Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

M. Mihály

Kifurt fogban kibulyt íny

Tisztelt Dr.Úr/ Dr.Nő

A 4éves gyereknek kifurták a fogát mert bevolt gyulladva.
Ez 3hónapja volt most vettük észre ,hogy a furt foga közepén kinőtt az íny
Ezzel mi a tehendő?

Válaszát előre is köszönöm

U. Anetta

Eltört vagy felütődött az ínybe?

Tisztelt cim!
Màsfèl èves kislànyom làbai kicsusztak alòla ès az első fogaira esett. Nagyot esett, nagyon fàjt neki, vèrzett is rendesen,de arànylag hamar elàllt. Akkor mèg nem volt megdagadva ès èn ùgy làttam mintha hàtra vagy felcsùszott volna. Az orvos azt mondta eltört. Hazaèrtünk a màsik fogàval ràharapott a kekszre, ùjra síràs, ugyanaz a mennyisègű vèrzès, ugyanolyan gyorsan el is àllt,eltünt a màsik fog is. Egyiket sem talàltam meg. Màsnap ùjra elmentünk az orvoshoz azt mondta felcsúsztak, de àtküldött bennünket màshova hogy ők is megnèzzèk, ott azt mondtàk eltört ès mindkettőt lenyelhette. A jobb metsző szerintem felcsùszott,mert megismerem a korona aljàt ami kilàtszik. De a ballal nem tudom mi a helyzet. Vagy nagyon be van csùszva ès az ìny sèrült felette ès attòl tűnik úgy mint ami eltört vagy tènyleg eltört? Honnan tudhatom melyik àllìtàs az igaz? Ès mi a teendő?
Vàlaszàt előre is köszönöm!!!

A. Patakiné Keszei

Nem akar kinőni...

Tisztelt Fogorvos!
Kislányomnak kiesett már 7 db tejfoga "kb" a szokásos sorrendben. Az alsó, első kettő ki is nőtt időben, de a többi nem akar :(

Van, amelyik már 11 hónapja várat magára (felső, első kettő). Nem lettek erőltetve a kihúzásnál, sőt mondhatni majdhogynem kitüsszentette őket, annyira mozogtak már.

Kellene már röntgenre menni, vagy ez még belefér a "normális" kategóriába?

Válaszát megköszönve:

Anna

H. Krisztina

Cirkuláris carries

Üdvözlöm
14 hónapos kisfiamnak 10 foga van. A felső 4db egyszerre bújt ki február elején. Kb 1 hónapja vettem észre hogy mind a 4 fogán az íny résznél sárga vízszintes csík látható. Elvittem fogorvoshoz aki azt mondta szuvasodik a gyerek foga. Cirkuláris carriese van. Na most a kisfiamnak sem cumija sem cumisüvege nincs. Édességet soha nem kapott. Ha ivott is cukrosat azt pohárból itta, de inkább vizet fogyaszt. Még anyatejes.Fogat is mosunk még a fogzás előtt óta. Én is megmosom neki nem sak rágcsálja.
Teljesen kétségbe vagyok esve, úgy érzem mindent megtettem és mégis el fog romlani a gyerek foga.
Kérdésem: tehetek e valamit a folyamat megállítása érdekében. Van e valamilyen szer vagy módszer ami megakadályozza hogy letörjön elfeketedjen a foga. Minden megoldás érdekel, nagyon sokkolt a dolog, nem tudom elképzelni sem ez hogyan lehetséges.
Köszönöm a válaszodat előre is.
Kérlek nyugtass meg valahogy, mert nagyon kétségbe estem. Ha tudsz ajánlani valakit azt is köszönöm.

H. Erika

Tejfog tömés

Kedves Doktornő!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy van egy 6 éves kislányom akinek ki fúrtak a fogat és gyökér kezeltek is utána nyitva maradt a fog . Rá 2 hét múlva vissza mentünk és volt benne egy góc és nem tömtek be majd ez egyre nőtt és a fog közül ki kelet szedni az inyét mert be nőt . a kifúrt lyukat utána betörtek begyuladt és kiszedték a törést a szem fogábol .kerdesem az lenne hogy egy tejfogat így tömés nélkül lehet hagyni vagy be kell tömni hogy ne legyen nyitva ez a tejfogak közül a szem fog a hármas vagy négyes. Előre is köszönöm szépen a válaszát !

