A fogorvos válaszol

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

K. Enikő

Implantátum

Tisztelt Doktor Úr!

2020.. június 28-án implantátumot csináltak. Bal oldalt alul. Két implantátumot tettek be. Csontpótlásra is szükség volt. Mondták, hogy ha az arcom fel lesz dagadva ne ijedjek meg.
Kaptam antibiotikumot is. Mondták, hogy jeleljem is, amíg fel van dagadva, ödémás az arcom. Csak most kicsit beparáztam, mert az egyik ismerősom mondta, hogy csak egy-két napig lehet jegelni, mert a csont megfázhat, kihűlhet. Én péntekig jegeltem. Egyszerre vagy 3-4 percig. Napjában kétszer-háromszor.
Mi a vélemény erről Doktor Úrnak?

Köszönettel: Enikő

Foghúzás/ Implantátum

Üdvözlöm!

Érdeklődni szeretnék, hogy szeretnek implantatum beultetest szeretnek az also es felso fogsorom helyere. Rossz allapotu az osszes fogam, igy azt mondtak hogy 1 alkalommal kihuznak az osszeset (kb 26 fog). Majd este vissza kell mennem az implantatum behelyezese miatt. Ez igy normalis eljárás?
Valaszat elore is koszonom!

K. Enikő

Implantátum

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Bal oldalt alul a 2. nagyőrlő fogamat ki kellett húzni. A szemfogam és a bölcsesség fog közt nincs fogam. Eddig hid volt felrakva, de így már nem lehet.
Érdeklődnék, hogy a fog kihúzása után mennyi időnek kell eltelni, hogy az implantátumot meg tudják csinálni?
Úgy gondolom, hogy nekem két implantátum is kellene?
Tudom, hogy két-három hónapnak is el kell telni, hogy az implantátumra hidat csináljanak. Ez idő alatt ideiglenes hidat lehet kérni? Ez sok idő, hogy bal oldalt alul ne legyen fogam.

Köszönettel: Enikő

L. Peter

Fogbeultetes

Tisztelt Cím.

Idén szeptemberben huztak ki az egyik bal alsó fogam / varrni is kellett tudtommal csontot nem fúrtak/ érdeklődni szeretnek hogy egy ilyen foghuzas, fog műtét után mennyi időnek kell , mennyi időnek javasolt eltelnie ha fogbeultetessel kapcsolatosan szeretnem felkeresni Önöket?

Továbbá érdeklődöm /neten olvasva/ hogy mennyire igaz a foghuzas utáni beesette válhat -e az arc, ha es amennyiben ez igaz vagy előfordulhat abban az esetben a megfelelő időben elvégzett Fogbeultetes visszaadja -e az arc formáját?

Köszönöm valaszukat,

tisztelettel: Peter.

G. Ibolya

Implantàtum

Azt szeretnèm megtudni hogy ha az alsò fogsoromban a 3as ès 4es fogaim èpek ès a többit szeretnèm pòtolni akkor elèg csak a 6os fogak helyère beültetni ès a 3asok között elöre pedig hiddal lehetne pòtlàsr vègezni? Egyszerűbb ha foghùzàs alkalmàval vègzik a beültetèst vagy ajànlatos vàrni inkàbb? Ha az egèsz alsò fix fogsort vàlasztanàm (kihùzni az èp fogaimat is)minimun hàny db implantàtumra lenne szüksègem?

Inplantatum

Tisztelt Doktor Úr!

Egy hete hátsó fogam helyére implantátumot ültettek be.Rendben volt/van minden.
Kérdésem abszurdnak tűnhet:
Méregtelenítő kúrát elkezhetek e( a sok fájdalomcsillapító miatt szeretnem)?Nem lökődhet ki az inplantatum?
Másik kérdésem lenne,a kilökődésnek milyen jelei vannak?
Ha eddig minden rendben nincs miért aggódnom?
Köszönettel és üdvözlettel:
Lászlo

Implantátum beültetés autoimmun betegség esetén

Kedves Fogászat!

Fennálló autoimmun pajzsmirigy betegség esetén lehetséges az implantátum beültetés? Mekkora a kilökődés esélye? Sajnos nem találtam erre vonatkozó adatokat. Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Tibor

V. Edit

4 ép fogat hagyjak lecsiszolni vagy implantáció

Tisztelt Válaszadó!

Nagyon bizonytalan vagyok és döntésképtelen. Felső fogsoromnál a 4 első ép fog megvan, jobb oldalon egy lengőhídon 3 pótlás koronával. És itt jön a problémám, bal oldalon 3 hete levették a koronát, alóla kihúztak 2 fogat hogy el van puhulva. Nem értek hozzá: hagytam. Igenám de itt jött az hogy a 4 ép fogat le kell csiszolni és egyben lenne egy fogsor. Viszont visszapörgettem hogy így veszítettem el az ép fogakat a koronákkal csiszolással. Azt szeretném kérdezni megoldható lenne-e másképp a bal oldalon a fogpótlás akár implantátummal, vagy csak ez a lehetőség van?
A választ előre is köszönöm

N. BEA

IHDE Dental KOS - svájci implantátum

Tisztelt Doktor Úr,április 13-án IHDE Dental egyfázisú KOS implantátumot helyeztek a felső kihúzott tejfogam helyére (41 éves vagyok). Sajnos sok helyen olvasom, hogy ez korszerűtlen, rossz termék; segítségét kérem, valóban így van? Csontállományom rendben, nem dohányzom, nem vagyok cukorbeteg... Nem értem, miért nem kétfázisú implantátumot kaptam. Sajnos nem vagyok fogorvos, nem értek ehhez; közgazdász vagyok...Ez a KOS bazális implantátum? A neten nehéz kiigazodni...Válaszát előre is köszönöm, B