Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

K. Anna

Fogtömés

1 hete szombaton elkezdett fura érzés lenni a fogamban mintha közé szorult volna valami. Ez a fog már egy tömött fog volt, de alá volt szuvasodva. Elmentem pénteken délután, panoráma röntgenezték a fogam, tesztelték kopogtatással és hideggel is. Ekkor az eredmények alapján a doktornő úgy látta h csak a szuvasodás lehet a probléma. Se gyökérkezelni nem kell, sem elhalva nincs a fog. Viszont az újratömés után mikor kiment az érzéstelenítő ugyan úgy érzem, bár tompábban és nyilalás nélkül azt a feszítő érzést mint előtte. Mi lehet a baj? El fog múlni, normális, vagy inkább keressek fel másik fogorvost?

N. Vivien

Szuvas fog?

Üdvözlöm
A val hátsó rágó fogamnal szeretnék tanácsot kérni. Elkezdték kezelni az első kezelésnél mélyen keresték a szuvas részt de nem találtak, csak ugye oldalt ami látható volt. A masodik kezelésnel egy doki mondta hogy mar a szuvas rész teljesen eltűnt nem látnak semmi olyan okot arra ami okozhatna a fájdalmat de megis esténként fáj egy kicsit . Most abban maradtunk a fogorvossal hogy a következő időpontra,hívnak egy masik orvost is aki megnézi,es eldöntik mi lesz a foggal vagy kihúzzák vagy gyokerkezelik de most jelenleg azt mondtak hogy , ez a fog igy egészségesnek tunik mar. En nem tudom tanácstalan vagyok nagyon mert nem is szeretnem elveszíteni a fogam de nem is értem mi történik vele .
Koszonom tanácsát elore is .

Tömés

Üdvözlöm!

Ma este kiesett a novemberben csinált tömés a kettes fogamból, nem fáj, de hidegre-melegre nagyon érzékeny. Kérdésem az lenne, hogy elég ha hétfőn elmegyek fogorvoshoz ugye? Nem muszáj elmenni ügyeletre? Evés után fogat mostam, szájvizet is használtam (bár erre nagyon éles fájdalommal reagált), így hétfőig nem lehet gond?

Köszönöm

N. Eszter

Keményre harapás

Jó napot!Lenne egy kérdésem!Több mint 2 éve tömtek egy kis lyukat a fogamba és CSAK keményre harapáskor fáj de se melegre se hidegre nem érzékeny semmi gond nincs vele!Mitől lehet?Ha megkocogtatom se fáj.

M. Eszter

Gyökérkezelés lesz a vége?

Tisztelt Doktor úr / Doktor nő!

November 2. án tömték be a bal felső 6-os fogam, mert eléggé érzékeny volt, fájt rendesen. Az orvos azt mondta, nem kell gyökérkezelni, elég tömni. November 5 től viszont egy isiász betegség miatt folyamatosan szednem kellett erős fájdalom és gyulladás csökkentőket, fekvő beteggé váltam, nem tudtam volna visszamenni az orvoshoz. Nem volt semmi baj a fogammal egészen addig, míg egyik este elég kemény ételt nem ettem, és azóta viszont eléggé fájogat, gyógyszereket is vettem be rá. Rágásra, melegre édesre nem érzékeny, de hidegre nagyon. Ma voltam megint tömetni egy másik fogam, és a doktor úr azt mondta, szerinte ez a tömés miatt van, várjunk még a gyökérkezeléssel, mert lehet a fehértömés a hibája. Megnézte, azt mondta normális, hogy hidegre érzékeny, de az nem tetszik neki hogy néha beleáll és lüktet. Jövőhéten megyek megint ismét tömni, de szeretném tdni, hogy Ön szerint kell e gyökérkezelni majd a fogam, vagy sem?

