Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

B. Boglárka

fogfúrás

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő,

szeretném megkérdezni, miként lehet, hogy érzéstelenítő injekció ellenére nekem nagyon fájt a fogfúrás? Egy kiesett tömés miatt fúrták az egyik alsó rágófogamat, ami (maga a fog a kezelés előtt) abszolúte nem fájt, csak zavart, hogy karcolja a nyelvem a széle (meg nyilván nem akartam úgy hagyni, tömés nélkül). A tömés amúgy nem magától esett ki, hanem egy kemény cukorkára való ráharapás miatt. A doktornő adott injekciót (életemben először kaptam), amivel semmi baj se volt, de amikor fúrni kezdte a fogam, iszonyúan fájt maga a fúrás! Emiatt végig görcsben tartottam a fejem és néha akaratlanul, reflexszerűen elkaptam. Végül jól sikerült a tömés, de ezek szerint vegyem természetesnek, hogy az érzéstelenítő injekció mit sem ér egy fogfúrás esetén? Pedig a fogam nem volt gyulladt, csak a kiesett tömés alatt szuvas. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mivel nem tudtam, mennyire kell elzsibbadjon a szám ahhoz, hogy hasson az injekció, már egy kis zsibbadásnál szóltam, hogy talán kezdheti.. lehet, hogy túl korán szóltam, amikor még nem tudta az érzéstelenítő kifejteni hatását, és ezért volt ennyire rémes a fúrás??? Köszönöm válaszukat.

T. Nikolett

Fogtömés

Jonapot! Ma voltam fogorvosnál és a front fogamat betőmte viszont irtozatosan eltér a szine a sajat fogaimtol mit tudok tenni ellene? Esetleg hánynapon belul soőtétedik be.Válaszát előre is köszönöm

I. Strat

Fogtömés

Kedves Doktor Úr. Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy normális e az, hogy a múlt héten tömték be a fogam és meg mindig fáj? Nem volt próba tömés. Elmentem és egy fél óra alatt be is tömték. Azóta még mindig fáj szinte folyamatosan. Van, hogy elszűnik egy kis időre a fájdalom, de utána újra kezdi. Nem feltétlen a fogam fáj. Alsó fogsoromnál jobb oldalt hátul tömték egyik fogam és azóta azon a felén fájdalmat érzek. A tömött fog nyomásra nem érzékeny. Hidegre eddig is érzékenyek voltak a fogaim. Melegre nem érzékeny. Melegben inkább enyhül is a fájdalom. Kocogtatasra sem érzek fájdalmat. Estére jobban fáj, mintha olyankor begyulladna. Reggelre jobb, de azért fáj. Egy kicsit mintha magasnak érzem a tömést. Lehet, hogy attól fáj?

R. Rozália

Fogtömés

Jó napot !
Olyan kérdésem lenne hogy a felső fogsoromon a jobb oldat az utolsó fogam rol lenne szó a bölcsesség fogam nincs kint tehát az előttiröl lenne szó van rajta egy lyuk de nem az aljában hanem kívülről a szám belseje felé ezt a fogat hogy annyira hátul van be lehet tömni? Szoktak ott fogat tömni ?

G. Katalin

mitől fájhat

Tisztelt Doktor Nő/Úr azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy van egy éve hogy a szemfogamból letört egy kicsi darab belül.Semmi panaszt nem okozott de egy hónapja érzékeny lett a hidegre ha ittam vagy levegőre.Most viszont 2 napja erősen belenyilallik egy 5 percekre és magától ki is áll a fájdalom de ez egy nap többször előfordul.Nem dagad se az arcom se az ínnyem.Elkezdtem sensodyne fogkrémet használni nem tudom használ e? Az lenne a kérdésem mitől fájhat és ezzel egy fogorvosnál mire számíthatok mit csinálnak? Lehetséges hogy magától is elmúlik a panasz? Vagy mit tanácsolna? Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát.Tisztelettel:Katalin

Z. Zoltán

Tömés utáni fájás

isztelt Fogorvos!

