Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

papilla rekonstrukció

T. Szakértő!

A következő kérdéssel fordulok Önhöz. Az alsó egyes fogaim között fekete háromszög látható a fogak és íny között (interdentális papilla recesszió). Mivel ez rettentően zavar, szeretném megkérdezni milyen módszerek állnak rendelkezésre a fekete rés eltüntetésére/csökkentésére. A héjak nem jöhetnek szóba, ezért csak ezen kívüli megoldások érdekelnek.

Köszönettel:
Lajos

Pandotologiai probléma Ultrahangos kezelése

Csontvesztéssel járó tasakokat találtak a fogaim alatt, a tasakok kezelésére van-e lehetőség Ultrahangos kezelésre, kérem szépen?!

Tisztelettel: Magdolna

ínyháromszög helyreállítás

T. Specialista!

Ínnyel kapcsolatos kérdéssel fordulok Önhöz. Nem rég voltam fogkőeltávolításon, ahol elég sok fogkövet eltávolítottak, és feltűnt, hogy az alsó 1-es fogak és az íny által határolt terület egy részén nincs íny, egy “fekete háromszöget” formáz a helye. Korábbról emlékszem ugyan egy kis lyukra, de nem ekkorára, így mérete biztosan nőtt.
Első kérdésem, hogy ennek van köze a fogkőlevételhez, és ha igen, idővel normalizálódik a helyzet?
A második, hogyan lehet helyreállítani azt az ínydarabot? Bízom benne, hogy van alami regeneratív módszer!

Köszönettel:
Lajos

D. Orsolya

fogagybetegseg

Tisztelt Uniklinik,

azt szeretném megkérdezni, hogy a partneremnek ki kellett húzni egy fogát és antibiotikumos kezelést kapott fogágybetegség miatt. Ezt csókolózással elkaphattam ez olyan bakteriális betegség?

Köszönöm a választ előre is.

Krisztina

S. Enikő

Parodontológia

Tisztelt Uniklinik!
Parodontológushoz lehet Önöknél menni, van ilyen szakemberük és mikor rendel?
Üdvözlettel:
Sipos Enikő

P. Éva

fogpótlás

Tisztelt Fogorvos!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségem lenne fogpótlásra?
Súlyos parodontológiai eset vagyok. A SOTE-n 5 rágó fogam húzták ki, így a maradék 2 eldőlt, azóta azt is eltávolították. Front fogaim, maradtak, gyakorlatilag balra -jobbra , alul- felül, a 4 -ig. A csont kipusztult, egyes helyeken olyan, mint a szita. Maradt még egy -egy 5 ös fogam, mind kettőn korona van, ezek a terheléstől kimozdultak. A bal felső már nincs is a csontban, csak az íny tartja. Természetesen enni nem is tudok, egy ilyen lötyögő foggal. A másik oldalon is mozog, de nem annyira. Azt mondják az orvosok, hogy terhelés hatására a többi is ki fog mozdulni, ezért nem pótolják. A felső front fogaim nagyon szépek. Nem szeretném kihúzatni, s félek a csiszolástól, hogy itt is gyulladás fog keletkezni.Az alsó fogsornál a bal 1-es kiesett, a gyökér eltávolítása után vissza lett ragasztva, ezáltal a többi is fixálva lett. A bal alsó 4-es fognyak már elkopott.
Hát ennyi.
Nagyon szépen köszönöm, ha válaszol!
Üdvözlettel: R. Erika

S. Szilvia

granuloma

Gyulladt foggyoker okozhat e emesztesi gondokat?
Es torokvaladekbol nyalbol pseudomodias aeruginosa tenyesztettek ki az antibiotikum segithet?Ez johet a fogakbol is mint rossz bakterium?Koszonom Soós Szilvia

N. Laura

Elektromos fogkefe használata koronán

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Az egyik metszőfogam gyökérkezelt és korona van rajta. A kérdésem, hogy ezt a fogamat illetve a környékét tisztíthatom-e elektromos fogkefével? Fog-e bármilyen problémát okozni az ínyen vagy a koronán a rezgés illetve az erőteljesebb tisztítás?

Előre is köszönöm

hialuronsavas ínyfeltöltés

T. Szakértő!

A visszahúzódó ínypapilla/ínyszemölcs problémájára javasolták a hialuronsavas feltöltést. Ezzel az íny megduzzad és kitölti a szabaddá váló íny és fogak közti, háromszög alakú rést.
Erről a technikáról szeretnék érdeklődni, milyen hátránya lehet, valamint mennyire tartós ez a megoldás? Ugyanúgy meg kell ismételni rendszeresen, mint a fogfehérítést, vagy ez tartós(abb) megoldás?

Köszönettel:
Lajos

B. Agnes

Mi okozza a panaszomat?

