Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

B. Anita

Fogtömés után állkapocs duzzanat

Tisztelt Fogászat!
Tegnap készült jobb oldalon alul két fogtömésem egymás mellett. Az érintett fogak érzésre teljesen rendben vannak, viszont ma reggelre az állkapcsom kìvül beduzzadt kissé. Van egy borsonyi keményebb göb, ami olyan mintha az injekcio helye lenne, kisse kellemetlen is, illetve globalisan is pufibb, mint a masik oldal. Van ezzel esetleg teendő, vagy múlik majd magától?
Üdvözlettel,
Bánkuti Anita

P. Nikolett

Letört fog

Kedves Doktor Úr/Doktornő!

Sportolás közben egy nagyon picike darab letört a metszőfogam éléből. Nem fáj, nem érzékeny, nem éles nem zavaró, étkezésnél sem, szinte nem is látszik belőle semmi, annyira pici darab.

Érdeklődni szeretnék, hogy árthatok-e a fogamnak azzal, ha így hagyom (nem-e romlik könnyebben?), illetve milyen fogászati megoldások léteznek ennek pótlására?

Előre is nagyon szépen köszönöm válaszukat és segítségüket!

B. Beatrix

Fogtömés

Jónapot!
Nemrég voltam otthon (Magyarországon) tömetni. Kicsit magas lett a tömés de nem vészes, de mikor össze csukom a fogaimat a tömött fogam ér elősször össze. Azt mondta a doki hogy lehet hogy egy 2- 3 hétig még fájni fog a tömés. Ahogy vissza jöttem rá egy hétre elkezdett fájni a tömés, a bal oldalon az egész arcom le volt zsibbadva annyira hogy azt sem éreztem melyik fogam fáj. Aztán az állkapcsom alul elkezdtem nyomkodni és egy pontban nagyon fáj, aztán raktam meleg sót a fülemre hátha enyhülne a fájdalom enyhült is de újra előjön es most már a fülem is fáj mintha be lenne gyulladva. Mit tegyek? Ez normális? Majd egy kis idő után elmúlik? Vagy húzassam ki? Köszönöm előre is a válaszát.

Letört fog

Kedves Uniklinik!

Letört egy kis darab az első fogamból és fájdogál kicsit. Nem tudom hogyan tört le, a sajgó érzésre figyeltem fel.

Ezzel lehet valamit kezdeni vagy annyi neki? Mi lesz ha ígymarad?

Válaszát előre is köszönöm!

K. Anna

Fogtömés

1 hete szombaton elkezdett fura érzés lenni a fogamban mintha közé szorult volna valami. Ez a fog már egy tömött fog volt, de alá volt szuvasodva. Elmentem pénteken délután, panoráma röntgenezték a fogam, tesztelték kopogtatással és hideggel is. Ekkor az eredmények alapján a doktornő úgy látta h csak a szuvasodás lehet a probléma. Se gyökérkezelni nem kell, sem elhalva nincs a fog. Viszont az újratömés után mikor kiment az érzéstelenítő ugyan úgy érzem, bár tompábban és nyilalás nélkül azt a feszítő érzést mint előtte. Mi lehet a baj? El fog múlni, normális, vagy inkább keressek fel másik fogorvost?

N. Vivien

Szuvas fog?

Üdvözlöm
A val hátsó rágó fogamnal szeretnék tanácsot kérni. Elkezdték kezelni az első kezelésnél mélyen keresték a szuvas részt de nem találtak, csak ugye oldalt ami látható volt. A masodik kezelésnel egy doki mondta hogy mar a szuvas rész teljesen eltűnt nem látnak semmi olyan okot arra ami okozhatna a fájdalmat de megis esténként fáj egy kicsit . Most abban maradtunk a fogorvossal hogy a következő időpontra,hívnak egy masik orvost is aki megnézi,es eldöntik mi lesz a foggal vagy kihúzzák vagy gyokerkezelik de most jelenleg azt mondtak hogy , ez a fog igy egészségesnek tunik mar. En nem tudom tanácstalan vagyok nagyon mert nem is szeretnem elveszíteni a fogam de nem is értem mi történik vele .
Koszonom tanácsát elore is .

Tömés

Üdvözlöm!