Fájó fog

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne hogy mi lehet a baj ha másfél hete a jobb alsó 7es fogam külső felén lévő lyukat betömték fehér töméssel de most mult hét szombat óta érzékeny lett a hidegre melegre illetve ha ujjal megnyomom tömést fájdalmat érzek de csak a tömés helyén
Előzmények: nyelvemmel észrevettem a lyukat nagyon érzékeny volt hidegre melegre édesre, nem furt a doktor ur csak bekente valamivel és.betömte fehérrel őmlítéskor már egyáltalán.nem volt érzékeny a hidegvízre de most újra kezdte

Válaszát előre köszönöm!

Üdv.: Tóth Ferenc

V. Csilla

Hidegre érzékeny fog

Tisztelt Uniiklinik
Bal felső 6-ost idén kétszer is kezelték már, most újra fáj. HIdegre. Külső elváltozásként barnás (halvány) elszíneződés jelentkezett. Ma felkerestem a fogorvosom, aki megröntgenezte, de azon nem lát elváltozást. Gyökérkezelést kínált fel, amelyet nem szeretnék, mivel a fájdalom oka ismeretlen maradt - lévén a röntgenen nem látszik semmi. Egyszer ez a fog, 15 éve ugyanígy fájt, akkor sem engedtem gyökérkezelni, elmúlt a fájdalom, sokáig nem volt vele probléma. MIt tehetnék: gyulladáscsökkentő szedését, valamilyen fertőtlenítő folyadékot, vagy mit alkalmazhatnék a fájdalom enyhítésére, illetve az ok megszüntetésére? Orvosom, egy másik ilyen jellegű fájdalom esetében Xilox-ot írt fel, de pont most szeretnénk 3. babát, és az rontja a termékenységet, így azt pl. nem szeretném alkalmazni. Köszönettel:

próbatömés

T.Cím!

Egy régen betömött 2-es fogamat ismét be kellene tömni és a kezeléskor már másodszor kaptam próbatömést.
Mi a célja a próbatömésnek, miért nem végleges tömés készül? Szóval mi okból, célból, miért csinálnak próbatömést. ez lenne a kérdésem?
Köszönettel, üdvözlettel

F- né T. Zsófia

T. Tímea

Fogtömés után repülés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!30 éves vagyok,nincsen még tömött fogam.A szokásos ellenőrzésen röntgen és vizsgálat alapján,azt mondták,hogy a felső frontfogam szuvas,és kétfelszínű tömés szükséges(egyébként nem fáj)A tömést holnap fogják elkészíteni és utána 4 nap múlva munkám miatt repülőre kell ülnöm(kb.2 órás út).Kérdésem,hogy a repülés okozhat e bármilyen problémát a friss töméssel kapcsolatban?Köszönöm válaszát!

P. Gábor

Nyomásra érzékeny tömött fog fáj

Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő!

Van egy kb. 6 hete betömt fogam (bal alsó 6-os), maga a tömés felszínközeli, látszik a röntgenen is és mondta is a doktor nő. Nem is használt alábélelést. Ez eleinte hidegre és melegre fájt, de az egy héten belül megszűnt. Viszont a fog barázdája nyomásra fáj. Ezt határozottan érzem, hogy ott fáj. A fájdalom megszűnik a nyomás megszűnésével is... egy kicsit tovább marad nagyon tompán ha nagyon sokat és erőset rágok.A doktor nő szerint kicsikét magas volt a tömés, így korrigálta, de már olyan mélynek tűnik a barázda és annyit korrigálta, hogy lassan eltűnik a tömőanyag a barázdánál...Kérdésem, hogy miként lehet ezt orvosolni? Milyen teendők lehetnek ilyenkor. Hogyan alapozza meg egy szakember, hogy mit kell ilyenkor csinálni, mivel tudja döntését alátámasztani és e szerint a lehető legjobban eljárni?Az Ön tapasztalatai szerint milyen megoldás(ok) jöhet(nek) szóba?Várom és köszönöm válaszát!Üdvözlettel:Tibor