Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

K. Péter

fogkoronák

Tisztelt doktor Úr/Nő!

Reflux miatt nagyon lekoptak az fogaim és megsüllyedt a harapásom, így állítólag az alsó fogaimra fogkoronákat kell majd tenni, hogy megemeljék a harapást. Érdeklődni szeretnék, hogy ha fogak stabilak, jók, akkor is mindenképp muszáj körhídban gondolkodni vagy lehet egyénkét megcsinálni a koronákat, ugyanis ha sérül, akkor gondolom az egész körhidat cserélni kéne.

Üdvözlettel:
Peti

Gyulladás a gyökércsúcson a korona alatt

Tisztelt Uniklinik!

2 éve van egy cirkonkoronám a 2 felső front fogamon (mind a kettő gyökérkezelt fog).
Az egyik fogam sajnos egy ideje eléggé érzékeny lett, időnként lüktet, érzem hogy nincs vele minden rendben.
TEgnap voltam egy fogászati kisröntgenen ami gyulladást mutatott ki a gyökércsúcson.
A kérdésem az, hogy mit lehet most csinálni ezzel a foggal és megtartható-e a meglévő cirkonkorona?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.

Tisztelettel:
Kata

B. Gábor

Fogtömés inlay után

Tisztelt Uniklinik!

Az egyik inlay-es fogamból letörött egy kis darab, az inlay mellett. Van lehetőség az ilyen fog tömésére?

Köszönettel,
Balatoni Gábor

M. Erika

pótlás

Azt szeretném kérdezni hogy a fiamnak pár napja készitettek egy négytagu porcelán koronát.Az elsö négy fog felül amiböl hármat csiszoltak egy pedig potlás.Volt vázproba akor minden jo volt.Most felragasztotak de egy fog kintebb van es nagyobb is .Lehet korigálni?

S. Zoé

fogkorona- problémák

Jó napot!
Nem tudom, hogy elment-e a fogkoronával kapcsolatos kérdésem, ezért inkább leírom még egyszer.
Egy jó néhány éve gyökérkezelt felső négyes fogamra korona került a nyáron, mert széttört, elég nagy része volt tömött. A gyökértömés le lett ellenőrizve rtg-el, mielőtt felkerült rá a korona, rendben volt, de rágtam is azon a fogon, tehát panaszmentes volt, Azonban az íny egy kicsit furcsa/pirosas volt az egyik felénél a fognak, ha jobban bevezettem a fogselymet, időnként vérzett is. A korona felhelyezés után magas volt,elég sokat le kellett belőle csiszolni. Majd gyakorlatilag az első ráharapáskor letört a koronából de nagyon érdekesen, szabályosan csak a széléből, ahol az íny is kicsit problémásabban látszott, régebben is. Az orvosom azt mondta amennyiben így nekem nem okoz panaszt, addig ne szedjük le, ha nem törik tovább, felesleges. Elkezdtem rágni a fog oldalán, de nem konkrétan a fogon, hanem hátrébb, azonban egyszer véletlen ráharaptam és a négyes fog előtti 3as, teljesen egészséges fogból is letört egy pici darab, éppen ott belül, ahol először a még meglévő négyes fogam belső fele is letört. Szóval olyan az egész mintha ott a 3as és négyes fog közötti ínnyel lenne valamilyen probléma. Nagyon aggaszt és bánt, hogy már, az előtte egészséges 3as fogamat is érinti ez az egész.. Emellett, ahogyan elkezdtem rágni az említett oldalon, hiába nem rágok a koronás fogon, enyhébb fájdalmat érzek azon az oldalon, olyan, mintha a felső arccsontom fájna... Nem tudom, mihez kezdhetnék, ha az ínnyel van baj, gondolom egy újabb koronával is ez lenne, vagy hogy egy implantátum megoldás lenne-e? Kopogtatásra is érzékeny a koronás fogam, ezt sem értem... Vagy talán még mindig magas a korona.

Elnézést a hosszú leírásért, de nagyon el vagyok keseredve,
Előre is köszönöm, ha segítenek!
Üdvözlettel: Zoé

U. Melinda

Gyökérkezelt fog csappal

Gyökérkezelt fogból ki lehet szedni a csapot, hogy újra kezelni lehessen?Sajnos nem lett eredményes a kezelés,de a gyökér vége az arcüregbe nyúlik és folyton begyullad az arcüregem😑Ezelőtt soha nem volt ilyen jellegű problèma.

