A rendelőről

Fogászatunk különlegessége: specialisták egy helyen

 specialisták egy helyen

Már évekkel ezelőtt felismertük azt, hogy a fogászat a specializálódás útjára lépett. Mivel számunkra kiemelten fontos, hogy az Ön családja elsőrangú szolgáltatást kapjon, elhatároztuk, hogy olyan fogászatot hozunk létre, ahol minden fogászati specialista pácienseink a rendelkezésére áll.

Kozmetikai kezelések

Dentálhigiénikusaink végzik az egyik leggyakoribb kozmetikai kezelésfajtát, a fogkő-eltávolítást, valamint a fogfehérítést és a fogékszer felhelyezését is.

Konzerváló kezelések

Talán már az elnevezésből is sejthető, hogy ezen kezelések célja a fogak megtartása: a fogtömések és a gyökérkezelések tartoznak ide.

gyokerkezeles-menete.jpg#asset:33708

 

A gyökérkezelésnek ma már hagyományos és mikroszkópban végzett változata is létezik. Ez utóbbi egy igen dinamikusan fejlődő terület: az új eljárással ma már olyan fogakat is meg lehet menteni a kihúzástól, amelyeken a hagyományos kezelés nem tudott segíteni.

 

Fogpótlások

A hagyományos pótlások közé tartozik a korona, a híd, a kivehető pótlások. A Procera lézerszkenner segítségével készült pótlások hihetetlen pontossággal készülnek, így jobban belesimulnak a fogsorba, és a tartósságot illetően is kedvező kilátással kecsegtetnek.

A Smile Warp eljárás a távoli jövőben szükségessé váló pótlások kiváló minőségét biztosítja jó előre, ezért kapott itt helyet.

 

Implantáció

A fogpótlások másik fajtája a műgyökér-beültetéssel járó fogpótlások.

nobel_implant_hid.jpg#asset:35334

 

Az implantációs eljárásokkal egy vagy több fogat, sőt egy egész fogsort lehet pótolni. Képünkön egy implantációs hidat láthat, amely két műgyökér segítségével 3 fogat pótol.

 

Parodontológia

A fogágy megbetegedéseivel a parodontológia foglalkozik. Tipikusan ilyen betegségek az ínygyulladás és a fogágybetegség. A parodontológus foglalkozik továbbá az íny melletti tasakok megszüntetésével, az ínyrecesszió kezelésével és még számtalan más jelenséggel, amelyek az ínyt vagy a fogágy többi szövetét érintik.

 

Szájsebészet

A fogak, köztük főként a bölcsességfogak eltávolítása, a foggyökerek kivétele, a cisztáktól való megszabadulás a szájsebészet körébe tartozik. Előfordul, hogy a kezelés altatással jár, ilyenkor a kiválóan felszerelt műtőnkben végezzük a beavatkozást.

 

Fogszabályozás

fogszab-2020-01.jpg#asset:58203

 

Tapasztalt fogszabályozó szakembereink a hagyományos fogszabályozással és az új generációs, láthatatlan készülékekkel is foglalkoznak. Esettanulmányaink között számos sikertörténetet találhat, amelyben a fogszabályozás játszotta a főszerepet.

 

Gyerekfogászat

 

Gyerekfogaszat-gyokerkezeles-03.jpg#asset:58262

 

A tejfogak az eltérő szerkezeti felépítésük miatt sokszor nem kezelhetők úgy, mint a maradó fogak, számos probléma kifejezetten gyerek-, kisiskolás vagy tinikorban jelentkezik, valamint a gyerekek más hangnemet és hozzáállást igényelnek. Ez csak 3 ok a sok közül, ami miatt érdemes gyerekekre szakosodott fogorvosnak megmutatni gyermekünket.

 

Saját röntgen- és CT-labor

Természetesen nem külön fogászati területről van szó, ám mégis fontos megemlítenünk, hogy saját laborral rendelkezünk a felvételek elkészítéséhez.

220227-BAR-Uniklinik3135.jpg#asset:58264

 

Ez azért előnyös pácienseink számára, mert nem kell külön helyszínt felkeresniük a felvételek elkészítéséhez, amelyre igen gyakran sor kerül. A kezelés előtt a diagnózis felállításához, a kezelés közben a folyamat nyomon kísérésére van szükség a különböző típusú felvételekre, a kezelés végén, az ún. kontrollfelvételek esetében pedig a kezelőorvos arról akar meggyőződni, hogy az érintett terület a gyógyulás útjára lépett – vagy akár teljesen meg is gyógyult.

Laborunk a fogászat mellett helyezkedik el, gyakorlatilag a szomszédban, mivel a mellettünk levő kapu egyben a röntgen- és CT-labor bejárata.

 

Összefoglalva

Az általános fogászattól a mikroszkópos gyökérkezelésen és fogszabályozáson át az implantációig minden területen profi szakemberek várják a pácienseket, 2-től 102 éves korig.

Kiemelt cikkek