A kezelésekről

Az All-on-4 megoldás a teljes foghiányra

All on 4 megoldás a teljes foghiányra

A kivehető műfogsorok hátránya

A teljes foghiányra alkalmazott hagyományos, kivehető műfogsoroknak több hátrányuk is van. Viselésük kényelmetlen, sőt, időnként fájdalmas lehet, sokan panaszkodnak arra, hogy nem nevethetnek vagy ehetnek egy jót, mert félnek, hogy a fogsor elmozdul.

Ugyanakkor az emberek többsége idegenkedik attól, hogy a hiányzó fogak helyére műgyökeret, azaz implantátumot tegyenek be. Ha minden fogat így pótolnának, az valóban komoly és valószínűleg szükségtelen műtétet jelentene.

Lehetséges megoldás: All-on-4™

Ilyenkor ideális megoldás lehet az úgynevezett All-on-4™. A névben benne rejlik a kezelés lényege: állkapcsonként a fogsort mindössze 4 implantátum tartja. (Létezik All-on-5 és All-on-6 megoldás is. Értelemszerűen ilyenkor 5, illetve 6 implantátum tartja a fogpótlást.) A speciális, 2 egyenes és 2 döntött helyzetű implantátum stabilan és tartósan rögzíti a műfogsort.

A klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy ez a rögzítés nagyon sikeres, és általában fölöslegessé teszi a csontpótló műtéteket, eljárásokat. Az életminőségben óriási változás következik be, miután a páciensnek többé nem kell tartania attól, hogy fogsora elmozdul vagy kiesik. Igaz, ha úgy kívánja, az All-on-4 megoldásokban is fellelheti a kivehető változatot: hiszen vannak, akik praktikusnak tartják, ha kiveszik, és úgy tisztítják meg műfogsorukat.

Érdekli ez a megoldás? Kérjen időpontot ügyfélszolgálatos kollégáinktól itt:

Kiemelt cikkek