Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

F. Tímea

Gyökérkezelés utáni fájdalom

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A jobb felső szemfogamat 4 napja gyökér kezelte a fogorvosom ugyanis nagyon fájt, a röntgenkép szerint ideggyulladásom volt. Az ideget kivette és gyógytömést tett bele amit ideiglenes töméssel zárt. A végén még egy röntgenkép készült mely szerint jól sikerült a gyökértömés. Viszont a fájdalom továbbra is fennáll a fog gyökere körül még az orromnál is érzem, flectort szedek úgy néhány órára mérséklődik a fájdalom ami egyébként kibírhatatlan. Az arcom a szemfog fölötti területen kissé duzzadt. Azt szeretném kérdezni , hogy mennyire normális ez az erős fájdalom? A fogorvosom 3 hét múlva rendelt vissza a végleges tömésre, de sajnos az ideiglenes már aznap este kiesett? Lehet ez a baj?
Köszönöm válaszát , további szép napot!
Tímea

Gyokerkezeles utáni minimális fájdalom.

Tisztel Fogaszat

Három hete gyokerkezeltek egyik hátsó fogam. Azóta a fog hidegre melegre nem érzékeny (előtte hidegre az volt), de raharapsra és oldalról kocogtatasra még elfogadható határértéken belül de határozottan érzékeny , minimálisan fáj. A fog gyulladásban volt, a gyokertomest a fogorvos röntgennel ellenőrizte. Nem tudom ez az eltelt idő rövidsége miatt lehet e normális vagy mindenképp szükség van további kezelésre. Nincs különbség mely napszakban vagyok, néha teljesen tünetmentesen, néha kifejezetten kellemetlen. Köszönettel, Saci

Gyulladás a gyökércsúcsnál

Kedves Uniklinik!

Körülbelül egy hete kezdett el spontán fájni az egyik alsó 5-ös vagy 6-os fogam, melyekben évek óta tömés van.
Evéskor és éjszaka egyáltalán nem zavar, tudok aludni, viszont miután felkelek körülbelül egy órán belül kezdem érezni a sajgást. Fájdalomcsillapítót még nem szedtem be rá, bár mindig a határán vagyok, hogy kelljen.

A tegnapi napon készült egy panoráma röntgen, és a fogorvos azt mondta lát egy kis gyulladást az ötös fog alatt de még nem nyúlna hozzá, várjak pár hetet. Szekunder szuvasodás nincs a fogon.

Elfelejtettem megkérdezni tőle, hogy ez azt jelenti-e, hogy spontán meggyógyulhat a fogam és elmúlhat a gyulladás anélkül, hogy gyökérkezelnék? Tudom én ezt valamivel befolyásolni? Pl. ne rágjak azon az oldalon vagy éppen, hogy "tornáztassam" egyek rajta

Ha van rá esély, hogy spontán gyógyul türelmesen várok, de volt már olyan gyulladt fogam ami hetek alatt fokozatosan olyan szintre jutott, hogy aludni sem bírtam a fájdalomtól és ezt nem szeretném még egyszer.

Önök mit javasolnak, ha van gyulladás közepes szintű fájdalommal, kivárást vagy az azonnali kezelést?

Köszönettel

K. Kinga

gyökérkezelés

2 hete került a fedőtömés a gyökérkezelt metszőfogamba. Sem harapásra sem hidegre melegre nem érzékeny, csak akkor fáj, ha megnyomom felette az ínyem egy ponton. Mitől lehet ez? Vissza kellene mennem az orvoshoz, vagy várjak még, hátha elmúlik?

Utalhat más betegségre a fogak egymás utáni gyulladása?

Kedves Uniklinik!

3 éve az összes rágófogamban kicserélték a töméseket (sajnos már mind tömött). Akkor azt mondták, a tömések annyira mélyek, hogy sajnos bármikor gyökérkezelés válhat szükségessé.
Szűk egy éve panaszos lett a bal alsó 5-ös fogam, kinyitották, gyökérkezelték. Miután kész lett, bal felső 6-osom olyan mértékben elkezdett fájni, hogy a végén már két éjszakát nem aludtam tőle. Röntgenen gyulladás látszott, felnyitották, gyökérkezelték. A kezelése közben a szemközti alsó 6-os ráharapásra fájni kezdett, szintén gyökérkezelés lett a vége (szintén gyulladással a röntgenképen). Mindeközben a másik oldalon felül cserélni kellett egy gyökértömést, mert szekunder szuvasodás indult meg felé. Végül, az ez alatt található alsó 6-osom kezdett el fájni pár napja. Ez éjszaka nem fáj, napközben azonban állandóan, néha nyilalásszerűen. Félek, ezt is gyökérkezelik, miközben lehet nem is fog eredetű a probléma....?

Az lenne a kérdésem, hogy milyen mértékben normális, hogy ezek a tömött fogak egymás után egy éven belül gyulladnak be? Tudomásul vettem a 3 éve elhangzottakat miszerint megtörténhet, de ennyire rövid időn belül és egyszerre? Amennyiben ez nem tipikus, milyen típusú kivizsgálást ajánlanak? Lelkileg már nagyon nehezen viselem az egész procedúrát és fájdalmat, azt hogy minden napom a fogaimról szól, a társas kapcsolataim is kezdik ezt megsínyleni.

