A fogorvos válaszol

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Fogfehérítés

Jó estét kívánok!
A kérdésem az lenne, hogy a 19 éves fiam lézeres fogfehérítést szeretne.Alapból sajnos elég sárgás színűek a fogai.Jó -e a lézeres fehérítés vagy inkább a másik rendelői fehérítést válassza?Igazán mi a különbség a kettő között?
Köszönöm,ha válaszolnak!
G. Anett

k. zsuzsanna

Fogfehérítés

Tisztelt Dr. Nő/Úr

Volt már egy rendelői fogfehérítésem aminek az eredménye egyenlő volt a nullával. Sajnos a fogaim sárgásak így mindenképpen szeretnék kezdeni velük valamit. Elgondolkodtam a direkt/porcelán héj alkalmazásán viszont nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a jobb, még egy próbálkozás a fogfehérítéssel vagy a direkt/porcelán héj. Attól félek, ha egyszer nem sikerült a fehérítés akkor máskor sem fog és csak kidobott pénz lesz.
Válaszát köszönöm!
Zsuzsa

K. Nóra

porcelán

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A páromnak felül az egyik foga fehér porcelán fog, és zavarja, hogy a többitől nagyon eltér. Lehet sötétíteni vagy tud ajánlani valami kezelést?

Köszönöm Válaszát!

Tisztelettel K. Nóra

B. Richárd

Fogfehérítés fehérítő tapaszokkal/matricákkal

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy vajon mennyire megbízható használni itthon a megrendelt „Fogfehérítő tapaszokat/matricákat”?

Sokan nagyon jó örömmel számolnak be a 7 vagy 10 napos kezelés feltűnően jó eredményeiről.

Tudom ez mind személy és szokásfüggő, de mielőtt ilyet kipróbálnék, előtte megérdeklődöm:

Mennyire károsíthatja ez a fogzománcot , illetve , ha érzékenységet vagy fehér foltokat okoz a fogakon azok idővel elmúlnak/eltűnnek?

Esetleg , ha az ínyre rákerül és kifehéríti , akkor az nagy probléma vagy az is magától elmúlik?

Nem szeretnék maradandó károsodást okozni a fogak bármely részén , mert ugye az ilyen tapaszokban hidrogén-peroxid is van, bár úgy tudom nem káros százalékban.

Köszönöm előre is válaszukat!

Tisztelettel: Surján Judit

.

Fogfehérítés

Tisztelt Doktornő / Doktor úr!

19 éves vagyok, és nagyon kicsi a szám, ráadásul néha szájzárral is küszködöm. Szerencsére ez újabban kezd elmúlni, bár pontosan nem tudom, hogyan tudnám sikeresebben kezelni.
Meg szeretném kérdezni, hogy ebben az esetben, lehet-e fogat fehéríteni, kivitelezhető-e valahogy az eljárás, ha kicsi valakinek a szája?
Válaszát előre is nagyon köszönöm,
További szép napot,
Lili

S. Zsófi

Fogfehérítés – fogérzékenység

Tisztelt Doktor úr!
Régóta gondolkozom fogfehérítésen, azonban az egyetlen dolog ami visszatart, az a fogaim érzékenysége. Alapvetően érzékeny fogaim vannak, amiket ennek megfelelő fogkrémmel mosok, de rendszeresen előfordul így is, hogy érzékenyek egy-egy dologra. Olvasni néhány fórumon, hogy a fogfehérítés alapból okozhat érzékenységet. A szakmai véleményére lennék kíváncsi, tudja ajánlani Ön így is bátran a fogfehérítést, vagy okozhat bármilyen károsodást, további érzékenységet?
Köszönöm szépen a válaszát,
Zsófia

P. Sándor

Fogfehérítés

Üdvözlöm. Pár éve több front fogamnál is fognyaki tömést alkalmaztak kopás miatt. Az lenne a kérdésem hogy lehet e fehéríteni a fogakat? Árte a tömésnek. A2 vel lettek tömve és attol is tartok hogy nagyon elütne egy ideig a tömés a fogszintől.