Ma este kiesett a novemberben csinált tömés a kettes fogamból, nem fáj, de hidegre-melegre nagyon érzékeny. Kérdésem az lenne, hogy elég ha hétfőn elmegyek fogorvoshoz ugye? Nem muszáj elmenni ügyeletre? Evés után fogat mostam, szájvizet is használtam (bár erre nagyon éles fájdalommal reagált), így hétfőig nem lehet gond?

Köszönöm

N. Eszter

Keményre harapás

Jó napot!Lenne egy kérdésem!Több mint 2 éve tömtek egy kis lyukat a fogamba és CSAK keményre harapáskor fáj de se melegre se hidegre nem érzékeny semmi gond nincs vele!Mitől lehet?Ha megkocogtatom se fáj.

M. Eszter

Gyökérkezelés lesz a vége?

Tisztelt Doktor úr / Doktor nő!

November 2. án tömték be a bal felső 6-os fogam, mert eléggé érzékeny volt, fájt rendesen. Az orvos azt mondta, nem kell gyökérkezelni, elég tömni. November 5 től viszont egy isiász betegség miatt folyamatosan szednem kellett erős fájdalom és gyulladás csökkentőket, fekvő beteggé váltam, nem tudtam volna visszamenni az orvoshoz. Nem volt semmi baj a fogammal egészen addig, míg egyik este elég kemény ételt nem ettem, és azóta viszont eléggé fájogat, gyógyszereket is vettem be rá. Rágásra, melegre édesre nem érzékeny, de hidegre nagyon. Ma voltam megint tömetni egy másik fogam, és a doktor úr azt mondta, szerinte ez a tömés miatt van, várjunk még a gyökérkezeléssel, mert lehet a fehértömés a hibája. Megnézte, azt mondta normális, hogy hidegre érzékeny, de az nem tetszik neki hogy néha beleáll és lüktet. Jövőhéten megyek megint ismét tömni, de szeretném tdni, hogy Ön szerint kell e gyökérkezelni majd a fogam, vagy sem?

Fájó fog

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne hogy mi lehet a baj ha másfél hete a jobb alsó 7es fogam külső felén lévő lyukat betömték fehér töméssel de most mult hét szombat óta érzékeny lett a hidegre melegre illetve ha ujjal megnyomom tömést fájdalmat érzek de csak a tömés helyén
Előzmények: nyelvemmel észrevettem a lyukat nagyon érzékeny volt hidegre melegre édesre, nem furt a doktor ur csak bekente valamivel és.betömte fehérrel őmlítéskor már egyáltalán.nem volt érzékeny a hidegvízre de most újra kezdte

Válaszát előre köszönöm!

Üdv.: Tóth Ferenc

V. Csilla

Hidegre érzékeny fog

Tisztelt Uniiklinik
Bal felső 6-ost idén kétszer is kezelték már, most újra fáj. HIdegre. Külső elváltozásként barnás (halvány) elszíneződés jelentkezett. Ma felkerestem a fogorvosom, aki megröntgenezte, de azon nem lát elváltozást. Gyökérkezelést kínált fel, amelyet nem szeretnék, mivel a fájdalom oka ismeretlen maradt - lévén a röntgenen nem látszik semmi. Egyszer ez a fog, 15 éve ugyanígy fájt, akkor sem engedtem gyökérkezelni, elmúlt a fájdalom, sokáig nem volt vele probléma. MIt tehetnék: gyulladáscsökkentő szedését, valamilyen fertőtlenítő folyadékot, vagy mit alkalmazhatnék a fájdalom enyhítésére, illetve az ok megszüntetésére? Orvosom, egy másik ilyen jellegű fájdalom esetében Xilox-ot írt fel, de pont most szeretnénk 3. babát, és az rontja a termékenységet, így azt pl. nem szeretném alkalmazni. Köszönettel:

próbatömés

T.Cím!

Egy régen betömött 2-es fogamat ismét be kellene tömni és a kezeléskor már másodszor kaptam próbatömést.
Mi a célja a próbatömésnek, miért nem végleges tömés készül? Szóval mi okból, célból, miért csinálnak próbatömést. ez lenne a kérdésem?
Köszönettel, üdvözlettel

F- né T. Zsófia