Fogpótlások

/

Porcelán korona

A porcelán korona árak tükrözik a minőséget.

Porcelánkorona, a fogpótlások klasszikusa

A hiányzó fogrészek vagy fogak pótlására ma már olyan modern eljárásokat és anyagokat alkalmaznak, hogy az elkészült koronákat alig lehet megkülönböztetni a természetes fogaktól. Miből áll a népszerű porcelánkorona, és milyen egyéb anyagok használhatóak még a fogpótlásoknál?

Mi az a fogkorona, és mikor van szükség a felhelyezésére?

A fogkorona a fogpótlások egy olyan típusa, amelyet többnyire

 • nagy kiterjedésű szuvasodásoknál vagy töméseknél,
 • gyökérkezelt, meggyengült, illetve
 • traumák miatt jelentősen sérült fogaknál használnak a rágófunkciók és a páciens megjelenésének javítására.

A hagyományos fogpótlás, vagyis a korona, a híd, illetve a kivehető fogpótlások mellett néhány évtizede megjelent az implantációs fogpótlás is. A korona készítéséhez saját ép fogrészre van szükség, implantátum esetén pedig a felépítményre kerül a fogkorona.

Kedvező porcelán fogsor árak.

Porcelánkorona: anyagok a fogpótlás elkészítéséhez

A koronák elkészítéséhez különböző anyagokat lehet használni, többek között:

 • porcelánt,
 • kerámiát,
 • cirkónium-dioxidot,
 • fémeket,
 • kompozitot, illetve
 • különböző anyagok kombinációját.

A fémkerámia korona porcelán borítással például ötvözi a fém tartósságát és a porcelán természetes megjelenését. A porcelánleplezésű cirkóniumkorona pedig egy cirkónium vázra égetett porcelánkorona.

A korona anyagának kiválasztásakor a fogorvos olyan tényezőket vesz figyelembe, mint például

 • a fog elhelyezkedése;
 • mennyi látszik majd belőle beszédnél, mosolygáskor;
 • a fog funkciója; illetve hogy
 • mekkora ép rész maradt meg a természetes fogból.

Porcelán fog színskála segít a megfelelő fogszín megtalálásában.

Fémmentes koronák fémallergia esetén

A porcelánkoronák készülhetnek fémötvözetekből, illetve fémmentes anyagokból is. Fémallergiások számára a cirkónium kiváló választás, mivel nem tartalmaz fémet, ráadásul a cirkóniumkorona majdnem minden rétegén átengedi a fényt, így természetes színhatást érhetünk el használatával. A kobalt-króm vázra épülő porcelánkoronák ugyan gazdaságosabb megoldást jelentenek, de esztétikai szempontból a cirkonkorona a jobb választás.

A full cirkon vagy anatomikus cirkonkoronákat egy cirkontömbből faragják ki, így nélkülözik a porcelán borítást, viszont tökéletesen utánozzák a fogak biomechanikai tulajdonságait és esztétikáját. Emellett fémmentes préskerámia-koronák is elérhetőek frontfogakra, amelyek nem allergizálnak, biokoptabilisek, és hosszú távú megoldást jelentenek.

Tipp: Ha szeretne az elkészült koronákról előtte-utána fotókat böngészni, tekintse meg esettanulmányainkat, ahol bemutatjuk az egyes fogpótlások nyújtotta lehetőséget. Találhat példát cirkóniumkoronáraporcelánleplezésű kobalt-króm koronákra, illetve kerámiafogakra is.

CAD/CAM technológia porcelán fog készítéséhez

A CAD/CAM technológia, ami számítógép által támogatott designt és gyártást foglal magában, jóval precízebb tervezést és kivitelezést tesz lehetővé. A porcelánfog ragasztása után tökéletes illeszkedés érhető el, ami a megfelelő szájhigiénia betartása mellett minimálisra csökkenti a másodlagos szuvasodás esélyét.

Felső fogsor híd a szép, új mosolyért.

Porcelánfog árak

A porcelánkorona ára az alapanyagtól és a technológiától függ. Az UNIKLINIK Fogászati és implantációs Központ szakemberei alapos vizsgálatok után olyan fogpótlást javasolnak a pácienseknek, amely jól illeszkedik az eredeti fogakhoz, illetve megfelel az anatómiai sajátosságoknak és az egyéni elvárásoknak.

Az egyes eljárások menete, illetve 1 db fogpótlás ára az adott porcelán fogkorona esetében a következő linkekre kattintva érhető el:

További díjszabásunkat az Áraink aloldalon tekintheti meg.

Fogkoronára, fogpótlásra van szüksége? Keressen bennünket telefonon, vagy kérjen konzultációt bejelentkezési űrlapunkon, hogy a lehető legjobb és legprofibb kezelést nyújthassuk Önnek. Rendelőnkben az esztétikai fogászat keretében a mosolytervezéstől kezdve a fogkő-eltávolításig a legmodernebb esztétikai fogászati kezelésekkel és eljárásokkal várjuk pácienseinket.

Fogászatunk saját röntgen- és CT-laborral rendelkezik, így az egyszerű kisfelvételtől a panorámaröntgenen át a 3 dimenziós CT-ig minden szükséges felvételt elkészítünk a precíz diagnózishoz.