A rendelőről

Családbarát fogászat Zugló szívében

Családbarát fogászat zugló szívében

Zugló életteli központjában, az Örs vezér terén található fogászatunk: egy világhírű bútoráruház és egy népszerű bevásárlóközpont tőszomszédságában, forgalmas közlekedési csomópontban.

Ismerje meg a több mint 20 éve alakult Uniklinik fogászatot, amely

  • családbarát
  • professzionális
  • modern, fájdalommentes, minimál invazív kezeléseket kínál
  • a fogtöméstől a mikroszkópos gyökérkezelésen át a fogszabályozásig
  • saját röntgen- és CT-laborral rendelkezik
  • ahol tapasztalt, magasan kvalifikált és egyúttal empatikus specialisták dolgoznak,
  • amelynek felszereltségét bármely nyugat-európai fogászat megirigyelhetné,
  • és több mint 30 000 elégedett páciens köszönheti szép mosolyát.

 

Családbarát fogászat

Szakértő segítség minden korosztálynak

Az Uniklinik olyan fogászat, amelyhez a család minden tagja, a legkisebbektől a legidősebbekig bátran fordulhat fogászati problémájával. A gyerek- és ifjúsági korosztállyal külön szakemberek, a gyerekfogászok foglalkoznak. Nemcsak azért, mert a tejfogak szerkezetükben is mások, mint maradó fogaink, hanem azért is, mert a totyogó korú apróságok és az érzékeny tinikorban levő kamaszok egészen más bánásmódot és hangnemet igényelnek. 

Idős pácienseinket végtelen türelemmel kezeljük, és gondot fordítunk arra, hogy a kezelések ne merítsék ki őket. Modern fogászatunk legidősebb páciense betöltötte a 92. évét, így elmondhatjuk, hogy 2-92 éves korig a család minden tagja számíthat ránk.

A váró, ahol kevesebb időt töltenek pácienseink, mint amennyit szeretnének

Igyekszünk megkönnyíteni és érdekessé tenni a várakozás perceit. A felnőtteknek nagyképernyős tévé, magazinok és Wi-Fi áll rendelkezésre. 

gyereksarok.jpg#asset:35476

A gyereksarok izgalmas játékokat rejt, sok-sok színes ceruzát és színezőt, kártyákat és aranyos plüssfigurákat. A gyerekfogászatra érkező kis páciensek itt mindig találnak valamit, ami leköti a figyelmüket.

Akadálymentesített közlekedés

Modern fogászatunk 2 szintjét tágas, elegáns lift köti össze, amely a babakocsival érkező vagy mozgáskorlátozott pácienseink számára megkönnyíti a közlekedést.

lift.jpg#asset:35477

 

Professzionális környezet

Megalakulásunk óta magasra tettük a mércét minden fontos területen: hiszünk abban, hogy pácienseink értékelik a minőségi munkát, a professzionális környezetet és a szakszerű tájékoztatást.

Ami a környezetet illeti, mind a fogászat dolgozóinak, mind a páciensek elvárásait figyelembe vettük, amikor kialakítottuk rendelőnket. 

váróban4.jpg#asset:58405

Klinikánk az idők során számos bővítésen és felújításon esett át, mivel hiszünk abban, hogy egy modern fogászatnak mindenkor alkalmazkodnia kell az új igényekhez. Jelenleg két szinten fogadjuk pácienseinket, az alagsorban pedig a fogászat életéhez nélkülözhetetlen funkciók: sterilizáló, személyzeti kiszolgáló helyiségek (öltözők, konyha), a raktár és a gépház található.

szajsebeszeti-muto.jpg#asset:35478

A szájsebészeti műtéteket olyan modern, jól felszerelt műtőben bonyolítjuk le, amely a berendezések és eszközök színvonalát tekintve nyugodtan lehetne egy nyugat-európai csúcsklinikán is. 

A lábadozó páciensek külön pihenőszobában, kísérőjük társaságában várhatják meg, amíg hazatérhetnek.

 

Páciensbarát szemlélet

Empatikus hozzáállás

A páciensbarát fogászat számunkra nem csupán üres frázis! A kezdetektől arra törekszünk, hogy az emberi szempontok legyenek a mérvadók. Ezt fogászatunk vezető fogorvosa úgy fogalmazta meg, hogy a kezelések során, amikor szakmai döntést kell hoznia, mindig arra gondol, hogy ha a saját édesanyja ülne a fogorvosi székben, akkor mit javasolna.

Páciensbarát szemléletünket jó példázza az a tény is, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre

paciens-tajekoztatasa.jpg#asset:35479

Nálunk, a fogászaton az egyes kezelések alkalmával szinte kivétel nélkül mindig elmondjuk, hogyan lehet megelőzni vagy legalábbis elodázni a jövőben azt a problémát, amellyel felkerestek bennünket. 

A közösségi oldalainkon rendszeresen jelentetünk meg olyan tartalmakat, amelyek a megelőzést célozzák, és itt a magazinunkban is rengeteg cikkben esik szó jó tanácsokról, amelyekkel megelőzhetjük vagy elodázhatjuk a gondokat. A Tények és tévhitek rovatban például azokat az írásokat gyűjtöttük össze, amelyek a káros és téves hiedelmeket veszik górcső alá.