D. Diana

Maradandó contra tejfog

Tisztelt Fogászat!

6 éves kislányomnak még nem esett ki a tejfoga, de lent középen az alsó 2 fog mögött már látható a 2 maradandó fog. Ez esetben ki kell húzni a tejfogakat, amelyek egyáltalán nem mozognak? Hogy történik ez esetben az érzéstelenítés? Kell utána fogszabályozás? Képet tudnék csatolni, ha lehetne.

Előre is köszönöm a választ.

Üdvözlettel:

Diana

Ö. Anikó

Maradandó fogak

Üdvözlöm, kislányom 3 éves és a 20 tejfogán kívül alul mindkét oldalt jönnek a 6-os maradandó fogak. Ez nem okozhat valami problémát? Van olyan, hogy ilyen korán kibújhat ez a fog? Köszönöm válaszát.

ajakfék eltávolítás

Tisztelt Doktor Ur!

6 éves kislányomnak ajakfék eltávolításra lenne szüksége. Már próbálkoztunk volna a műtéttel, de annyira fél az érzéstelenítő injekciótól, hogy egyáltalán nem volt együttműködő.
Van Önöknél lehetőség fagyasztásos érzéstelenítésre? Vagy van bármilyen lehetőség, amivel az injekció elkerülhető? Egyéb kellemetlenségeket jól viseli, pl fogtömést rezzenéstelenül végigülte.

Köszönettel

H. Petra

2,5éves kisfiam fogromlása!

Jó estét!
Van egy 2,5éves kisfiam tavaly áprilisba kezdödött hogy fáj a foga elvittem kitisztitoták rá pár napra be gennyesedet ujbol kitisztitoták egy darabig nem volt probléma most idén ujból elöjöt elöször alul fájt kifurták utána jo elmulik nem fáj most ismét elő jött egyszere egy nap 2fogat nyitottak meg másnapra be dagadt másiknap ismét mehetünk a fogorvoshoz megint tisztitoták ismét egyet meg nyitottak és fecskendező tűvel kell tisztitani ara lennék kiváncsi hogy meddig kell tisztitani?és antibiotikumot kaptunk(augmentint)a felső fogsora csontig ro..dt mar mit tudok csinálni néha ugy fáj neki mikor valamelyik be durran könyörög hogy segitsek de cataflam csepet adok rá egy darabig hat utána ujjból fáj ilyenkor fogorvos és sajnos ki furják!mivel tudnám kenni hogy ami még épp ne romoljon meg ne hogy a csont fog is csunya szuvas legyen?

D. Diana

Gyermek fogorvos

Kedves Doktorok!

Érdeklődnék, hogy ki az a fogorvos, aki gyermekekre specializálódott. Kislányaim 4 illetve 6 évesek.

Köszönöm.

Üdvözlettel:

D.

U. Gergely

Fogkrém lenyelése

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!

Azt szeretném megkérdezni, lehet e belőle baj, ha a 9 és fél éves gyermekem minden nap, egy alkalommal lenyelte a borsónyi adag fogkrémet, amivel fogat mosott. Mivel én gyerek koromban "zabáltam" a fogkrémet, nem is gondoltam, hogy ebből baj lehet. Viszont a fluoriddal kapcsolatban rengeteg félelmetes dolgot olvastam. A fluorózistól kezdve egészen a csontrákig. Kb. másfél éve már a 6-12 éveseknek való fogkrémmel mos fogat, ami már 1000-1500 ppm fluoridot tartalmaz.

Előre is köszönöm válaszát!

Gergely

B. Krisztina

Tejfog nyitva hagyása

Jó napot!
Tegnap nap folyamán 6éves fiamat fogászatra kellett vinni mert fájt a foga! Szegény kisfiunak érzéstelenítő nélkül neki esett a doki az egyik mozgó fogát kihúzta a másik ami pedig fájt neki azt mondta ki kell tisztítani mert lyukas!Annyi tanácsot kaptunk hogy 1 héten keresztül reggel és este tegyünk egy kis fogkrémet a lyukba.Délutánra elmult neki a fogfájás és mikor engedte hogy megnézzem csak annyit láttam hogy meg fúrta a fogát és nyitva hagyta!Másnap reggelre eléggé be dagadt az arca is!Ön szerint mit tehetnénk?mitől dagadt be az arca?Miért hagyhatta nyitva a fogát?előre is köszönöm a válaszát!