Szájsebészet

Szájsebészet Árak /

Nyálkahártya lézeres kezelése

Az orvosi lézereknek két nagy fajtája van: a sebészeti és a lágy vagy szoftlézer. A szájban lehetőleg kombinált lézerkészülék használata ajánlott: a piros fénnyel a nyálkahártya felszíni betegségeit, infrafénnyel a mélyebb területeket lehet elérni és kezelni.

A lézereket a fogászat különböző területein alkalmazzuk. Így például a szájsebészetben, mikor is a lézersebészet segítségével pár pillanat alatt el tudjuk végezni frenulumok átmetszését, hyperplasiák megszüntetését, nyálkahártya-elváltozások eltávolítását. Különösen kedvező a szoftlézerek sebgyógyulást és csontosodást segítő hatása az implantáció előtt végzett fogextractiók vagy egyéb beavatkozásokat követően.

A paradontológiában a lézeres baktériumelimináláshoz, a tasakhám eltávolításához, a steril felszínek biztosításához a lézer olyan alapot nyújt, hogy a gyulladásos folyamat megszüntetése mellett jelentős tapadásnövekedésre, az osteoblastok stimulációja révén pedig csontappozícióra is esélyt ad.

Ezenkívül alkalmazható herpesz, afta, térképnyelv és traumás sérülések, mint például a kivehető fogsor által okozott nyálkahártya-sérülés kezelésére.

A nyálkahártya lézeres kezelésének menete

Mind a páciens, mind a kezelésben részt vevő szakorvos védőszemüveget kap. Ezt követően megtörténik a lézersugarat adó készülék indikációnak megfelelő beállítása. (Az elváltozás lokalizációja és kiterjedése alapján változtatandóak az értékek.)

17 500 Ft