B. Zsuzsa

Fájó íny

Tiszteletem!
Évek óta ki van húzva jobb felső oldalon az egész fogam , sőt évek óta műfogsort hordok. Pár napja elkezdett fájni az ínyem, de csak akkor ha rágok azon az oldalon. Rendszeresen tisztítom, mosok fogat. Semmi jel nincs rajta, nem piros, nem dagadt. Érintésre vagyis ha a nyelvemmel nyomom nem fáj, újjommal nyomom az se fáj csak ha eszek, rágok.
Az lenne a kérdésem, hogy miért fáj az ínyem? Köszönöm a válaszát!
Maradok tisztelettel, Balog Zsuzsa

K. Péter

rágóizom

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Egy hatós hidat csináltattam a front fogakra. Egy idő után húzó-nyomó érzést éreztem a rágó izmaim területén. Fogorvoshoz visszamentem aki megállapította, hogy az egyik szemfognál magasabb a híd, így félre haraptam és szerinte ez okozta a panaszaim. Az állandó próbálgatás, harapdálás talán súlyosbította a panaszaimat. Tegnap történt a korrekció, de még mindig érzem ezt az érzést.
Érdeklődni szeretnék, hogy több nap is kell hogy rendeződjön vagy szükséges orvoshoz fordulni?

Üdvüzlettel.:
Peti

T. Bernadett

Fogsor

Tisztelt Uniklinik! Tapasztalataik szerint melyik fogsor a kényelmesebb? A rugalmas vagy a teleszkópos fogsor? Köszönöm a választ!

porcelán korona alatti fog diagnosztikája

Tisztel Hölgyem/Uram!

Kb. 10 évvel ezelőtt készített porcelán koronámat (fogamat) szeretném megvizsgáltatni (jobb alsó 4).
A fog néha érzékeny, néha fáj, 2 éve röntgenezés után antibiotikum kezelésre jól reagált.

Azt szeretném megkérdezni, hogy megbontás nélkül, egy egyszeri konzultáció alkalmával megoldható -e egy teljes diagnózis+kezelési terv?
Amennyiben szükséges, természetesen CT-felvételt is készíthetünk.

Szeretném megkérdezni még, hogy az egyszeri konzultáció keretében van -e lehetőség góckutatásra is ? Fül-orr-gégészeti problémáim is vannak, el fogok menni szakorvoshoz, gondoltam, előtte ezt is megnézetném.

Köszönettel:
Ida

L. Andrea

Félelem, stressz

Tisztelt Doktor Úr / Nő!
Fogászati kezelésre járok a körzeti fogorvosunkhoz, levette a régi tokot, fogat húzott, csapot tett a fogakba, és mikor közölte velem, hogy hétfőn leveszi a mintát, azóta stresszelek, szinte szorítom a szám, csak úgy a gondolattól öklendezek, gombóc van a torkomban, gyengeségérzésem van, verejtékezek=félek. Az első tok mintavételénél volt a kellemetlen érzésem, hogy a mintavételi anyag mintha a torkomra folyna, mondjuk amúgy is öklendezős vagyok szinte mindentől. Mivel lehet kiiktatni ezt a dolgot, mivel lehet könnyíteni ezen a problémán, hogy a kezelés ne ütközzön akadályba? Válaszukat előre is köszönöm.
L. Andrea

B. Barbara

Korona

Üdvözlöm!
Áprlilisban kaptam egy 3-as koronát, ami a felrakása után kb 1 hétig nagyon fájt, aztán egyszer csak elmúlt. 2 gyökérkezelt fogamon van a korona,középen pedig nincs fog alatta. Picit zavarónak éreztem 1 helyen abból lecsiszolt a doktornő, viszont azt érzem hogy valami nem oké vele időnként fáj, zavar az egész egyszerűen nem értem mitől fájhat, enni már nem is merek ott. Nem tudom mit csináljak azt érzem hogy kb hülyének néznek hogy fáj, mert ez nem lehet.... Legszívesebben leszedetném. Mi lehet ennek az oka, mitől fájhat, régen gyökérkezelt fogak előtte nem fájtak.
Köszönöm a válaszukat!