Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

S. Zoé

fogzománc

Jó napot!

Érdeklődni szeretnék, hogy mi a véleményük az alábbi termékről, valóban hatásos lehet?

http://www.dental.hu/harom-nap-alatt-a-fogzomanc-nyolcvanket-szazalekat-ujjaepiti-az-uj-fogkrem

Nekem már sajnos elég régen, kb. 3-4 éve kezdett el kopni a fogzománcom, az első metszőfogaim alján és ez nagyon bánt, lehetséges ezt valamivel visszafordítani?

Előre is nagyon köszönöm,
üdvözlettel: Zoé

K. Éva

Porcelán korona

Tisztelt válaszadó!
Huszonhat éves nő vagyok, 3évvel ezelőtt a bal felső (elülső) fogaimra négyes porcelán korona került, a középső kettő fog hiányzott. Körülbelül fél évvel ezelőtt azt kezdtem el érezni, mintha nem lennének stabilak ezek a fogak. Nem tudom egyszerűbben elmagyarázni, de a nyelvemmel hozzáérve mintha levegő lenne a fogak között, láthatóan átmegy közöttük a nyál. Próbáltam kézzel is megmozgatni, de nem látom,hogy mozogna...Ráadásul ezen a részen állandöan duzzadt és piros az ínyem, pedig rendszeresen öblögetek is. Időnként még apró fehér, kemény sebszerű valami is kialakul ezen a területen, ami pár napig tart és eléggé fájdalmas. Nagyon kellemetlen, hogy étkezés közben állandóan attól rettegek, hogy leesik a korona. Egyáltalán nem is merek ezen az oldalon enni. Pár hónapja visszamentem a fogorvosomhoz, de azt mondta, hogy semmi baj nincsen és hogy nem mozog. De akkor mitől lehet ez az érzet? Leeshet egyik percről a másikra étkezés közben? Nagyon hálás lennék, ha tanácsot tudna adni. Előre is köszönöm!

P. Gábor

Elszürkült-visszafehéredett tejfog

Tisztelt Doktornő/Úr!

3 éves kisfiam egyik első, felső fogán, ill. felette az ínyén szürke elszíneződést vettem észre, ami aztán pár nap leforgása alatt más másnak is nyilvánvalóvá vált, feltűnő szürkére váltott a fog. Elvittem a városban a fogorvoshoz (gyermekfogászat NINCS), ahol ránézésre annyit mondtak, hogy valószínűleg beütötte még régebben, a fog pedig elhalt. Röntgen nem volt (bár kértem). Ami az ütést illeti, nem tartom kizártnak, hiszen esett párszor "rosszul" kismotorral. Már kezdtem belenyugodni, hogy ilyen marad a fog, amiben azért reménykedtem, hogy nem fog kiesni.Aztán kevesebb, mint egy hónapon belül a fog elkezdett visszafehéredni! Most szinte észrevehetetlen a különbség .A fogorvost csak felhívtam, azt mondta, hogy tévedek, nem lehetséges! Biztosan nem tévedek, ha más nem, jó pár fotó is bizonyítja, hiszen épp karácsony körül volt szürke.Van ennek valami egyszerű magyarázata? Még annyi, hogy a fog fölött, kívülről az ajkán mindig látok valami hólyagszerűt, ami hol eltűnik, hol visszajön.

Csak kombinálok, vagy lehet összefüggés? Válaszukat köszönöm

P. Gábor

Arcduzzanat bölcsességfog-húzás után

Üdvözlöm, egy foghúzás után fellépett problémával fordulok Önhöz.13 napja kivették a jobb alsó bölcsességfogam. Szájsebészeten voltam, de nem kellett feltárni, csak fúróval lazítani. Pár nappal később valószínűleg kiesett a vérdugó, mert folyamatos, enyhe, tompa fájdalmat éreztem, de nem mentem el újra a fogorvoshoz, mert nem volt elviselhetetlen.Pár nappal a húzás után vettem észre, hogy belül, az ínyem mellett, az arcomon egy duzzanat keletkezett, kb fél diónyi, kemény, és feszít, ha hozzáérek. Egyébként nem okoz panaszt. Azt hittem, hogy 1-1,5 héten belül le fog lohadni, de ugyanolyan kemény. (A fogammal egayébként semmi panasz nem volt, csak szuvasodott.)Jövő keddig sajnos nem tudok elmenni a fogorvosomhoz, mert külföldön vagyok. Azt szeretném megkérdezni, hogy tudok-e valamit tenni, hogy lelohadjon a duzzanat, illetve érdekelne, hogy mitől lehet. Köszönöm,K. Dea

P. Gábor

Kis duzzanat a szájpadláson

Tisztelt Doktor Úr !Egy borsónál valamivel kisebb kis gömb alakú duzzanat alakult ki a szájpadlásom közepétől kicsit balra. Már körülbelül 1,5-2 hónapja ott van. Néha egy kicsit megnő, néha marad kisebb. Nem fáj. Fogaim eléggé rosszak, elhanyagoltak. Fogorvostól rettentően félek. Meg tudná mondani hogy mi lehet ez az apró kis valami? (Ismerősömnél is van ilyen helyzet, neki már több éve ott van egy hasonló kis gömb.) Válaszát előre is köszönöm.

P. Gábor

Fekete folt, csík a fogzománcon

Tisztelt Doktornő!

Nem nagyon találtam kielégítő választ az interneten és szeretném Önt megkérdezni a dologról.

23 éves vagyok, de már kb.14 éves korom óta egy fekete csík jelent meg szép lassacskán az egyik rágófogamon.Akkoriban egyáltalán nem tulajdonítottam neki figyelmet,de az évek haladtával lassan átérte már a rágófogamnak a felét,vízszintes irányban..Szóval ez egy nagyon lassú folyamat volt,9 év alatt igen lassan növekedett.Sem az elmúlt években,sem most nem érzek semmi változást,tisztára úgy funkcionál továbbra is mint egy rendes fog (nincs fájdalom,nincs méretbeli változás,se ínyprobléma,stb.) Eddig nem nagyon voltak problémáim egyik fogammal sem ,de tartok tőle,hogy ennek az egy fognak az "elszíneződése,, a jövőben nem várt problémákhoz fog vezetni.Internetes utánaolvasások miatt nem tartom valószínűleg,hogy belső problémája lenne,mert az idegek miatt azt hamar megérezném,szerintem.Ha tudna a problémára megoldást és,hogy mitől alakulhatott ki lassan-lassan évek alatt nagyon megköszönném.Válaszát előre is köszönöm