A fogorvos válaszol

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

D. Beatrix

Fogíny

Kedves Doktor úr!
2 napja a jobb oldalon alul nagyon fáj a fogínyem. Tanácsot szeretnék kérni,hogy mitől lehet ez és mit tehetek,hogy elmúljon.
Jelenleg sajnos nem tudok fogászati rendelőbe menni.
Válaszát előre is köszönöm

Injekció utáni fájdalom

Tisztelt Doktor/Doktornő!

Tegnap fogkeszedésem volt, ami miatt az alsó, 3 középső fogam környékére kaptam injekciót hogy ne fájjon a leszedés. Elég sokáig zsibbadt miután vége volt, majd jelentkezett egy fájdalom az állcsúcsomban (nem az állkapcsomban, csak az állcsúcsomban) ez olyan jellegű mintha erős ütés érte volna, kifejezetten nem a fog környéke fáj hanem lejjebb a csúcs, egy nagyon kicsit be is dagadva, szemmel nem annyira látni de érzem a puplit. Mitől lehet ilyen, kezdjek aggódni? Ideget nemhiszem hogy eltalált a szuri mert mindent érzek azon a területen, csak fáj. Esetleg kenegessem valamilyen krémmel? Válaszukat előre is köszönöm!

D. Judit

Tanácstalan vagyok.

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

Lenne több kérdésem ha lehetne?!
A napokban vettem fogköztisztító kefèt és szeretném megkérdezni,hogy miért volt az,hogy elől a szemfogam közötti részt akartam tisztítani es kissè vérzett az ínyem közbe meg egy kis rés keletkezett utána a két fogam között. Ön szerint mitől lehet ez? Valami barnás részt kapartam ki az lehet fogkő vagy mar más?
Valamint hogy kell alkalmazni ezt a kefét vagy használjak mást? Egyébként Lacalut fogkrémet használok.
Vármi mielőbbi válaszát!

Üdv:Judit

H. Marietta Henriett

Fog elszíneződés .

Szép napot !

Érdeklődni szeretnék , hogy mert van az hogy sárga lepedékes a fogam és mert van fehér pötty a fogam közepén ?
A hólyag a fogam mögött a szájpadlasomon el fog múlni ?
Mit ajánl fog érzékenységre?

Időskori szájszárazság

Üdvözlöm!
Anyósom 91 éves, erős szájszárazságra panaszkodik. Fogyaszt napi 2-3 liter folyadékot, de ez nem segít a problémán.
A fogai - amennyi még van - rendben vannak, a háziorvos mégis fogorvosi vizsgálatot javasolt neki.
Önök szerint is egy fogorvosi vizsgálat segíthet a probléma megoldásában? Vagy van más javaslatuk?
Köszönettel:
Anikó

B. Barbi

Fogzománc

Üdvözlöm!

Minden reggel megiszok 2 evőkanál almaecetet elkeverve egy pohár vízben, ez káros a fogzománcnak, hosszútávon lehet tőle baja?

Információim szerint a higított kevésbé, vagy nem káros, de inkább hagyatkoznék egy szakértő véleményére! :)

Válaszukat előre is köszönöm!

Fogkő kiesése

Jó estét!

Már évek óta elektromos fogkefét használok és a ma esti fogmosás alkalmával lent, középen magától kiesett két nagyobb darab fogkő. Most olyan érzésem van, mintha lyuk lenne a helyén. Most mi az elsődleges teendő szonkívül, hogy fel kell keresnem egy fogorvost? Nem fáj, de nem jó érzés és a fogaimat is féltem.

F. Richárd

Fogkő

Üdv! Kisebb-nagyobb fogkövesedés/fogkő ellen van bármi házi bevált mód? Pl.: Őrült szegfűszeg olivaolajjal. Van értelme ennek és ha igen, hogy érdemes? Lehet fogat mosni mellette hagyományosan? Vagy semmilyen házi gyógymód nem használ csak fogorvosnál tudom ezt kezelni?

COVID helyzet - fogkő-levétel

T. Fogorvos!

Rendszeresen járok szájhigiénés kezelésre, fogkő-levételre, mert korábban voltak ínyproblémáim, ínyvérzés, tasak stb.
A COVID miatt a magam és a család egészsége miatt nem merek elmenni. Fogkőlevételen kb. 9 hónapja voltam, néha fogselymezésnél tapasztalok kisebb vérzést, de ez nem rendszeres.
Gond lesz belőle ha csak 1-2 hónap múlva keresem fel a fogorvosom, ha jobb lesz a járványhelyzet?

Köszönettel:
Lajos

T. Zsuzsanna

Ínyfájdalom

Üdvözlöm! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy lehetséges-e hogy arcüreggyulladásról ínyfájdalom vagy az csak fogászati problémára utal? Válaszát előre is köszönöm!

E. Roland

Váladék folyás.

Tisztelt dr. Úr!

Édesanyám nevében írok (63 éves).

2020. decemberében egy fogtömést és két fog gyökérkezelését végezték el. A gyökér kezelt fogakat kétszer ki kellett nyitni, mert fájt, begyulladt. Közben a nem kezelt hátsó fogak vagy a fogak melletti íny mind két oldalt alul és felül is folyni kezdett (sós ízű váladék). Előtte nyilallást, "fog emelkedés", a tömés ízét érezte. Parodontológián fogkő tisztítást végeztek. Most jelenleg antibiotikum szed, de a váladék folyása nem múlt el. Kérem szíves válaszát, hogy mi lehet a fogak (fogíny) folyásának oka?

H. Ildikó

Ultrahangos fogkefe

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Pár napja lettem figyelmes az ultrahangos fogkefékre,de sajnos az intereten nem igazán találok véleményeket róla, hogy mennyire érei meg beruházni egy ilyen készüléket. Nagyon jól hangzik,hogy a fogínnyel csodákat tesz ,de valóban annyira alaposan tisztít és segít a fogínyproblémákban,mint amit ígér? Kétféle márkát találtam csupán, és döntésképtelen vagyok, hogy tényleg megér ennyit vagy inkább szónikus fogkefe a jobb.
Köszönöm szépen előre is válaszát és segítségét.
Tisztelettel:
H. Ildikó