Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

G. György

Ideiglenes híd leesett

Tisztelt Doktor úr/Doktor nő!
Leesett az ideiglenes hidam jövőhéten ragasszák fel a véglegest. Ezzel nem is lenne problémám mert nem az első ideiglenes hidam viszont most vettem észre, hogy az egyik csonknál van egy barna folt a gyökér fele(Jobb felső 1-es kb 10 éve tömve volt gondolom az jött le az ideiglenessel), ezt eddig a fogorvosom miért nem vette észre? Én így nem akarom rátenni a 100 000+ os hidat. Ilyenkor mi a teendő?

Köszönöm válaszát!

K. Árpádné

Fogkorona

Szép Napot !
Nekem az elsö 9 fogon 2 tagból álló fogkorona van e jobb oldallal semmi gond nincs viszont a bal oldalon folyamatossan begyullad az iny es a 2 es 3as fognál érzékeny evés és ivásra pedig ki van idegelve :( valamint a nyál es üditö is át jön rajta szivogatasra lényegbem az érdekelne hogy cirkon koronát kaptam és félek a fogaim elromlanak alatta nem.jol zár vagy esetleg van rá.remény hogy ránö az inyem még novemberben tették fel ! Várom mielöbbi válaszukat ! Köszönettel ! Kata 34

V. Emília

Fémvázas kerámia korona

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Egy hónapja történt meg a fogaim lecsiszolása a bal4-jobb5 9 db. Ebből 3 kivételével mind gyökérkezelték már sok évvel ezelőtt, a bal4 gyökércsúcsrezekció is volt. Most kellet a korona előtt gyökérkezelni és rezekciót végezni a bal2-3 fogamon, és gyökérkezelni a jobb 3-ast, ennek nem volt gondja a gyökértömés után. A jobb 4es ép egyedül a korona alatt. A kezelések alatt ideiglenesen volt felragasztva a híd. A végleges ragasztással 4 nappal ezelőtt került fel. Másnap rezekció kellett mégis a jobb 3as fogon,.a gyökércsúcs annyira be volt gyulladva, hogy érzéstelenítés ellenére vegig éreztem a műtétet. Borzasztó volt. Erre rá 2 napra, tegnap már csak a sebhely fáj, viszont az egész híd mögött a szájpadlás felől az íny és a híd minden tagja olyan furcsa...abszolút nincs fájdalom, ragásra sem, ha megpiszkàlom a nyelvemmel az ínyem, vagy összekocogtatom a fogam, akkor néhany másodpercig, ilyen enyhe talán feszítő érzést tapasztalok, illetve néha enyhe lüktetést az egész területen, ami teljesen fájdalommentes. Az ínyem ma reggel nézte az orvosom, nem gyulladt. És a műtött fog sem fáj. Van viszont a koronán kívül a jobb 7es fogam, ami tömve lett, de fáj, húzásra vár, de meg kell várni h a műtét helye begyógyuljon. Az a kérdésem, hogy ezek a kellemetlen panaszaim lehetnek-e ettől a rossz fogtól, vagy idő kell a fogaknak és ínynek, amíg megszokják a hidat. Ha igen, akkor ez általában mennyi idő? Esetleg az lehet a gond, hogy túl sokat piszkáltam a nyelvemmel, illetve sokat kocogtattam össze? Válaszát előre is köszönöm.
Emília

N. Natalia

Ez normális e?

Jó estét. 28 éves vagyok. Bal szemfogam még tejfog es volt rajta egy lyuk (nem fájt) elmentem hogy betömje a dokim, be is tömte. Rá 2 napra erős fajdalom lett,vissza mentem, a töméssel semmi gond sem volt, de idegölözni kezdte injekciót is adott mert fájt, tett bele gyógyszert és utanna ahogy haza ertem borzasztoan fajt, rá 2 napra ujra tett bele orvossagot es tovabbra is fáj,3 nap mulva kell vissza mennem.
Az a kérdésem hogy ez normális e hogy fáj ilyenkor?

A. Adrienn

Fáj az állkapcsom

Kedves Doktor!
Kb. 1,5 hónapja csinaltattam meg a fenti bal 1-2-es és a jobb 1-2-es fogaimat porcelánra, szerettem volna egy szép, szabályos fogsort a régi tomésekkkel tarkított mindenfelé dőlő fogaim helyett. Azóta már kétszer voltam korrekción, mivel hátul mind a négy fog olyan gömbölyű és vastag lett, h képtelen voltam elviselni a számban. Illetve utána a foginyemnél szinte minden fognám olyan, mintha rés lenne, érzékeny hidegre- melegre , és legutóbb azt tömte a fogorvos. Szerintem látszik és elég ronda lett a tömésnél. Ez jó megoldás?
Most viszont kb 3 hete az àllkapcsom is fáj. De nagyon. A fogorvos azt mondja, h betesz vmit, ami tartja az állkapcsomat. Én biztos vagyok benne, h azért faj, mert megváltozott az álljapcsom tartása az új fogak miatt. Hogyan lehet ezt kideríteni és kérhetek új fogakat, hiszen egy év garanciát ígértek?
Köszönöm válaszát!

l. Adrián

Metszőfogon repedés

Tisztelt Doktornő, Doktor úr!
Körülbelül 4 hónapja vettem észre egy halvány, az bal oldali metszőfogam kb. kétharmadán végig futó vonalat/vékony repedést ami egyáltalán nem fáj és nagyon nehezen látható, csak egy bizonyos szögből erős fény mellett vehető ki, viszont ujjal lehet érezni kicsit hogy nem teljesen sima a fog. Voltam a fogorvosomnál és azt mondta ezzel semmi baj nincs nem kell aggódnom miatta, viszont én nem vagyok biztos benne hogy ennek nincs veszélye hiszen olvastam angol fogorvosi oldalakat is erről és valahol azt írták nem kell miatta aggódni valahol meg hogy jobb lenne kezeltetni. Szóval a kérdésem hogy mennyire valószínű hogy a metszőfogra ez veszélyes...vagy ne aggódjak miatta? Megjegyezném hogy nem szoktam csikorgatni a fogaimat úgyhogy nem amiatt alakulhatott ki. De ha mégis kéne akkor milyen módon lehet ezt kezelni?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel Adrián!

