A fogorvos válaszol

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

Z. Zoltán

Tömés

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Sok hasznos tanácsot kaptam eddig ezért ismét Önökhöz fordulok. Tömést cseréltek az egyik fogamban. Szerdán este. Csütörtöktől Vasárnapig semmi baj nem volt de ma délelőtt elkezdett fájni. Aztán abbamaradt majd megint ugyanez többször. Ráadásul égő és nyílalló érzést okoz időnként. Tegnap este erősen sikáltam mert fogselymezés után nem jött ki vmi. Begyulladhatott? Vagy ez a töméssel függ össze? Válaszukat köszönöm, tisztelettel: Zoltán

F. Beata

Tömött fog

Tisztelt doktor . Olyan kérdésem lenne hogy betömték a kis örlő fogam. Rágásra nem mindig fáj de hidegre melegre ugyan olyan érzékeny mint tömés előtt. Ez normális? 3 hónap mulva kell vissza mennem ezzel a fogammal kapcsolatba controlra . Köszonom válaszát

K. É.

csomó az ínyen

Tisztelt Doktor úr/Doktor nő!
Fognyak tömés után az injekció helyénél kis csomót vettem észre,ami nyomásra nem érzékeny,a fog sem az. Mitől lehet ez?
Előre is köszönöm a választ.

T. Valentina

Fogtöméd

Üdv. Az lenne a kérdésem, hogy a fogorvos megfúrta és betömte a fogam. Nagyjàból ha jól emlékszem 5-t. Eltelt egy hét és ha ràharapok mind fàj.

B. Anita

Fogtömés után állkapocs duzzanat

Tisztelt Fogászat!
Tegnap készült jobb oldalon alul két fogtömésem egymás mellett. Az érintett fogak érzésre teljesen rendben vannak, viszont ma reggelre az állkapcsom kìvül beduzzadt kissé. Van egy borsonyi keményebb göb, ami olyan mintha az injekcio helye lenne, kisse kellemetlen is, illetve globalisan is pufibb, mint a masik oldal. Van ezzel esetleg teendő, vagy múlik majd magától?
Üdvözlettel,
Bánkuti Anita

P. Nikolett

Letört fog

Kedves Doktor Úr/Doktornő!

Sportolás közben egy nagyon picike darab letört a metszőfogam éléből. Nem fáj, nem érzékeny, nem éles nem zavaró, étkezésnél sem, szinte nem is látszik belőle semmi, annyira pici darab.

Érdeklődni szeretnék, hogy árthatok-e a fogamnak azzal, ha így hagyom (nem-e romlik könnyebben?), illetve milyen fogászati megoldások léteznek ennek pótlására?

Előre is nagyon szépen köszönöm válaszukat és segítségüket!

B. Beatrix

Fogtömés

Jónapot!
Nemrég voltam otthon (Magyarországon) tömetni. Kicsit magas lett a tömés de nem vészes, de mikor össze csukom a fogaimat a tömött fogam ér elősször össze. Azt mondta a doki hogy lehet hogy egy 2- 3 hétig még fájni fog a tömés. Ahogy vissza jöttem rá egy hétre elkezdett fájni a tömés, a bal oldalon az egész arcom le volt zsibbadva annyira hogy azt sem éreztem melyik fogam fáj. Aztán az állkapcsom alul elkezdtem nyomkodni és egy pontban nagyon fáj, aztán raktam meleg sót a fülemre hátha enyhülne a fájdalom enyhült is de újra előjön es most már a fülem is fáj mintha be lenne gyulladva. Mit tegyek? Ez normális? Majd egy kis idő után elmúlik? Vagy húzassam ki? Köszönöm előre is a válaszát.

Letört fog

Kedves Uniklinik!

Letört egy kis darab az első fogamból és fájdogál kicsit. Nem tudom hogyan tört le, a sajgó érzésre figyeltem fel.

Ezzel lehet valamit kezdeni vagy annyi neki? Mi lesz ha ígymarad?

Válaszát előre is köszönöm!

K. Anna

Fogtömés

1 hete szombaton elkezdett fura érzés lenni a fogamban mintha közé szorult volna valami. Ez a fog már egy tömött fog volt, de alá volt szuvasodva. Elmentem pénteken délután, panoráma röntgenezték a fogam, tesztelték kopogtatással és hideggel is. Ekkor az eredmények alapján a doktornő úgy látta h csak a szuvasodás lehet a probléma. Se gyökérkezelni nem kell, sem elhalva nincs a fog. Viszont az újratömés után mikor kiment az érzéstelenítő ugyan úgy érzem, bár tompábban és nyilalás nélkül azt a feszítő érzést mint előtte. Mi lehet a baj? El fog múlni, normális, vagy inkább keressek fel másik fogorvost?

N. Vivien

Szuvas fog?

Üdvözlöm
A val hátsó rágó fogamnal szeretnék tanácsot kérni. Elkezdték kezelni az első kezelésnél mélyen keresték a szuvas részt de nem találtak, csak ugye oldalt ami látható volt. A masodik kezelésnel egy doki mondta hogy mar a szuvas rész teljesen eltűnt nem látnak semmi olyan okot arra ami okozhatna a fájdalmat de megis esténként fáj egy kicsit . Most abban maradtunk a fogorvossal hogy a következő időpontra,hívnak egy masik orvost is aki megnézi,es eldöntik mi lesz a foggal vagy kihúzzák vagy gyokerkezelik de most jelenleg azt mondtak hogy , ez a fog igy egészségesnek tunik mar. En nem tudom tanácstalan vagyok nagyon mert nem is szeretnem elveszíteni a fogam de nem is értem mi történik vele .
Koszonom tanácsát elore is .

Tömés

Üdvözlöm!

Ma este kiesett a novemberben csinált tömés a kettes fogamból, nem fáj, de hidegre-melegre nagyon érzékeny. Kérdésem az lenne, hogy elég ha hétfőn elmegyek fogorvoshoz ugye? Nem muszáj elmenni ügyeletre? Evés után fogat mostam, szájvizet is használtam (bár erre nagyon éles fájdalommal reagált), így hétfőig nem lehet gond?

Köszönöm

N. Eszter

Keményre harapás

Jó napot!Lenne egy kérdésem!Több mint 2 éve tömtek egy kis lyukat a fogamba és CSAK keményre harapáskor fáj de se melegre se hidegre nem érzékeny semmi gond nincs vele!Mitől lehet?Ha megkocogtatom se fáj.