Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

Implantátum / ínyformázó

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Felül két fogam pótlása van folyamatban implantátumokkal. Egészen pontosan már a finishben vagyunk.
Szükség volt csontpótlásra, majd bekerültek az implantátumok, 3 héttel ezelőtt az ínyformázók, megtörtént a lenyomatvétel, illetve a vázpróba. Elvileg jövő héten kész.

Kérdésem az lenne, hogy mennyire számít normálisnak, hogy az ínyformázó ki és be csavarása fájdalmat okoz? Nem a kiugrok a székből fájdalom, de elég kellemetlen, és utána még sokáig "zsibog".

A másik, hogyha a nyelvemmel nyomkodom a körülötte lévő területet szintén kellemetlen érzés, tehát enni pl nem tudnék rajta. Tudomásom szerint ilyenkor már nem kellene semmit éreznem.

Az orvos szerint nincs begyulladva, szép az ínyem is, de eléggé félek attól, hogy jövő héten elkészül, és nem fogom tudni használni.

A választ köszönöm!

L. Tímea

Implantátum

Tisztelt Uniklinik!
Nemrég ki kellett húzni egy gyökérkezelt felső metsző fogamat. Implantátumon gondolkodom, olvastam az oldalukon, hogy rtg és ct is szükséges hozzá, illetve úgy tudom, hogy az implantátum behelyezése utàn antibiotikumot is kell szedni. Van egy 7 hónapos kisfiam akit szoptatok, a kérdésem az lenne, hogy szoptatás mellett is elvégezhető-e az implantáció, főleg az aggaszt, hogy a ct okozta sugár terhelés mennyire megy át az anyatejbe? Illetve van e olyan antibiotikum amit lehet szedni szoptatás alatt? Köszönöm

M. Évi

Pótlás

T. Klinika , felső bal hátsó fog beültetése A- tól Z-ig mennyibe kerül k.b ?

köszönettel..Mné....

S. Andrásné

Implantáció

Tisztelt Doktor Úr!

Nekem sajnos már vagy 15 éve kivehető fogsorom van alul és fölül , nincs egyáltalán saját fogam. Szeretném megkérdezni kb. mennyibe kerülne az implantáció rögzített fogakkal?
Tisztelettel: martika38

fogpótlás csiszolás nélküli híddal?

Kedves Uniklinik,

mivel korábban önöknél kezelték fogaimat, a fogpótlásomat is önöknél szeretném megoldani. Jó fogak között egy négyes fogat kellene pótolni. Mivel az implantátumra, műtétre nagyon nehezen szánnám rá magam, nagyon megörültem, mikor olvastam róla, hogy létezik csiszolás nélküli híd. Ami jóval gyorsabb is legkevésbé invazív, nem kell jó fogat beáldozni hozzá. Érdeklődnék, hogy van-e önöknél olyan orvos, aki végez ilyet, mert a fogpótlások között nem találtam. Idemásolom, amit találtam róla:

"a hiányt határoló fogakat nem kell lecsiszolni és nem kell koronákkal beborítani. Ehelyett a hiányt határoló egy-egy fogban speciális formájú, kisméretű üreget alakítunk ki. Ez történhet egy korábbi tömés, esetleg fogszuvasodás üregének átalakításával. Ez esetben egyáltalán nem szükséges épp foganyagot feláldozni. A kialakított üregekről lenyomatot veszünk és a fogpótlás az inlay fogbetéthez hasonlóan, fogtechnikai laboratóriumban készül el. Az üregeket egy- egy esztétikus fogbetét tölti ki, mellyel egyben készítik el a foghiányt pótló pótfogat. Végül, fogorvosa szájba helyezve ellenőrzi az elkészített fogpótlást, és ha mindent rendben talál egy különlegesen erős ragasztóval beragassza.

Előfordul, hogy a hiányt határoló fogak teljesen épek. Ez esetben a szomszédos fogak preparációja nélkül direkt a szájban mintázva is elkészíthető a fogpótlás. Az eljárás teljesen fájdalommentes, hiszen nincs szükség a saját fogak preparációjára. A fogpótlás nem igényli fogtechnikus közreműködését, így az egy ülésben elkészíthető."

