Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

S. Luca

Összetett kérdés

Tisztelt Doktor Úr!
Fogászati CT felvételen nem lehet elég jól látni hogy egy hatos fognak szűk e a gyökércsatornája vagy sem? Vagyis alkalmas e gyökerkezelésre vagy sem?
Ez csak akkor derül ki ha belekezdenek a kezelésbe? Másik kérdésem: hetes fogat tudnak sikeresen gyökérkezelni? Annak céljából hogy hidat tartson?
Ha e hetes fog mögött egy elő nem tört bölcsességfog van melynek szuvas a koronarésze es majdnem hozzáér a hetes gyökeréhez, előbb célszerű volna eltávolíttatni a nyolcast mielőtt a hetes gyökerkezelesebe belekezdenének?
S ha esetleg ott maradna a nyolcas és a hetest kihúznák, a nyolcas maradhat ott nyugodtan? Hiszen egy műgyökeret már nem tudna elszuvasítani..
Utolsó kérdésem: három foghiány pótlását képes lenne megtartani egy szemfog és a hetes fog? Vagy legalább kellene egy implantátum is?
Köszönöm türelmét és válaszát!
Tisztelettel,
Luca

M. Melinda

Érdeklődés

Üdvözlöm!
Kíhúztak egy rágófogamat még májusban.Októberben csináltattam hidat.Nemreg kérdeztem öntöl,mert fájt a fogam a korona alatt.Jelenleg is ideiglenesen van fent,mert az orvosom meg inkább vár vele.Úgy érzem,hogy az ahol a fogam hiányzik és híd van helyette fáj az ínyem,és piros is az ínyem.jelenleg öblögetek curaseptel.Mar teljesen el vagyok keseredve mitől van ez.Azóta csinaltak röntgent nincs semmi elváltozás.válaszát köszönöm.

B. Mate

Letört fog!

Tisztelt Doktornő/úr!
Mai nap folyamán a jobb oldalon lévő leghátsó fogamból letört egy nagy darab! Az lenne a kérdésem hogy mit tudnának ezzel kezdeni ?
Előre is köszönöm a választ!

M. Melinda

fogkorona híd,fájo fog

Tisztelt Doktor Úr!
Október 1-jén lecsiszolták a hatsó nagy örlőfogamat,hogy 2 fogat pótolhassunk híddal.Mintavétel után egy hétig minden nap nagyon fájt a fogam,sajnos ki is hólyagosodott a fog körül.Így nem tudta az orvos feltenni a hidat,mivel meg kellett várni amig meggyógyul.Kb.egy hétig csak neha ereztem fájdalmat,es úgy döntött az orvos,hogy ideiglenesen felragasztja a hidat.Ez törtent szerdán este,amikor szintén nagyon megfájdult a hatsó fogam.Másnap nem fájt,de mostanra megint erzem,hogy rágásra megfájdul,ha nyelvemmel hozzáérek kicsit megnyomva fájdogál.Nem erzek erős fájdalmat,de idegesitő,hogy erzek fájdalmat.Aztán ez igazából tart kb.10-15 perc es magától múlik.Mielőtt felkerült a korona ideiglenesen a fogorvos alaposan megnezte,de semmi rendelleneset nem talált.Arra gyanakszik,hogy a fog körüli seb okozhatta,de ma már nincs seb.Félnék gyökérkezelteni,mivel nem egyenes gyökerei vannak es nem is csak egy.De félek attol is,hogy vegleg felkerül a korona és ugyanigy fájni fog.Mit tehetnék?Nagyon tanácstalan vagyok.Ha felrakják a koronát mikroszkópos gyökérkezeléssel meg lehet menteni a fogat ugy hogy a híd nem sérül?Sajnos masik nagy pronlemám amiert tartok ezektől a dolgoktól,hogy kattog az állkapcsom es nem tudom nagyra nyitni a szám.Egy kerdés még:van olyan megoldás fog mintavételére,hogy ne kelljen a számba rakni azt a kanalat meg a gipszet.Bocsi,hogy ilyen hosszúra sikerült levelem.Jövő csütörtökön kell visszamennem.köszi a választ.

K. Péter

fogkoronák

Tisztelt doktor Úr/Nő!

Reflux miatt nagyon lekoptak az fogaim és megsüllyedt a harapásom, így állítólag az alsó fogaimra fogkoronákat kell majd tenni, hogy megemeljék a harapást. Érdeklődni szeretnék, hogy ha fogak stabilak, jók, akkor is mindenképp muszáj körhídban gondolkodni vagy lehet egyénkét megcsinálni a koronákat, ugyanis ha sérül, akkor gondolom az egész körhidat cserélni kéne.

Üdvözlettel:
Peti

Gyulladás a gyökércsúcson a korona alatt

Tisztelt Uniklinik!

