Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

M. Katalin

Fogkőtelenítés

Tisztelt Doktornő!
Foghúzás után 12 nappal lehet e ultrahangos fogkőtelenítést végeztetni?
Válaszát köszönöm: M.Katalin

K. Fanni

Fogíny probléma

Kedves doktornő/úr
A panaszom az lenne hogy, sajanos reggeben eszre vettem hogy az also fogsoromnal, elol 4 db fogamnal kicsit elvalt az inyem. Ugy gondoltam hogy csak rosszul mostam a fogam nem regen be pirosodott az innyem es egy minimalis a megduzzadt.
Eszrevettem hogy egy nagyon minimalisan kilazultak a fogaim. Valmaikor vissza tapad az innyemre akkor a fogak se mozognak de valamikor megint leval. Sorvadni meg nem kezdett el. Szerencsére. De felek higy kihuzatjak.
Redszeres mosom a fogam sepregető mozdulatokkal! 12 eves vsgyok ezert is felek.
Apukam szerint vagy fogkő vagy C vitamin hianyon van..
Milyen kezelésre szamíthatok?
Esetleg ki kene huzatni? Fajni nem valamikor nem Erzem hogy mozog maskor igen de minimalisan..
Udv:Fanni.

d. Henriett

professzionális fogtisztítás

Érdeklődni szeretnék, hogy a "professzionális fogtisztításba" mi tartozik pontosan? Benne van-e az ultrahangos fogkőlevétel, polírozás, illetve a homokfúvás is? Válaszukat köszönöm.

K. Katalin

ultrahangos fogkefe

Tisztelt Doktor úr/Doktornő !

A napokban olvastam egy újságcikket az ultrahangos fogkefékről.Nagyon sok jó tulajdonságot tudtam meg,de szeretném megkérdezni, hogy ezt az eszközt csak ép, egészséges fogsor illetve foginy esetén
tanácsos használni, vagy akkor is, ha már implantátum, koronák illeve néhány szabadon lévő fognyak is
van a fogsorban.Ezt azért kérdezem, mert nem szeretném tönkretenni a szükséges információk hiánya miatt mindazt, amit Holló Doktor úr, Kovács Kitty Doktornő és Jancsecz Doktor úr meggyógyítottak.
Szeretném még megkérdezni, hogy az ultrahangos fogkő eltávolításnál bizony könnyek is előbukkantak
bizonyos fogaknál, megtörténhet ez az ultrahangos fogkefe használatakor is?
Válaszukat várva tisztelettel és köszönettel
Katalin

F. Andrea

fogínygyulladás

Üdvözlöm!

Sajnos eléggé fogkövesek lettek a fogaim,orvosok szerint a pajzsmirigy alulmüködésem miatt.Ami miatt a ínyem eléggé begyulladt.Eddig is néha érzékeny volt harapásra,illetve szokott vérezni,de Gingisol-al kentem és ez sokat segített.Tegnap huzatban voltam,és azóta sokkal jobban elkezdett fájni.A fájdalom hamar elmúlik, halántékba megy .Lehetséges hogy a huzattól van ez?És mennyi idö,még elmúlik?

Válaszát elöre is köszönöm!
Andrea

H. Éva

Gyulladt íny

Az inlay behelyezése óta fáj az ínyem de csak ott a két fogam között. Nem nagyon tudok enni így. Az inlay április végén lett berakva. Mi lehet a probléma? Tisztítom fogselyemmel is naponta de nem múlik el. Mi mást tehetnék még? Előre is köszönöm a választ.

N. Laura

Elektromos fogkefe használata koronán

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az egyik metszőfogam gyökérkezelt és korona van rajta. A kérdésem, hogy ezt a fogamat illetve a környékét tisztíthatom-e elektromos fogkefével? Fog-e bármilyen problémát okozni az ínyen vagy a koronán a rezgés illetve az erőteljesebb tisztítás?

Előre is köszönöm

T. Kitti

Gyulladás?!

Kedves Uniklinik!

Két napja egy fehér kis hólyagszerű pötty van a fogínyemen a szemfogamnál.Ez mi lehet?Mindenképpen felkeresem az orvosomat is ezügyben de csak a jövő héten lesz rá lehetőségem.12hetes kismama vagyok.Félek nehogy baj legyen.Esetleg öblögetni szabad valamivel?

Köszönöm szépen válaszukat.

K. Kitti

Bűzös korona

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

2 hete ragasztották fel véglegesen a koronámat, de nagyon kellemetlen szagú. Hiába tisztítom rendesen, fogselyemmel is, akkor sem múlik el. Szerintem mások is érzik rajtam. Múlt novemberben végig szenvedtem vele, amikor le is esett, akkor is hietetlenül kellemetlen szagú volt. Ugyanis először ideiglenesen ragasztották fel, többször visszamentem, hogy magas, de azon sem sikerült javítani. Majd elküldtek, hogyha mozog jelentkezzem. Írtam is ide egy kérdést, mert amikor keesett teljesen elborzadtam, hogy kezdett tönkremenni a fogam. De a doktornő megnyugtatott, hogy nincs szó ilyenről és végre felragasztjuk.
Nem tudok mit kezdeni azzal, hogy elnézést a kifejezésért, de rohad a korona és a szám, bemegy az étel vagy nem tudom.Ennek ilyennek kell lennie?
Le lehet szedni, úgy hogy ne menjen tönkre a fogam?
A doktornőhöz nem óhajtok többet visszamenni, a stílusa miatt sem.
Válaszát köszönöm!

B. Bence

fogérzékenység és egy kívül fehér bellül okkersárga folt a fogamon

Üdvözlöm!
Nemrégiben észrevettem egy 1 mm széles és 3mm hosszú foltot a fogamon amelynek a pereme fehér és közepe halvány okkersárga valamint a másik problémám az hogy a fogaimban fájdalmat érzek amikor jeges vizet iszok vagy ha valami cukros rátapad a fogamra (pl.: Csoki vagy mentos) szerintem ez az eddigi rossz fogmosási technikák miatt van (horizontálisan sikáltam eddig) ön szerint mi lehet az a folt és mi jó az érzékenységre? Válaszát előre is köszönöm! A foltról tudok képet is küldeni email címre

Fogfehérítés

Tisztelt Hölgyem/Uram !

A jobb felső kettes fogam műfog, amit szeretnék fémmentes koronára cseréltetni. A cserét megelőzően fogfehérítésen is gondolkodom, ám nem tudom, javasolt-e az én esetemben a fogak fehérítése, mivel -gondolom- az idő előre haladtával az eredeti fogaim színe változni fog, a koronáé pedig nem.
Ilyen esetben szokták egyáltalán javasolni a fehérítést?
Előre is köszönöm a válaszukat.
Judit

f. sfs

csontvesztés

T. Szakértő!

Egy fogászati röntgen alapján a fogorvos "csontvesztést" állapított meg a felső frontfogaknál - egy 7 éves felvételen még nincs. Elmondása szerint 25%-os veszteséget lát, ami az életkorhoz képest (32 év) sok. Kérdéseim a következők lennének:
-mitől lehet ez a veszteség folyamatos parodontológiai felügyelet mellett
-milyen hoszú távú hatásai lehetnek
-hogyan lehet megállítani
-van-e esély a visszafordításra?
Nagyon rosszul érintett ez a hír, mert elég ijesztően hangzik. Főleg olyannak, aki meglehetősen figyel a fogai épségére.

Köszönettel:
Lajos