Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

Szájsebészet

Szájsebészet

A szájsebészet körébe tartoznak olyan beavatkozások, amelyeket sebészeti módszerekkel és eszközökkel végeznek. Ezek történhetnek sima érzéstelenítésben, mint a fogó segítségével zajló foghúzások, vagy akár mélyaltatásban is, mint a csontpótló műtétek, vagy komolyabb bölcsességfog-eltávolítások. Általában akkor javasoljuk a szájsebész szakorvos felkeresését, amikor a szájban komolyabb elváltozások, például ciszta vagy sebesedés keletkezett – ezek a beavatkozások ugyanis többnyire műtéti precizitást igényelnek. A szájsebészeti kezelésekről és a szájsebészeti árakról lentebb tájékozódhat.

Foghúzás érzéstelenítésben, fogó segítségével 9 500 - 14 500 Ft

A szájsebészeti módszerekkel történő foghúzás egy kevés roncsolással járó beavatkozás, amelyet helyi érzéstelenítésben végzünk el. A precíz sebészi munkának köszönhetően a gyógyulás jelentősen megrövidül. A szájsebész szakorvos akkor láthatja indokoltnak a foghúzást, ha a fog már annyira károsodott, hogy szájsebészeti kezeléssel nem állítható helyre, illetve fogszabályozási megfontolásból is szükséges lehet az érintett fog eltávolítása.

Fogeltávolítás érzéstelenítésben, sebészeti feltárásból 34 500 Ft

Ha a fog elhelyezkedése problémás, vagy a körülötte lévő szövetek gyulladásban vannak, sebészi eljárással kell lehetővé tenni a kiemelést. A gyulladt és problémás fogak feltárása, helyük gondos kitisztítása sok fájdalomtól kíméli meg a pácienst. Egy apró bemetszés történik az ínyen, majd az ínylebeny leválasztása után a szájsebészeti szakorvos eltávolítja a fogmaradványokat, kitisztítja a sebet és varratokkal zárja. A kíméletes szájsebészeti eljárásnak köszönhetően sok későbbi komplikáció elkerülhető.

Fogeltávolítás altatásban -

A szájsebészet körébe tartozik az altatásban végzett fogeltávolítás is, ugyanis komplikált esetekben a fog(ak) eltávolítását altatásban végezzük el. A bölcsességfog eltávolítás altatásban is lehetséges, ha szakorvosa indokoltnak tartja.

Bölcsességfog sebészeti eltávolítása 34 900 - 44 900 Ft

A rossz irányba növekedő, nem előtörő bölcsességfog sok problémát okozhat, sőt, a növekedés során az egész fogsort károsíthatja. Ilyen esetben a bölcsességfog szájsebészeti eltávolítása indokolt lehet. A precíz sebészi eljárással sok fájdalmat és későbbi kellemetlenséget előzhetünk meg.

Foggyökér-eltávolítás (gyökércsúcs-rezekció) 30 000 Ft

A rezekció egy sikeres fogmegtartó kezelés. A foggyökér csúcsa körül kialakult gyulladás megszüntetésére a foggyökér végét és a körülötte levő gyulladt szöveteket eltávolítjuk, hogy megakadályozzuk a fertőzés tovaterjedését.

Szájüregi ciszták eltávolítása -

A ciszták eltávolítása történhet érzéstelenítésben vagy altatásban.

Nyálkahártya lézeres kezelése 5 000 Ft

Ezzel a szájsebészeti beavatkozással jó alapot alakíthatunk ki a későbbi implantációhoz vagy más kezelésekhez. A megfelelő lézeres kezeléssel elősegíthető a nyálkahártya sebeinek gyógyulása, illetve a csontképződés is.

Implantációs eljárások -

Az implantátum beültetése egyszerű érzéstelenítésben is történhet, ám bonyolultabb esetekben vagy több implantátum beültetésénél szájsebészeti altatásra is sor kerülhet.

A szájsebészeti kezelések utáni teendők -

Tanácsok szájsebészet után

Az első és legfontosabb tanácsunk, hogy mindig kövesse kezelőorvosa utasításait! Kímélje meg magát a szájsebészet után fellépő komplikációktól.

Szájsebészet utáni teendők


A szájsebészeti műtétek utáni teendők közül a leglényegesebbek:

  • A szájsebészeti műtétek utáni első 3 nap a kritikus, ezért pihenjen sokat, és ügyeljen arra, hogy mindent betartson, amit a kezelőorvosa tanácsolt.
  • A varratszedésig (7-10 nap) ne terhelje a műtött területet, vagyis ne rágjon azon az oldalon, ám az fontos, hogy a napi fogápolás során a műtött részt is tisztítsa meg, mégpedig úgy, ahogy a kezelőorvosa tanácsolta. Ha erre valamiért nem került sor, akkor az irányelv az, hogy puha sörtéjű kefével tisztítsa meg a seb környékét. Foghúzás után a sebben vérdugó alakul ki: fontos, hogy ezt a kis véralvadékszerű képződményt ne piszkálja ki a sebből!
  • 3 napig mindenképpen kerülje a tejes italokat (a baktériumfertőzés miatt), valamint a kávét, teát, alkoholt (a vérnyomásnövelő hatásuk miatt), illetve a mellőzze a dohányzást a cigarettában található mérgező vegyületek miatt.
  • Ne erőltesse meg magát, pár napig ne sportoljon, ne hajolgasson sokat, ne emeljen nehéz tárgyakat, ne dolgoztassa meg az arc és állkapocs izmait.
  • A duzzadt területeket óránként 10-15 percig borogassa, ám legyen óvatos, nehogy fagyási sérüléseket okozzon magának! A legjobb, ha jégzselét vagy törlőruhába tekert jeges tömlőt használ.
Ismerje meg szájsebészeinket! -

Szájsebészet Budapest szívében

Az Uniklinik Zuglói Fogászat és Implantációs Központ Budapest frekventált pontján, az Örs Vezér terén helyezkedik el. Nálunk a fogászat minden szakterületének, így a szájsebészetnek is megvannak a specialistái, szájsebész orvosai:

Szájsebészet specialisták


DR. GILICZE ALEXANDRA
fogorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

DR. JANCSECZ PÉTER
fog- és szájbetegségek szakorvosa, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

DR. KÁDÁR BENCE
fogorvos, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

DR. ZÁHONYI BALÁZS
orvosigazgató, dentoalveolaris szájsebész szakorvos

DR.DR. SASS TAMÁS
fog- és szájbetegségek szakorvosa, dentoalveolaris szájsebész szakorvos, arc-állcsont szájsebész szakorvos, ált. orvos

Amennyiben bármilyen szájsebészeti problémája, panasza van, kérjen időpontot kollégáinkhoz!

Szájsebészet

A leggyakoribb ambuláns szájsebészeti beavatkozások a következők: bölcsességfog-eltávolítás, implantáció, gyökércsúcs-rezekció, csontpótló műtétek. Tapasztalt szájsebészek csapata, high-tech műtő és korszerű digitális technológia áll pácienseink rendelkezésére.

Kapcsolódó cikk