Fogpótlás

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Tanácsát szeretném kérni fogpótlás ügyben. A jobb felső 4. fogam hiányzik. Az 5. fogam ínyig letört úgy, hogy csak egy oldala maradt.Ez az 5. fog gyökér kezelve lett, és csappal, koronával felépíthető. Kérdésem az lenne, hogy erre a csappal felépített 5. fogra lehet-e olyan koronát (lengő hidat) tenni, ami egyben a 4. fogat is pótolná, úgy hogy ne kelljen más fogat lecsiszolni. A 3. fogam ép, nem szeretném lecsiszoltatni.
Köszönettel:Móni

J. Eszter

Implantàtum!

Tisztelt Címzett!Olyan kérdésem lenne,hogy 3 nappal ezelőtt két alsó implantátumot kaptam!Szűnni nem akaró fájdalom jött ezután,melyet csak fájdalomcsillapítóval lehetett enyhíteni!Ma visszamentem a implantátumot végző Doktor Úrhoz és megállapította,hogy erős íngyulladás alakult ki,melyre az Augmentint javasolta!Kérdésem a következő lenne:ettől még lehet sikeres az implantàció?Vagy ez egy jele már,hogy a szervezet nem fogja befogadni?Az Augmentin mennyi idő után kezd el hatni,mert jelen pillanatban negőrülök a fájdalomtól?Előre is köszönettel válaszát!

K. Andrea

Továbbra is implantátum

Kedves Doktornő/Úr.Már rém kellemetlen kérdeznem ez ügyben, de egyszerűen totál bizonytalan vagyok. Még mindig az implantátummal kapcsolatban. Tegnap lett volna a lenyomat vétel. A baloldali egyes implantátumnál ki lett véve az ínyformázó ellenőrzésre, nem volt fájdalmam. Legutóbb volt. A jobboldali kettes beültetésnél, amire kérdeztem a ferde elhelyezést legutóbb, ott ki lett szedve a varrat illetve az ínyformázó is ellenőrzésre. Hát nagyon fájt, de komolyan. Azt mondja az orvos, hogy nem a csont van begyulladva, higgyem el, hanem a nyálkahártya, és abban maradtunk, hogy október elején megyek vissza kontrollra.Én bárkivel beszéltem akinek volt beültetése, senkinek semmilyen fájdalma nem volt. AZ orvosom mondta, ez nem egyedi eset, nem én vagyok csak akinek fájt már. De február vége óta még meddig kell ezzel kínlódnom? Mit tehetnék, hogy ne ez legyen? Mi van, ha mégis a csont van begyulladva? Aztán ha most meg is nyugszik, állandóan belobbangat majd terheléskor? Teljesen tanácstalan vagyok de komolyan. Mit tanácsolnak? Munkahely váltás van folyamatban, ahonnan nem tudok vidékről minden héten kétszer felrohangálni, plusz már az idegeimet is teljesen megtépázza ez a bizonytalanság. Fontolgatom, hogy kivetetem az implantátumokat. Egyáltalán ki lehet venni? Kérem, adjanak tanácsot mit tegyek. Tényleg előfordulnak ilyenek, és ebből még jól is ki lehet jönni? A pénzről nem is beszélek, amit költöttem már és csak bizonytalanságom van...Köszönöm türelmüket és válaszukat. Szép napot kívánok.

K. Andrea

Implantátum állása

Tisztelt Doktornő/Úr!Már többször kérdeztem Önöktől, biztos látják az előzményekben, nagyon köszönöm türelmüket.02.23-án volt 3 alsó fogbeültetésem, kisebb nagyobb döccenőkkel. A kérdésem, most annyi lenne. Ma bekerült a másik két csonkba is az ínyformázó, de mikor hazajöttem és megnéztem, teljesen megdöbbentem, nem számítottam erre. Az orvosnál láttam a panoráma röntgent, ahol a két beültetés szépen párhozamosan, egyenesen állt.Kicsit túl is nőtte a csont így azt fel kellett szabadítani. DE most itthon azt látom, hogy nem a fogívben van a két implantátum(6-7), hanem beljebb, illetve az egyik befelé is dől. Én elképzelni sem tudom, erre hogyan kerül korona. Ez normális dolog? A másik bal alsó 6-os beültetéssel azóta is szenvedek, most talán már jobb, de még mindig diszkomfortos, és ott a csont kissé leépült implantálás óta az orvosom szerint, ezek szerint nem véletlen a kellemetlen érzés. Két hét múlva tervezte az orvosom a lenyomat vételt. Ez a csont leépülés ez nem jelenti, hogy oda inkább nem kellene rátenni a fogat? Őszintén megmondom, nem szeretném az ablakon kidobni a pénzt, ha valami nem tartós. Köszönöm válaszukat, főleg a két fog elhelyezkedése idegesít. Üdv:Andi

