és a nyugodtabb napszakokban, például az otthoni tanulás közben viselni.

Aktiválási díj 6 000 Ft
A kivehető készülékkel zajló fogszabályozás kényelmes megoldás, de természetesen ez is állandó szakorvosi felügyeletet igényel. A páciens rendszeres látogatásaikor könnyen nyomon követhető a fogazat alakulása, szükség esetén pedig állítani lehet a készüléken, vagy módosítani lehet a kezelést.
Kivehető fogszabályozó (egy állcsontra ható, ún. tágítócsavaros lemez) 40 000 Ft -tól
Az egy állcsontra ható kivehető fogszabályozó készülékek egy akrilátból készült lemez segítségével dolgozik, ez különböző kapcsok rögzítik a páciens fogsorára.
Kivehető fogszabályozó (mindkét állcsontra ható, ún. aktivátor) 65 000 Ft
A mindkét állcsontra ható kivehető fogszabályozó készülékek többnyire ún. funkciós készülékek, amelyek egy adott probléma megoldását szolgálják.

Láthatatlan fogszabályozás

A láthatatlan fogszabályozás több módszer segítségével is megvalósulhat. Lehetséges például a belső fogíven, a nyelv felöli oldalon rögzíteni a készüléket, így az gyakorlatilag takarásban van. Olyan módszer is létezik, amely átlátszó műanyag sínt alkalmaz. Ez a fajta fogszabályozó megfelelő szájhigiénia mellett gyakorlatilag észrevétlen lehet.

Gyakori kérdések

A kezelésről részletesen is olvashat. Az alábbi oldalon összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat kérdés - válasz formátumban.

Elolvasom
Belső fogívre rögzített fogszabályozó 270 000 Ft -tól / ív
A belső fogívre rögzített fogszabályozó készülék egyik legnagyobb előnye, hogy a viselése szinte észrevétlen, de a mechanizmusa teljesen megegyezik a külső fogíven viselendő fogszabályozókéval.
Clear Aligner (átlátszó műanyag sín) 70 000 Ft -tól
A Clear Aligner átlátszó műanyag sínjét naponta 22-23 órán át kell viselni, csak fogmosásához kell kivenni. Nagy előnye, hogy a fogszabályozó készülék szinte teljesen észrevétlen, igaz, a kezelési idő kissé hosszabb, mint a fém fogszabályozóknál.

Kapcsolódó cikk