(Éjszakai harapásemelőm van, azt hordom, illetve reggel és este is mosom és fogselymezem a fogaim. A neuralgiát mint okot kizártam az alapján, hogy szinte minden fájó fogam más helyen van a számon belül.)

Nagyon szépen köszönöm válaszukat!

Felső fogak hirtelen kialakuló fájdalma

Tisztelt Válaszadó!

Másfél hete felnyitották 10 éve gyökérkezelt jobb felső hatos fogam, ugyanis bizonytalan panaszokat okozott (nagyon enyhe de állandó fájdalom 2 hónapja) és röntgenkép alapján a gyökértömés rövid volt.

A fog belsejének átmosásakor a fertőtlenítőszer (a fogorvos szerint) átjuthatott a gyökércsúcson, ugyanis hirtelen égő/csípő érzést éreztem, majd a kezelést követő napokban barnás-sárgás vízszerű folyadék ürült a jobb orromból. Antibiotikum kúra alatt álltam ekkor(10 napos kúra 6. napján), amit ugyanúgy tovább folytattam. A felnyitott fog ezután egy hétig, egészen tegnapig nyitva lett hagyva, nagyon ügyeltem rá, hogy ne menjen bele semmi.

A problémám az, hogy kb. a fog megnyitása utáni negyedik napon, ugyanazon az oldalon az orrom alatt és a felső 3-astól egészen az 5-ösig a fogaim nyomásra érzékenyek lettek, tehát ha a nyelvemet alulról hozzájuk nyomom az egészen furcsa érzetet vált ki: legjobban úgy tudnám kifejezni, mintha idegentestek lennének nem is az én fogaim lennének, és feszültség uralkodna bennük. Este fogselymezéskor is amikor a fogselyem hozzájuk ér egészen más érzés mint eddig.

A kinyitott fogba tegnap gyógyszeres gyökértömés került, azóta az panaszmentes a fent leírt probléma azonban mintha csak fokozódott volna.

A kérdésem az lenne, hogy az arcüreg vagy annak nyálkahártyájának esetleges gyulladása okozhat-e ilyen tüneteket a 3-astól az 5-ös fogig? Esetleg rájuk húzódott a kinyitott fogam gyulladása? Vagy szerencsétlen véletlen folytán épp most adnak tüneteket a már rossz fogaim? Utóbbit azért tartom valószínűtlennek, mert kis töméssel rendelkező, röntgenfelvételen normális jeleket mutató fogakról van szó és majdnem mind a háromban ugyanazt érzem (talán a 3-as metszőfogban jobban). A fogorvosom elég tanácstalannak tűnt, nem tudom hogyan tovább.

Nagyon szépen köszönöm!

M. Anita

Gyökérkezelés

Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy gyökér kezelik a fogam de még csak gyógyszeres tömés van csak rajta! Viszont be dagadt az arcom! Az orvos azt mondta ez vele járó de semmi gyógyszert nem kaptam rá azt mondta pár nap és elkezd múlni! De engem mégis nagyon aggaszt! Hogy esetleg tudok mit tenni vagy ahogy az orvos mondja ez vele jár? Előre is köszönöm szépen a válaszát!

B. Annamária

Fogtömés

Jó napot!
A kérdésem az lenne,hogy van egy fogam amit mar regen betomtek es harapasra erzekeny lett sot fajt mar egy par honapja,most egy hete ujratomtek es meg minisg nagyon faj de csak ha raharapok,ez normalis? El fog mulni ? Vagy mit tehetnek?
Valaszukat elore is koszonom!

S. Gergely

Depotphorese

Tisztelt Uniklinik!

Az alsó 6-os fogamat nemrég gyökérkezelték egy budapesti fogászaton, sajnos azonban az egyik gyökerét nem sikerült teljesen kitisztítani, emiatt gócos gyulladás található alatta. Az internetet kutatva találtam egy depotphorese nevű módszert, amivel a gyulladások elektrokémiai eljárás segítségével megszüntethetők. Egyetlen gondom, hogy minimális információt találni erről a módszerről, ezért nem tudom eldönteni, hogy megbízható technológiának számít-e, 1-2 fogászatot találtam, ahol ezt alkalmazzák. Mi a véleményük a módszerről? Van-e konkrét oka, amiért nincs annyira elterjedve? Segítségüket előre is köszönöm!

S. Tünde

Nem múló fogfájás

Üdvözlöm!

