Préskerámia héj és mikroszkópos gyökérkezelés

 préskerámia héj mikroszkópos gyökérkezelés

Préskerámia héj és mikroszkópos gyökérkezelés

Mivel keresett meg bennünket a páciens? 

Páciensünk sportolási szokásai jelentették fogászati problémáinak az okát. A szemből érő ütéseknek köszönhetően a fog egy darabja letört, ezen esztétikai problémára kért megoldást. 

Diagnózis és javasolt kezelés

A fogakat szemből érő ütések jelei jól megfigyelhetőek a frontfogakon: a jobb felső nagymetsző koronai részéből egy nagyobb darab letört. Ráadásul az egyik alsó metszőfog több árnyalattal sötétebb, mint a többi, ugyanis elhalt. Utóbbira egyértelmű bizonyíték, hogy a röntgenfelvételen a bal alsó középső metszőfog gyökércsúcsa körül sötét folt látható, ami gyulladásra utal. 

Hogyan zajlott a beavatkozás? 

Első lépésként a gyulladás megszüntetésére mikroszkópos gyökérkezelésre került sor. A sikeres gyökérkezelést jelzi, hogy a második röntgenen láthatóan a gyulladás meggyógyult, a sötét folt eltűnt. 

Az elszíneződés megszüntetésére belső fehérítést alkalmaztunk. Ilyenkor a gyökérkezelés miatt kialakított belső üregbe helyezünk fehérítő anyagot, majd azt lezárjuk tömőanyaggal. Így a páciens számára biztonságos az eljárás, hiszen a fehérítő anyag végig a fog belsejében marad. A fehérítő anyagot 2 hetente cseréljük a kívánt árnyalat eléréséig. Ebben az esetben ez 2 alkalmat jelentett. 

A letört felső nagymetsző fog helyreállítására préskerámia héj elkészítését választottuk, ugyanis kiváló esztétikai tulajdonságain túl, ez a restaurátum ellen fog állni a jövőben is valószínűsíthető mechanikai behatásoknak. 

A kezelés végén egyéni sport fogvédő sínt készítettünk fogtechnikai laboratóriumban, hogy megelőzzük a további fogsérüléseket, hiszen az elkészült héj védelmén túl az ép fogak megóvása is kiemelten fontos szempont számunkra.

Szakmailag és emberileg egyaránt magas minőségű, kedves és gyors volt.

Bálint (36)

Kiváló műszaki felszereltség, sokrétű, gyorsan, kényelmesen, helyben igénybe vehető szolgáltatások.

Béla (45)

Kapcsolódó cikkek

 valóban lehetséges házi módszerekkel eltávolítani a fogkövet?

Valóban lehetséges házi módszerekkel eltávolítani a fogkövet?

Elolvasom
 nem kell félni a gyökérkezeléstől

Nem kell félni a gyökérkezeléstől

Elolvasom
A mikroszkópos gyökérkezelés újabb diadala

A mikroszkópos gyökérkezelés újabb diadala

Elolvasom