A fogorvos válaszol

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

V. Éva

Fogpótlás

Márciusban lesz egy éve ,hogy teljesen fogatlanná váltam ! Igaz van műfogam a felsőt megszoktam, de az alsót nem tudom !

Szeretném megkérdezni, hogy a Valplast fogsor alsó, fölső az én esetemben javasolt e? És mennyibe kerülne?

Köszönöm válaszát előre is !

M. József

Teljes foksor potlása

Üdvözlöm!! Teljes fogsor potlást szeretnék felül, alul inplantátum beültetéssel!! Dió implantátum érdekel és ár! Üdv:József

K. Bea

Fog pótlás

Tisztelt Doktornő!
Két hete ragasztották fel az új fogaimat,ami legalább 3 árnyalattal világosabb mint a mellette lévő fogak.
Szeretném megkérdezni hogy mit tehetek hogy ne legyen ennyire eltérő a két szín
Előre is köszönöm
Kovácsné

R. Bálint

Korona mozgás

Tiszteletem kedves doktor/ doktornő!

Az lenne a kérdésem, hogy kedden(12.03)-án rakták fel a koronámat ( 9), eltelt minden megfogadtam a kezelőorvosom tanácsát, és használom.
A mai nap arra lettem figyelmes, ha egy kicsit megmozdítom a fogamat hogy mozog a korona. Ez mitől lehetséges? Esetleg nem kötött meg a ragasztó? Na meg néha - néha ráharapás közben fáj. Válaszukat előre is köszönöm.

V. Eszter

Fogpótlás/körhíd

Tisztelt Doktor úr/nő!

A napokban kaptam alsó és felső fix fémkerámia körhidat. Egyenlőre ideiglenesen van felragasztva.
Az alsó fogsornál a hátsó fogaimnál a szám nyitásakor , rágáskor, ásításkor jelentős feszülő érzésem van, már már fájdalmas.Nyugalmi helyzetben illetve beszéd közben semmilyen probléma nincs.Szeretném megkérdezni, hogy ez normális dolog ami idővel elmúlik vagy a körhíddal lehet probléma?
köszönöm válaszát!
Eszter

B. Bálint

mélyharapás

Tisztelt Doktor úr/nő!

32 éves férfi vagyok. Sajnos igen erőteljes mélyharapásom van. Az alsó fogsorom szinte teljesen a felső mögé megy. Még nagyobb problémát nem okozott, de érzem, hogy az alsó fogak rágás közben elérik a felső fogak íny részét illetve a szájpadlást.
A kérdésem az lenne hogy erre létezik valamilyen olyan megoldás amit nem szükséges csak éjszak hordani. Láttam a neten olyan eszközöket amik olyanok mint egy fogvédő és csak éjszaka kell őket beteni, viszont nagyon megoszlóak a vélemények róluk. Sajnos több százezer forrintos megoldást nem tudok megengedni magamnak.
Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelettel: Bálint

R. Bálint

Fog csiszolás utáni erzekenyseg

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

Az a probléma adodótt fel hogy 2 hete csiszolták és húzták a fogamat egy nap.
A doktorom azt mondta hogy hideg melegre erzekeny lesz. ( azt nem mondta meddig)
Neha neha beszur egy kis fajdalom a fogakba ahol lecsiszolta.
A felso fogsor, elso harom fogarol lenne szo.
Kedden rakjak a koronát, es neha faj neha nem.
2 hete ideiglenes korona nelkul vagyok!
Valaszukat koszonom elore is!

Ú. Beatrix

Korona

Üdvözlöm. Két hete lett kész a koronám. Alul- felül 8-8db. Egy hete észrevettem,hogy a felső koronámnál ,a szem fogamnál( ott nincs fog) át tudok fújni a korona és az ínyem között. A többi 3 fog hiányosságomnál nem tapasztalok ilyet. Vissza mentem az orvosomhoz,aki szerint ez teljesen normális. Viszont én ezt nem tartom annak,mivel a szájvíz használatkor az étel maradékokat öblögetem ki onnan. Fogadjam el a fogorvosom állítását? És ez teljesen normális? Köszönöm válaszát.

L. Ferenc

Gyökérkezelés

Üdvözlöm. 8 éve már hogy kaptam egy 8 tagból álló hidat, amit felcementáltak. Egy felső fogsorról van szó.. Ez a híd, fémre épített porcelán híd, amit 2 db kigyökértelenít és és 2 db élő fogra tettek fel, amiket lecsiszoltak. 4 napja már hogy nagyon elkezdett fájni az egyik élő fog a híd alatt... A kérdésem az lenne, hogy lehet e gyökérteleníteni így a fogat anélkül, hogy levennék a hidat ? Az orvos aki csinálta annak idején, azt mondta hogy ez lehetséges... Vagy most lefogjál szedni az egészet és dobhatom el ?

M. Sandor

Korona utáni beszéd hiba

Üdvözlöm! Jobb oldalon 4 fogat pótolták koronával és most sejpitek néha az s.,sz.cs hangoknál. Szemből l nézve nem illeszkednek a fogak nem ér össze az alsó és a felső. Mitől lehet ez és a sejpites elmúlik? Vagy nem lét jó a koronám? Előre köszönöm szíves válaszát
Tisztelettel
Molnár Sándor

B. Éva

végleges pótlás

Üdvözlöm!

A kérdésem az lenne,hogy végleges fogpótlás felragasztása után lehetséges-e foggyökércsúcs resekció.Nem sérülhet-e meg?Köszönöm előre is a válaszát