Lacza Laszlo

Implantátum beültetés gyullad fog mellé

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!Bal alsó bölcsesség fogam gyökerén gyulladás van, ami nem fáj igazából nem is érzem csak egy rtg után derült ki. A fogorvosom azt mondta nem sürgős az eltávolítása.A mellete lévő helyre implantátum beültetést szeretnék. Nem okozna gondod az implantátum csontosodás folyamatának, hogy a mellette lévő fog gyulladásban van, illetve csak a beültetés után kerülne eltávolításra a fog?Köszönöm válaszát!

K. Andrea

Még mindig implantátum

Kedves Doktornő/Úr!Legutóbbi tanácsukra az implantátumon megjelenő puklim miatt felkerestem hétfőn az implantáló orvosom, aki azt mondta, hogy sajnos elképzelhető, hogy ki kell vennie ezt az implantátumot, meglátjuk, be tudja-e tenni az ínyformázót, mert erre a puklira az a megoldás, mivel annak mentén állanódan le fel tudtak vándorolni a baktériumok. Előtte hónapba is próbálta berakni, de akkor csak 2,5 hónapos volt, és mondta, úgy érzi kimozdulna.. Végül hétfőn 3,5 hónapos beültetés után(csontpótlásos) sikerült betenni az ínyformázót. Azt mondta az orvos, innentől meg fog színni a probléma, mert nem jut le több baktérium ott. Azt mondta nem kell antibiotikum(már mondjuk nem is tudom mit mernék szedni, mert dalacinra allergiás lettem az actil szerűektől meg hányok iszonyatosan sajnos..Amiért most írok, az az, hogy iszonyat felduzzadt belül a pofazacskóm, eddig is mióta beültetés volt nem volt meg a rés a pofazacskó és íny között, de most full kitöltött, kívülről is kemény göb és belül egy cskban fehér, amit le tudok mosni, majd megin visszajön.. A környezete nem annyira piros, mint mondjuk amikor afta jön ki, olyan, mintha lepedékes lenne. Az a gond, vidéki vagyok, a rendelési időben igen nehéz feljutnom, 4 óra oda vissza, tehát minden 3 perces kukkantás egy nap szabi.. Hétfő este egész jó volt, azóta sokkal jobban tudok enni azon az oldalon, de ez nagyon idegesít, mert kedden reggelre duzzadt jobban meg. Bevallom, azt hittem, az injekció helyén lett afta, ilyen volt már máskor is.., de már nyugtalan vagyok mert jobb nem lesz, csak sztem kicsit rosszabb is már..Mit tanácsolna, amivel esetleg gyorsabb eredményt tudok elérni. Corsodyllal azóta öblögetek,már ízeket nem is érzek, plusz listerin, vadi új fogkefét használtam hétfőn mikor hazajöttem plus paradontax fogkrém...Nagyon köszönöm tanácsukat. Már teljesen ki vagyok készülve, hogy ennyi rengeteg pénzt kifizettem és nem örülni tudok, hogy majd szép lesz, hanem csak szenvedek és még több bajom van most, mint a foghiánnyal 20 évig.. Üdv:Andi

N. BEA

IHDE Dental KOS - svájci implantátum

Tisztelt Doktor Úr,április 13-án IHDE Dental egyfázisú KOS implantátumot helyeztek a felső kihúzott tejfogam helyére (41 éves vagyok). Sajnos sok helyen olvasom, hogy ez korszerűtlen, rossz termék; segítségét kérem, valóban így van? Csontállományom rendben, nem dohányzom, nem vagyok cukorbeteg... Nem értem, miért nem kétfázisú implantátumot kaptam. Sajnos nem vagyok fogorvos, nem értek ehhez; közgazdász vagyok...Ez a KOS bazális implantátum? A neten nehéz kiigazodni...Válaszát előre is köszönöm, B