A fogorvos válaszol

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

Inplantatum

Tisztelt Doktor Úr!

Egy hete hátsó fogam helyére implantátumot ültettek be.Rendben volt/van minden.
Kérdésem abszurdnak tűnhet:
Méregtelenítő kúrát elkezhetek e( a sok fájdalomcsillapító miatt szeretnem)?Nem lökődhet ki az inplantatum?
Másik kérdésem lenne,a kilökődésnek milyen jelei vannak?
Ha eddig minden rendben nincs miért aggódnom?
Köszönettel és üdvözlettel:
Lászlo

Implantátum beültetés autoimmun betegség esetén

Kedves Fogászat!

Fennálló autoimmun pajzsmirigy betegség esetén lehetséges az implantátum beültetés? Mekkora a kilökődés esélye? Sajnos nem találtam erre vonatkozó adatokat. Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Tibor

V. Edit

4 ép fogat hagyjak lecsiszolni vagy implantáció

Tisztelt Válaszadó!

Nagyon bizonytalan vagyok és döntésképtelen. Felső fogsoromnál a 4 első ép fog megvan, jobb oldalon egy lengőhídon 3 pótlás koronával. És itt jön a problémám, bal oldalon 3 hete levették a koronát, alóla kihúztak 2 fogat hogy el van puhulva. Nem értek hozzá: hagytam. Igenám de itt jött az hogy a 4 ép fogat le kell csiszolni és egyben lenne egy fogsor. Viszont visszapörgettem hogy így veszítettem el az ép fogakat a koronákkal csiszolással. Azt szeretném kérdezni megoldható lenne-e másképp a bal oldalon a fogpótlás akár implantátummal, vagy csak ez a lehetőség van?
A választ előre is köszönöm

N. BEA

IHDE Dental KOS - svájci implantátum

Tisztelt Doktor Úr,április 13-án IHDE Dental egyfázisú KOS implantátumot helyeztek a felső kihúzott tejfogam helyére (41 éves vagyok). Sajnos sok helyen olvasom, hogy ez korszerűtlen, rossz termék; segítségét kérem, valóban így van? Csontállományom rendben, nem dohányzom, nem vagyok cukorbeteg... Nem értem, miért nem kétfázisú implantátumot kaptam. Sajnos nem vagyok fogorvos, nem értek ehhez; közgazdász vagyok...Ez a KOS bazális implantátum? A neten nehéz kiigazodni...Válaszát előre is köszönöm, B