Z. Zoltán

Letört fog, ínygyulladás

Tisztelt Doktornő, Doktor úr!

Vasárnap este éreztem, hogy a számban valami kemény dolog van, amit a fogammal össze tudtam rágni, de íze nem volt. Jellegét tekintve egy tojáshéj darabra emlékeztetett. Mikor aztán a nyelvemmel végigpásztáztam a fogaim, észrevettem, hogy az egyiknél, a bal felső 5nél van egy mélyedés, ami eddig nem volt ott. Biztos vagyok abban, hogy ebből tört le. Ez a fog egyébként gyökérkezelt. Kedden délutánra a teljes felső fogsorom begyulladt, de a gyulladt íny fájdalmán kívül nincs más fájdalom. Algoflex szedésével minden nap kicsit javult. Megjegyzem, eléggé stresszes napjaim voltak eddig, gyakran szorítom össze a fogaim tudatalatt. . Ön szerint a stressz a gyulladás oka, vagy a letört fog? Esetleg teljesen más? Mondjuk a fogkő? Szükség lehet beavatkozásra? Várom megtisztelő válaszát: Zoltán

V. Gyöngyi

műfogsor rögzítése

Kedves Klinika!

Érdeklődni szeretnék, hogy foglalkoznak-e a műfogsorokat rögzítő mini implantátumokkal is? Árlistájukban nem találtam ilyen jellegű beavatkozásra árat.

Köszönettel:
V. Gyöngyi

V. Edit

4 ép fogat hagyjak lecsiszolni vagy implantáció

Tisztelt Válaszadó!

Nagyon bizonytalan vagyok és döntésképtelen. Felső fogsoromnál a 4 első ép fog megvan, jobb oldalon egy lengőhídon 3 pótlás koronával. És itt jön a problémám, bal oldalon 3 hete levették a koronát, alóla kihúztak 2 fogat hogy el van puhulva. Nem értek hozzá: hagytam. Igenám de itt jött az hogy a 4 ép fogat le kell csiszolni és egyben lenne egy fogsor. Viszont visszapörgettem hogy így veszítettem el az ép fogakat a koronákkal csiszolással. Azt szeretném kérdezni megoldható lenne-e másképp a bal oldalon a fogpótlás akár implantátummal, vagy csak ez a lehetőség van?
A választ előre is köszönöm

K. Éva

Porcelán korona

Tisztelt válaszadó!
Huszonhat éves nő vagyok, 3évvel ezelőtt a bal felső (elülső) fogaimra négyes porcelán korona került, a középső kettő fog hiányzott. Körülbelül fél évvel ezelőtt azt kezdtem el érezni, mintha nem lennének stabilak ezek a fogak. Nem tudom egyszerűbben elmagyarázni, de a nyelvemmel hozzáérve mintha levegő lenne a fogak között, láthatóan átmegy közöttük a nyál. Próbáltam kézzel is megmozgatni, de nem látom,hogy mozogna...Ráadásul ezen a részen állandöan duzzadt és piros az ínyem, pedig rendszeresen öblögetek is. Időnként még apró fehér, kemény sebszerű valami is kialakul ezen a területen, ami pár napig tart és eléggé fájdalmas. Nagyon kellemetlen, hogy étkezés közben állandóan attól rettegek, hogy leesik a korona. Egyáltalán nem is merek ezen az oldalon enni. Pár hónapja visszamentem a fogorvosomhoz, de azt mondta, hogy semmi baj nincsen és hogy nem mozog. De akkor mitől lehet ez az érzet? Leeshet egyik percről a másikra étkezés közben? Nagyon hálás lennék, ha tanácsot tudna adni. Előre is köszönöm!

S. Emília

Fog híd

2 hete pénteken huzták ki a fogamat a helye fájt nagyon sokáig és nagyon ,és múlt hét pénteken már felrakta a megcsiszolt fogakra a hiddal a fogat.De azóta nemtudok aludni olyan éles fájdalom jőn bele sokszor oda ahova felrakta az inemet érzem.Nappal nem fáj de este már nagyon elkezd és a fájdalomcsillapitó nem használ a Qvarelin.az pedig szokott.Borogattam hideggel de egy kicsit jó de ujra éles lüktető fájdalom van.Ez normális dolog vagy meddig tart?Az inem picit piros volt de mást nem lehet rajt látni.Milyen gyógyszer hatna rá?Vagy mit javasolnak?Köszönöm válaszokat.Üdvözlettel:Emília

Meglazult híd

Üdvözlöm! Felső fogsoromban elöl van egy 8 fogból álló híd, 3 db korona és 5 pótlás alkotja, porcelànból! Mai napon egy hirten ráharapásnál megmozdult az egyik koronánál és egy kicsit mozog. Kérdésem, hogy ezt a hidat tudják majd javítani, vagy arra kell számítanom, újat mell csináltatnom!
Köszönöm!