Hétfőn tömték a jobb felső 3-4 es közti lukat. Mint mondta az orvos, íny alatti lyuk volt. Kedden és Szerdán érzékeny volt, Csütörtökre teljesen megnyugodott. Aznap.du. aztán elkezdett fájni eléggé. Péntek,Szombat jobb ma pedig megint tegnap este óta rosszabb. Nem fáj ha harapok, ha kocogtatom, nem látszik semmi rajta. Kb olyan érzés, minta hosszú ideje egy tű lenne benne, ami időnként elmozdul, a köztes szakaszokban pedig tompa, fáradt fájdalom. Mit tudok tenni? Nagyon zavaró. Mi lehet a gond? Köszönettel: Z. Zoltán

P. Viktória

Gyulladás

Kedves Doktorúr/ Doktornő!
Körülbelül fél éve tömték a fogamat, azóta folyamatos panaszaim vannak. Érzékeny a hidegre, melegre, a legkisebb érintésre is, rágni abszolút nem tudok rajta. Elmentem fogorvoshoz, készített röntgent is és kifúrta illetve újból betömte ugyanazt a fogamat és a mellette lévőt is, mert nem tudja melyikkel lehet a probléma, még a röntgen felvétel után sem. Amióta fúrta, elviselhetetlenül fáj, főleg éjszaka. Lázas vagyok, ráterjed az arcomra és a szememre is. Felhívtam a fogorvost aki csinálta, azt mondta biztos nem a tömött fogam a probléma, hanem a bölcsességfogam lehet. Azonban ez még ki sem nőtt, és nem is fáj. Tudom hogy az első tömés óta vannak ezek a problémáim, de egyre elviselhetetlenebb. Tudnának kérem tanácsot adni mi lehet a probléma és mit kéne tennem?
Tisztelettel P. Viktória

Fogtömés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!Az egyik fogamat betömték(rágófog,fehér töméssel)2hete.Elég mély volt a lyuk..Egy hete elviselhető állandó tompa fájdalmat érzek azon az oldalon ahol a tömött fogam van.Esténként erősebben fáj, hidegre is jobban.Elötte kb 1 hónapig gyógytömés volt benne,ezalatt panaszmentes volt a fog.
Meddig normális tömés után a fogfájás?
Köszönöm válaszát!

P. Rebeka

Fogtömés

Tisztelt hölgyem/uram!

Most tömték a jobb felső 2-es fogamat. Az orvos azt mondta,hogy elég mélly volt a lyuk, és reméli,hogy nem lesz gond vele, mert ha igen akkor gyökérkezeni kell.Kérdezném,hogyha nem fájt előtte, hidegre/melegre nem volt érzékeny, akkor mennyi rá az esély,hogy nem kell gyökérkezelni a fogat? Igazából az is foglalkoztat,hogy ha látta,hogy mélly a lyuk, akkor miért nem tett bele gyógyszeres bélést? (Ezt a másik fogorvos mondta)
Válaszát előre is köszönöm

P. Alexa

szuvas fog

kedves dr elöl a két metszőfogam szuvas a bal oldali alig minimálisan a jobb oldali belsö legszélén alig pár mm fogam negyedét sem fedi még hál istennek de párnapja ha a nyelvemmel a fogam hátulsó reszet nyomom. ..zsibbadó érzest erzek hidegre melegre nem erzekeny rágásra sem fáj ez a nyomásra zsibbadás mitől lehet? néha orromon is erzem ezt a zsibbadást ez mire utalhat???

B. Zoltan

Néha jelentkező tompa fájdalom/érzékenység

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő

Ma pont 1 hete cseréltek tömést a bal felső 7-es fogban, mert szuvasodás kezdődött
A tömést követő éjszaka fájásra ébredtem, (1 szem Cataflam és tovább aludtam ).
Erősebb fájdalom nem jött vissza, viszont azóta néha - néha (ritkán) előjön tompa "fájdalom" de inkább érzékenységnek mondanám, nem is fájdalomnak! (nem harapásra vagy egyéb hatásra, csakúgy spontán)
Hidegre, melegre nem érzékeny!
A tömés elég mély volt.
Kérdésem, hogy ez az úgynevezett "néha előjövő érzékenység" meddig számít normálisnak egy ilyen mélyebb/nagyobb tömés esetén?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Bernáth Zoltán

P. Petra

Letört metszőfog

Kedves Dr.nő/úr!
1 honapja kb volt egy szerencsetlen balesetem,aminek kovetkezteben 21es fogam(azaz metszofog) eleg nagy resze letort.😭😭 Rogton masnap felepitettek fenyrekoto tomoanyagbol a fogam, de a Drn mondta, hogy erre elobb vagy utobb sajnos korona kell😢. Viszont par napja eszre vettem ,hogy a mellette levo fogam kozott nem hagyott eleg helyet, igy nem igazan tudom a fogat mosni es felek,hogy a fog ep resze kilyukad es akkor tenyleg menthetetlen lesz a fogam. On szerint lehet ezt a fogat megegyszer ugy ujraepiteni a kozeljovoben,hogy normalis res lenne a fogaim kozott ,hogy legalabb fogselymet tudjak hasznalni?vagy esetleg csiszoni? Illetve lehet ilyen felepitett fogat fogszabalyzoval terhelni?
Koszonom elore a valaszat!💕