Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

V. Edit

4 ép fogat hagyjak lecsiszolni vagy implantáció

Tisztelt Válaszadó!

Nagyon bizonytalan vagyok és döntésképtelen. Felső fogsoromnál a 4 első ép fog megvan, jobb oldalon egy lengőhídon 3 pótlás koronával. És itt jön a problémám, bal oldalon 3 hete levették a koronát, alóla kihúztak 2 fogat hogy el van puhulva. Nem értek hozzá: hagytam. Igenám de itt jött az hogy a 4 ép fogat le kell csiszolni és egyben lenne egy fogsor. Viszont visszapörgettem hogy így veszítettem el az ép fogakat a koronákkal csiszolással. Azt szeretném kérdezni megoldható lenne-e másképp a bal oldalon a fogpótlás akár implantátummal, vagy csak ez a lehetőség van?
A választ előre is köszönöm

K. Éva

Porcelán korona

Tisztelt válaszadó!
Huszonhat éves nő vagyok, 3évvel ezelőtt a bal felső (elülső) fogaimra négyes porcelán korona került, a középső kettő fog hiányzott. Körülbelül fél évvel ezelőtt azt kezdtem el érezni, mintha nem lennének stabilak ezek a fogak. Nem tudom egyszerűbben elmagyarázni, de a nyelvemmel hozzáérve mintha levegő lenne a fogak között, láthatóan átmegy közöttük a nyál. Próbáltam kézzel is megmozgatni, de nem látom,hogy mozogna...Ráadásul ezen a részen állandöan duzzadt és piros az ínyem, pedig rendszeresen öblögetek is. Időnként még apró fehér, kemény sebszerű valami is kialakul ezen a területen, ami pár napig tart és eléggé fájdalmas. Nagyon kellemetlen, hogy étkezés közben állandóan attól rettegek, hogy leesik a korona. Egyáltalán nem is merek ezen az oldalon enni. Pár hónapja visszamentem a fogorvosomhoz, de azt mondta, hogy semmi baj nincsen és hogy nem mozog. De akkor mitől lehet ez az érzet? Leeshet egyik percről a másikra étkezés közben? Nagyon hálás lennék, ha tanácsot tudna adni. Előre is köszönöm!

S. Emília

Fog híd

2 hete pénteken huzták ki a fogamat a helye fájt nagyon sokáig és nagyon ,és múlt hét pénteken már felrakta a megcsiszolt fogakra a hiddal a fogat.De azóta nemtudok aludni olyan éles fájdalom jőn bele sokszor oda ahova felrakta az inemet érzem.Nappal nem fáj de este már nagyon elkezd és a fájdalomcsillapitó nem használ a Qvarelin.az pedig szokott.Borogattam hideggel de egy kicsit jó de ujra éles lüktető fájdalom van.Ez normális dolog vagy meddig tart?Az inem picit piros volt de mást nem lehet rajt látni.Milyen gyógyszer hatna rá?Vagy mit javasolnak?Köszönöm válaszokat.Üdvözlettel:Emília

Meglazult híd

Üdvözlöm! Felső fogsoromban elöl van egy 8 fogból álló híd, 3 db korona és 5 pótlás alkotja, porcelànból! Mai napon egy hirten ráharapásnál megmozdult az egyik koronánál és egy kicsit mozog. Kérdésem, hogy ezt a hidat tudják majd javítani, vagy arra kell számítanom, újat mell csináltatnom!
Köszönöm!

P. Gábor

"kényelmetlen" korona

Tisztelt doktornő/doktorúr!32 éves vagyok. Sajnos genetikailag nagyon rossz fogakat örököltem. Soha nem hanyagoltam el őket, rendszeres látógatója voltam a fogorvosi rendelőknek. A két nagymetszőmmel mindig is sok probléma volt. Élei rendszeresen letöredeztek, tömve is volt. Orvosom javaslatára jacket korona került felhelyezésre vállas csiszolással. Esztétikailag többé- kevésbé elfogadható, ugyanis a bal oldali kicsit hosszabbra sikerült ( ebből szeretnék kicsit lecsiszoltatni). A problémám, hogy funkcionálisan nem megfelelőek. Miután felragasztásra kerültek, jeleztem a doktornőnek, hogy nagyon magasnak találom, és ha becsukom a számat, akkor nem érnek össze a rágófogaim. Csiszolt belőle valamennyit, de még így sem jó. Nyelvemmel érzem, hogy még mindig nagyon magas. Rendesen rágni még mindig nem tudok. Doktornő azt mondta, hogy az összes rágófogamon kicseréli a tömést, amelyek "korcsolyapálya" szerűen lettek betömve, és akkor majd össze fog érni ( de akkor a korona előtt miért nem volt ilyen problémám? ). A másik problémám, hogy bizonyos hangokat sz-z c-cs nem tudom tisztán ejteni ( tanító néniként ez kifejezetten rossz, ha hangképzést kell tanítani a gyerekeknek). A koronákat már 4 napja viselem, nagyon nehéz megszokni. Éjszakánként rendszeresen fáj alattuk a fogam ( elviselhető ), harapni velük kellemetlen érzés. Kérdésem az, hogy milyen megoldási lehetőségek vannak. Ha cserére kerül a sor, van-e rá lehetőség, vagy a "maradék" fogamat is elveszítem. Nagyon el vagyok keseredve.Válaszát előre is köszönöm!

P. Gábor

Fogszín

A fogpótlás színének kiválasztása okoz számomra gondot. A mutatott 1 db. "fogból" nagyon nehéz a megfelelő szín kiválasztása. Sok különbség van az A1 és A2 között? Köszönettel: Ágnes