 

Fájdalommentes kezelések

A fájdalommentesség ma már alapkövetelmény egy modern fogászattól. Fontos az is, hogy lépést tartsunk a technika fejlődésével, és megismerjük a legújabb eszközöket és anyagokat, amelyekkel fájdalommentességet biztosíthatunk pácienseinknek.

Egy egyszerű fogkő-eltávolítástól a legbonyolultabb szájsebészeti műtétekig minden kezelésnél kiemelt szempont a fájdalommentesség.

 

Minimál invazív eljárások

A minimál invazív törekvés azt jelenti, hogy a kezeléseknél figyelembe vesszük azt a szempontot is, hogy minél kevésbé avatkozzunk be az emberi szervezetbe, minél kevesebb saját szövetet, foganyagot stb. távolítsunk el, a kezelés minél kevésbé legyen megterhelő a páciens számára. 

Az előbb például a fájdalommentességről beszéltünk. A minimál invazív szempontot is mérlegelő szakember megfontolja azt a tényt, hogy az érzéstelenítő vagy altatószer megterheli a szervezetet. A fogkő-eltávolítás során például tájékoztathatja a pácienst arról, hogy érzéstelenítés nélkül az eljárás esetleg érzékenységgel járhat, ám ez az érzés teljességgel kibírható. Ezért megfontolásra ajánlja, hogy érzéstelenítés nélkül végezzék el a kezelést, hogy elkerüljék a szer megterhelő hatását, az esetleges mellékhatásokat. (Fognyaki érzékenység esetén természetesen alkalmazzuk az érzéstelenítőszert, ám a legtöbb fogkőleszedésnél valójában nincs rá szükség.)

A minimál invazív szemlélet sok döntésben szerepet játszik. Többek között ezért használ minden fogszakorvosunk és dentálhigiénikusunk lupét, azaz orvosi nagyítót a kezelések alatt. A többszörös nagyításban ugyanis tényleg csak a szükséges foganyagot távolítjuk el például egy szuvas fognál vagy egy fogpótlás előkészítéséhez.

Minőségi fogászati kezelések

Fogászatunkon a lehető legmagasabb szintű kezeléseket nyújtjuk pácienseinknek az alábbi területeken:

 

Saját röntgen- és CT-labor

Rendelőnk bejárata mellett, a szomszédos kapualjból nyílik saját röntgen- és CT-laborunk. A diagnózisokhoz, kezelésekhez és kontrollokhoz szükséges felvételeket itt végezzük. 

Röntgen-Táncos-Timi-02.jpg#asset:58395

A korszerű számítógépes hálózatnak köszönhetően a felvételek azonnal a fogorvosához kerülnek, ám pácienseink természetesen különböző adathordozókon is kézhez kaphatják a felvételeket.

 

Együtt a specialisták

Fogászatunk egyik specialitása, hogy nálunk minden fogászati területnek megvan a maga specialistája. Hiszünk abban, hogy a „one-man-show” fogászat már a múlté. 

Ma már olyan sok tapasztalatunk és ismeretanyagunk van egy-egy fogászati területről, hogy nehéz, sőt már-már lehetetlen egy ember számára mindent fejben tartani. Némelyik fogászati terület ezért már hivatalosan is elkülönült, például külön szakvizsgát kell tenni róla. Ilyen például a szájsebészet vagy parodontológia. Némelyik terület még csak elkülönülőben van.

2022-03-02.jpg#asset:58265

A mi törekvésünk az, hogy tapasztalt és a modern fejleményekkel, szakmai újdonságokkal lépést tartó szakemberek foglalkozzanak a páciensekkel, és szükség esetén gyorsan mozgósíthatók legyenek egy-egy szakmai konzultációra, véleménycserére. Szerencsére ez már jó pár éve megvalósult fogászatunkon.

 

Profi eszközök nélkül nincs profi fogászat

Modern eszközparkunkba sok időt és energiát fektetünk – no meg pénzt is. Némelyik berendezés komoly beruházást jelent fogászatunknak, ám nem szoktunk sokáig hezitálni, ha pácienseink színvonalas és biztonságos ellátásáról van szó. Ezek a befektetések ugyanis mindig megtérülnek! 

mikr_gyokkez-KovacsKitti-03.jpg#asset:58220

Magyarországon az elsők között szereztünk be 3 dimenziós képalkotásra alkalmas berendezést, amely nélkülözhetetlen például az implantációk sikerességéhez, Procera szkennert, amellyel hihetetlenül pontos és ezért tartósabb fogpótlások készülhetnek, vagy mikroszkópos berendezést (képünkön) a gyökérkezelések elvégzésére: ez a nagyító szerkezet olyan esetekben is sikeresen meggyógyíthatja a beteg fogat, amikor a hagyományos eljárás már csődöt mondott.

 

Több mint 60 000 elégedett mosoly

Nem tudjuk pontosan, hány pácienst láttunk el az elmúlt több mint 20 évben – de nem is ez a fontos. Az, amiért érdemes dolgoznunk, az elégedett mosoly a páciensek arcán, amikor a kezelés végén belenéznek a kis tükörbe, amit átnyújtunk nekik. 

paciens.jpg#asset:35483

Fogorvosnak, dentálhigiénikusnak, szakasszisztensnek és ügyfélszolgálatosnak lenni épp ezért csodálatos!

Kiemelt cikkek