2 éve van egy cirkonkoronám a 2 felső front fogamon (mind a kettő gyökérkezelt fog).
Az egyik fogam sajnos egy ideje eléggé érzékeny lett, időnként lüktet, érzem hogy nincs vele minden rendben.
TEgnap voltam egy fogászati kisröntgenen ami gyulladást mutatott ki a gyökércsúcson.
A kérdésem az, hogy mit lehet most csinálni ezzel a foggal és megtartható-e a meglévő cirkonkorona?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.

Tisztelettel:
Kata

B. Gábor

Fogtömés inlay után

Tisztelt Uniklinik!

Az egyik inlay-es fogamból letörött egy kis darab, az inlay mellett. Van lehetőség az ilyen fog tömésére?

Köszönettel,
Balatoni Gábor

M. Erika

pótlás

Azt szeretném kérdezni hogy a fiamnak pár napja készitettek egy négytagu porcelán koronát.Az elsö négy fog felül amiböl hármat csiszoltak egy pedig potlás.Volt vázproba akor minden jo volt.Most felragasztotak de egy fog kintebb van es nagyobb is .Lehet korigálni?

S. Zoé

fogkorona- problémák

Jó napot!
Nem tudom, hogy elment-e a fogkoronával kapcsolatos kérdésem, ezért inkább leírom még egyszer.
Egy jó néhány éve gyökérkezelt felső négyes fogamra korona került a nyáron, mert széttört, elég nagy része volt tömött. A gyökértömés le lett ellenőrizve rtg-el, mielőtt felkerült rá a korona, rendben volt, de rágtam is azon a fogon, tehát panaszmentes volt, Azonban az íny egy kicsit furcsa/pirosas volt az egyik felénél a fognak, ha jobban bevezettem a fogselymet, időnként vérzett is. A korona felhelyezés után magas volt,elég sokat le kellett belőle csiszolni. Majd gyakorlatilag az első ráharapáskor letört a koronából de nagyon érdekesen, szabályosan csak a széléből, ahol az íny is kicsit problémásabban látszott, régebben is. Az orvosom azt mondta amennyiben így nekem nem okoz panaszt, addig ne szedjük le, ha nem törik tovább, felesleges. Elkezdtem rágni a fog oldalán, de nem konkrétan a fogon, hanem hátrébb, azonban egyszer véletlen ráharaptam és a négyes fog előtti 3as, teljesen egészséges fogból is letört egy pici darab, éppen ott belül, ahol először a még meglévő négyes fogam belső fele is letört. Szóval olyan az egész mintha ott a 3as és négyes fog közötti ínnyel lenne valamilyen probléma. Nagyon aggaszt és bánt, hogy már, az előtte egészséges 3as fogamat is érinti ez az egész.. Emellett, ahogyan elkezdtem rágni az említett oldalon, hiába nem rágok a koronás fogon, enyhébb fájdalmat érzek azon az oldalon, olyan, mintha a felső arccsontom fájna... Nem tudom, mihez kezdhetnék, ha az ínnyel van baj, gondolom egy újabb koronával is ez lenne, vagy hogy egy implantátum megoldás lenne-e? Kopogtatásra is érzékeny a koronás fogam, ezt sem értem... Vagy talán még mindig magas a korona.

Elnézést a hosszú leírásért, de nagyon el vagyok keseredve,
Előre is köszönöm, ha segítenek!
Üdvözlettel: Zoé

U. Melinda

Gyökérkezelt fog csappal

Gyökérkezelt fogból ki lehet szedni a csapot, hogy újra kezelni lehessen?Sajnos nem lett eredményes a kezelés,de a gyökér vége az arcüregbe nyúlik és folyton begyullad az arcüregem😑Ezelőtt soha nem volt ilyen jellegű problèma.

B. Zsuzsa

Fájó íny

Tiszteletem!
Évek óta ki van húzva jobb felső oldalon az egész fogam , sőt évek óta műfogsort hordok. Pár napja elkezdett fájni az ínyem, de csak akkor ha rágok azon az oldalon. Rendszeresen tisztítom, mosok fogat. Semmi jel nincs rajta, nem piros, nem dagadt. Érintésre vagyis ha a nyelvemmel nyomom nem fáj, újjommal nyomom az se fáj csak ha eszek, rágok.
Az lenne a kérdésem, hogy miért fáj az ínyem? Köszönöm a válaszát!
Maradok tisztelettel, Balog Zsuzsa

K. Péter

rágóizom

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Egy hatós hidat csináltattam a front fogakra. Egy idő után húzó-nyomó érzést éreztem a rágó izmaim területén. Fogorvoshoz visszamentem aki megállapította, hogy az egyik szemfognál magasabb a híd, így félre haraptam és szerinte ez okozta a panaszaim. Az állandó próbálgatás, harapdálás talán súlyosbította a panaszaimat. Tegnap történt a korrekció, de még mindig érzem ezt az érzést.
Érdeklődni szeretnék, hogy több nap is kell hogy rendeződjön vagy szükséges orvoshoz fordulni?

Üdvüzlettel.:
Peti