Mosolymegújítás porcelánleplezésű kobalt-króm koronákkal

 mosolymegújítás porcelán leplezésű kobalt króm koronákkal

Mosolymegújítás porcelánleplezésű kobalt-króm koronákkal

Mivel keresett meg bennünket a páciens? 

60 éves hölgypáciensünk régi, már nem túl esztétikus koronáit szerette volna lecseréltetni, illetve az alsó állkapocs moláris régiójában lévő foghiányait pótoltatni.

Diagnózis és javasolt kezelés

A CT-felvételt, illetve a szájvizsgálatot követően elkészült a komplett kezelési terv. Az alsó foghiányokat lehetséges volt implantátumokkal pótolni, ehhez megfelelő csontállomány állt rendelkezésre. Az alsó és felső állkapocs teljes rehabilitációját az implantátumokra, illetve saját fogakra készített porcelánleplezésű kobalt-króm koronák és hidak tették lehetővé. 

Hogyan zajlott a beavatkozás?  

Az implantátumok behelyezését négy hónap gyógyulási  idő követte, ezalatt megtörténtek a szükséges konzerváló kezelések és a régi, inkorrekt gyökértömések cseréi. A végleges koronák és hidak elkészüléséig a páciens ideiglenes koronákat kapott. A teljes rehabilitáció végleges eredménye önmagáért beszél.

Hála és köszönet dr. dr. Sass Tamásnak a gyors és fájdalommentes foghúzásért. Dr. Kovács Kittinek a mikroszkópos gyökérkezelésért, amelyet nagyon figyelmesen és fájdalommentesen végzett.

Zsolt (48)

Komplex fogászati kezelés miatt kerültem kapcsolatba az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központtal, ahol mindig türelemmel foglalkoztak a kéréseimmel és számomra megfelelő tájékoztatást nyújtottak a várható lehetőségekről, mind anyagi, mind szakmai téren. Külön köszönet dr. Záhonyi Balázsnak, aki mindvégig maximális szakértelemmel, óriási toleranciával és empátiával végezte a kezeléseket.

Katalin (58)

Hosszú évekig egy másik, kedvezőbb árfekvésű vidéki rendelőbe jártam, de egy elrontott gyökérkezelés miatt nagy csalódás ért. A fogamon egy kialakult ciszta miatt végül a mikroszkópos gyökérkezelést ajánlották. Az eddigi kezelésekkel, amiket itt csináltattam, nagyon elégedett vagyok. Köszönöm Kovács Kitti Doktornőnek, hogy a máshol kihúzásra ítélt fogamat sikeresen megmentette, és külön köszönet Holman Ágnes Doktornőnek is a gyönyörű tömésekért!

Balázs (33)

Kapcsolódó cikkek

 továbbképzés 2020 dr kovács kitti 01

Dr. Kovács Kitti szakmai továbbképzést tartott

Elolvasom
 hogyan zajlik egy fogászati cbct felvétel?

Hogyan zajlik egy fogászati CBCT-felvétel?

Elolvasom
 gócbetegség: a krónikus fogászati gyulladások testszerte megbetegíthetnek

Gócbetegség: a krónikus fogászati gyulladások testszerte megbetegíthetnek

Elolvasom