December közepén bal oldali alsó erős fogfájdalom miatt elmentem a fogorvosomhoz. A fogaim kopogtatásra nem igazán voltak érzékenyek, röntgen felvételen nem látszott semmi különösebb probléma, de az 5, 6, 7 fogaimba elég nagy tömések vannak. A doktor úr az 5. fogat érezte kocogtatás alapján úgy hogy problémásabb mint a többi, így azt gyökérkezelte, röntgen alapján azt mondta rendben van, sikerült jól megcsinálni. Majd továbbra is fájt a fogam, így 3 nap múlva megnyitották a 6-os fogam, amire azt mondták el volt halva. Ez a fog jelenleg is nyitva van. Kb 1-1,5 hétig nem éreztem fájdalmat, de most ismét fáj, sőt felül is ugyanazon az oldalon. Felső fogsoromba érintés alapján az 5-öst érzem érzékenyebbnek, fogmosáskor is ha a fogkefével megnyomom, de alul én sem tudom megmondani melyik fájhat vagy mi okozza. Ott is az 5-ös a gyökérkezelt és ha ujjal kocogtatom, annál érzek másabb érzést, de a fájdalom változó. Többnyire bal alul végig érzem, de van amikor előrébb (4,5 fog környéke) van amikor mintha hátrébb. Bár azon az oldalon nem eszek a nyitott fogam miatt de harapásra nyomó érzés és tompa fájdalom van. Vissza mentem de nem csináltak vele semmit CT-re küldtek, de azon sem látnak semmit, hogy melyik fájhat. Viszont amikor megnyomkodta és kocogtatta a fogaim utána tompán elkezdett fájni majd estére nagyon beleállt végig alul és még másnap is fájt. Az utóbbi pár napban inkább estére erősödik a fájdalom, reggel néha nem is érzem. Gyógyszert nem veszek be, mert nem használt legutóbb sem a Xilox, sem a cataflam. A fájdalom egyébként inkább tompa de időszakosan hol erősebb hol gyengébb. Az biztos hogy nem szúró fájdalmat érzek. Viszont amikor nem fáj akkor is úgy érzem mintha vmi nem lenne okés azon az oldalon. Továbbá fogmosásnál is érzem, hogy azon az oldalon nem olyan érzés mint a másikon, ahol tényleg semmi fájdalmat nem érzek. Bal oldalon ha egyik másik fogamhoz hozzányomom a fogkefét olyan mintha lejebb az állkapcsomba is érezném hogy megy tovább a fogam és ott van. Nem mondom hogy ez fájdalom, de ezt a másik oldali fogaimnál nem érzem.
Az orvosom nem igazán tudja mi a gond, most várnom kell, de igazából egy hónapja küzdök ezzel a fogfájással és nem tudom mi segít majd neki kitalálni hogy mi is van?
Ön szerint merre menjek tovább?
Esetleg az alsó 4-es fog alászuvasodása okozhat ilyen fájdalmat, ugyanis mondtam a fogorvosomnak, hogy szerintem a 4-5 fogam között a tömés mintha feketedne és szerintem ott vmi nem oké, de szerinte az nem okozza azzal nincs baj.
Továbbá attól félek, hogy egy hónapja gyulladásban van valami és nincs kezelve. A CT felvételen a gyulladás látszana vagy ha a tű beletört volna gyökérkezelés során ?
Ön szerinte lehet valami nagy baj, súlyos betegség, ciszta bármi?
További 3-4 nap / 1 hét míg bejutok más fogászatra Ön szerint ronthat a helyzeten, hogy az fogvesztéshez vezessen?
Önöknél egyébként biztosan fájdalommentes minden kezelés?

Előre is köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel:
Spekker Tünde

H. Miklós

Gyökérkezelés

Kedves Doktornő!
Kérdésem röviden a következő: Jobb alsó nyolcas fogamon korábban híd volt, most szabadon áll, de nyomásra érzékeny. Segítene ezen a gyökérkezelés? Holnap 14 órára van időpontom, ezért várom mielőbbi válaszát.
Bővebben: a hatos-nyolcas fogamon volt korábban híd, panaszmentes. 2017 augusztusában ki kellett húzni a hatos fogamat, ciszta miatt, nem volt más megoldás. Új híd készült az ötös-nyolcas fogakra. Egy hónapig volt ideiglenesen felragasztva, két nap után már mintha a saját fogam lett volna. A végleges ragasztás előtt, novemberben visszakerült a technikushoz, mert a porcelán bevonaton kellett valamit javítani. Ezután 2018 májusáig kb 20-szor voltam korrekciós beavatkozásra, míg végül egy új hidat kaptam. Sajnos ez a híd sem lett jobb, terhelni nem lehetett, ideiglenesen volt fenn, most éppen levettem. A fogaim nem érzékenyek, így fedetlenül sem, csak a nyolcas nem terhelhető. A fogorvosom gyökérkezelést javasol. Ön szerint ez lehet a megoldás?
Várom mielőbbi válaszát, köszönettel: Hudák Miklós

K. László Györgyné

"Elveszett" gyökércsatorna

Az első nagyőrlő fogam gyökérkezelésre ítéltetett. (Hidegre, rágásra érzékeny volt.)
A gyökérkezelés során egy csatornát sikeresen megtisztított a doktornő, de a másik kettőre nem sikerült rálelni. Ilyen állapotban kaptam - két héttel ezelőtt -ideiglenes gyökértömést. Panaszom azóta nincs. Kérdésem: aggodalom nélkül be lehet fejezni így fejezni a kezelést, ami korona feltétellel jár?