2015 majusaban levettek mindket oldali hidamat.A balodali 4. fognál gyakran éreztem fájdalmat,ha nyelvem odaért az új híd felhelyezése után.Többször panaszkodtam ezért,a vadonat új porcelánt megfúrták és azon keresztül kezdtèk gyökérkezelni a fogam.De nem a fogam fájt.Az augusztusban feltett hidat aztán márciusban levetettem,mert nem bírtam tovább.A 4.fog tövénél egy nagy decubitus volt és valószínű az fájt.A gyökérkezelést befejezték.De a híd hátsó tartó pillér(7.fog talán) fognál az a probléma következett be,hogy ha lehajolok akkor olyan,mintha valami előre tolulna a fogban és kellemetlenül feszít.Kiszedték a gyökértömést,kaptam újat.De a probléma megmaradt.Amikor kértem,hogy nézzék meg azt mondták,hogy amivel engem odaküldtek,azt ők elvégezték. Igen csak nekem a panaszom nem múlt el,azóta sincs hidam,holott már kétszeres árat dobtam ki az ablakon.Több helyre is elmentem,mindenhol úgy néznek erre a problémára,hogy ilyent még nem hallottak.Önök tudnának segíteni?-köszönöm megtisztelő válaszukat.Balázs Ágnes

f. sfs

csontvesztés

T. Szakértő!

Egy fogászati röntgen alapján a fogorvos "csontvesztést" állapított meg a felső frontfogaknál - egy 7 éves felvételen még nincs. Elmondása szerint 25%-os veszteséget lát, ami az életkorhoz képest (32 év) sok. Kérdéseim a következők lennének:
-mitől lehet ez a veszteség folyamatos parodontológiai felügyelet mellett
-milyen hoszú távú hatásai lehetnek
-hogyan lehet megállítani
-van-e esély a visszafordításra?
Nagyon rosszul érintett ez a hír, mert elég ijesztően hangzik. Főleg olyannak, aki meglehetősen figyel a fogai épségére.

Köszönettel:
Lajos

D. Mária

Mi tévő legyek?

Tisztelt Doktor Úr, Doktornő!
Bal oldalon fönt fája fogam.
Egyébként teljesen rendben vannak a fogaim, rendszeresen jártam fogorvoshoz mindig, a problémák kezelve lettek . Kb.14 hónappal ezelőtt ahogy fogselyemmel tisztítottam a két fogam között ( 5 – 6 között ) beszorult és nem tudtam kihúzni a fogselymet, csak nagy erőfeszítéssel és a mikor végre kijött, olyan volt, mintha megpattant volna valami … A 6. foggal már korábban is volt gondom, volt,hogy érzékeny volt, gyakran begyulladt az íny fölötte , ezért kb. 4.5 évvel ezelőtt a benne lévő tömést kicserélték kerámia tömésre. Mondhatom, hogy a legszuperebb tömés volt,ami eddig volt nekem valaha is. 3 évig semmi panaszom nem volt a fogamra, ugyanúgy tudtam rágni, mintha a saját eredeti fogam lenne. Az ominózus fogselymes eset után elkezdett érzékeny lenni a fogam. Aztán ez az érzékenység néha átterjed a 4-5-ös fogra is ,az íny néha begyullad fölöttük, nem tudok azon az oldalon rágni egyáltalán és igazából nem tudom megmondani, hogy melyik fogam fáj, de leginkább az 5-6-os és közötte. Több fogorvosnál is voltam( szám szerint 6 ) mióta a fogselymes eset történt, senki nem tud semmi okosat mondani, nem tudják, hogy mi lehet az érzékenység, fájdalom mögött. A rendelőben hidegre, kopogtatásra mindegyik érzékeny ( alapvetően érzékenyek a fogaim ) Készült röntgen felvétel, a fogorvos szerint nem látszik rajta semmi gyanús eltérés,ami magyarázná a tüneteket. Megkérdeztem, hogy esetleg lehet-e szuvasodás a kerámia tömés alatt – mert egy másik fogamnál egyszer ez előfordult, hogy az amalgám tömés alászuvasodott – azt mondta a fogorvos, hogy az a kerámia tömés esetén kizárt és a röntgen felvételen sem látszik ennek jele és a kerámia tömést egyébként sem lehet szétfúrni, mert nagyon kemény.
Elhangzott javaslatok és kezelések:
- húzassam ki – nem szeretném, mert nem hiszem,hogy ez a megoldás
- gyökérkezelés – nem szeretném és nem hinném, hogy ez lenne a megoldás, mivel az okot szeretném , ha megtalálnák – ez nekem úgy hangzik, mintha valakinek fáj a feje, akkor vágjuk le és akkor nem fog fájni – jelen esetben szedjük ki az idegeket és akkor nem fogja érezni…. és egyébként is, ha nem lehet a kerámia tömést kifúrni,akkor hogyan ?
- menjek vissza ahhoz a fogorvoshoz,aki csinálta a tömést – egy hallgató volt az egyetemen a klinikai gyakorlata alatt – már rég nincs ott és a nevét sem tudom
- használjak sensitiv fogkrém et– használok, semmi javulás
- 5-6 fog között kicsit „megreszelte”, hogy ne szoruljon a selyem és könnyebb legyen tisztítani – könnyebb tisztítani, de nem oldódott meg az alap probléma
- fognyakat lezárta, hogy ne legyen érzékeny –valóban fogmosáskor kevésbé érzékeny , mint előtte volt
Most ott tartok, hogy ha kint vagyok a szabad levegőn, nem tudok megszólalni, mert már a hideg levegőtől is belenyilall. Nem tudok rágni azon az oldalon hónapok óta, csak a jobb oldalon. Ez most már oda vezetett, hogy a jobb oldalon kezd fájni a fogam és az állkapcsom, amiatt,hogy csak a jobb oldalt tudom használni rágásra és ez ma reggelre már odáig fajult, hogy a száj nyitása – zárása is fájdalmat okoz és a jobb oldali alsó fogsoromban olyan érzés van, mintha iszonyatos erővel nyomnák előre – hátra a fogaimat.
Nem tudom mi tévő legyek?
Egyrészt anyagilag is megterhelő, hogy fogorvosokhoz járkálok eredmény nélkül, másrészt pedig mégsem ehetek életem végéig tejbegrízt, hogy ne kelljen rágnom…

Tisztelettel és köszönettel: N.Mária