Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

V. Judit

Letört fog

Ha letört fog helye meg van dagadva és be van gyulladva kötelező kihúzni? Kedden voltam szentkirályi utcaiban és mondták ki kell húzni! Holnap reggelre adtak is időpontot! Kihúzassam ha be van gyulladva és gennyes?

T. Ágnes

Foghúzás után egy héttel fájdalom

Egy hete húzták ki a bal alsó 5-ös rágófogamat, amit ezelőtt 28 évvel gyökér-kezeltek. Korona nem volt rajta, az idő során a maradék fog szétesett, az utolsó darab kb. 2 hete tört le, a fogínyt kissé begyullasztva. A foghúzás fájdalommentes volt, de iszonyatosan feszegette az orvos a benn maradt gyökeret, ami teljesen el volt szuvasodva. A foghúzás utáni utasításokat betartottam, de mivel nem mondták, jegelni nem jegeltem. Első két nap elviselhető volt a fájdalom, akkor is ha kiment a fájdalomcsillapító hatása. Aztán jött 5 eléggé "húzós" nap, mivel minden nap próbára tettem, hogy mennyire fáj gyógyszer nélkül és párszor nagyon fájt és csak lassan csillapodott le a fájdalom. Szerintem a fog helye szépen gyógyul. Az állkapocs fájdalmam enyhült és tegnapra éreztem a fájdalom erősségét illetően áttörést, de most is fáj, néha jobban, néha kevésbé. Normális ez egy héttel a húzás után? Nem látom gyulladtnak a sebet, az állkapcsomat egész biztosan megfeszítették, nem szeretnék visszamenni, attól félek hozzá nyúlnak és megint csak rosszabb lesz. Ha jól olvastam egy csontosodási folyamat zajlik, úgy gondolom, hogy lehet, hogy ez normális, hogy fáj, és mivel van a fájdalom mértékében csökkenő tendencia, remélhetőleg előbb-utóbb megszűnik. Nem szeretnék későbbi komplikációt, ezért az lenne a kérdésem, hogy várhatok-e még pár napot, akár még egy hetet, vagy szedjem össze a maradék bátorságomat és mégiscsak keressem fel a rendelőt, ahol kihúzták a fogamat?
Válaszukat várom és előre is köszönöm, üdvözlettel: Tóthné Varga Ágnes

C. Viktor

Bölcsességfog eltávolítás

Feltárásos bölcsességfog eltávolítás esetén mennyi idő után várható, hogy enyhül a fájdalom és nem zavar a munkában?

V. Szabolcs

Foghúzás

Tisztelt Uniklinik!

Ma egy hete, hogy a bal felső 4-es fogamat kihúzták. A beavatkozás után 4 nappal viszont ujra elkezdett fajni a helye, sőt az also fogaimra is kisugárzik ez a fájdalom.
Kérdésem az volna, hogy ez normális-e avagy vissza kellene menjek az orvosomhoz?

Várom szíves válaszukat!
Üdv,
Szabolcs

K. Klára

Gyökéreltávolitás

Tisztelt fogászat
Nagyon sok rossz szuvas fekete csonkig letört gyökér van hátul alul felül . Felül több ,alul alul kevesebb van. Szeretném megkérdezni hogy ezeknek a fekete csonkig letört gyökereknek (lehet góc ) az eltávolitása hogy zajlik és fájdalmas e?
Köszönöm válaszát
Üdvözlettel : Klára

G. Szilvia

Bölcsesség fog

Szép napot kívánok!

8 nappal ezelőtt kihúzták a bal alsó bölcsesség fogamat. Sajnos a vérrög nem maradt ott, nem vigyáztam eléggé, így a gyógyulási időm jóval meghosszabbodott...mára már nem kellett bevennem fájdalomcsillapítót, viszont a fogam (vagy a csont?) rendkívül érzékeny a hidegre-melegre, még a belélegzett levegővétel sem kellemes...orvosom tanácsára még mindig pépeseket eszem, kerülöm a bal oldalon történő rágást, valamint nem fogyasztok tejterméket sem.
2 hét múlva külföldre utazom nyaralni, így a kérdésem az lenne, hogy mikorra várható gyógyulás és mit tehetnék a meggyorsítása érdekében? A fogdoki szerint nem kell kitisztítani a sebet, mert nagyon szépen begyógyult/gyógyul. Öblögetek Corsodyllal is, minden étkezés után fogat mosok.

Köszönettel,
Szilvia

S. Ramóna

Foghúzás után

Kedves doktor úr/nő!

Lassan egy hete kihúzták a bal alsó 7-es fogamat. A seb szépen gyógyul bár még kellemetlen mert elég nagy seb lett a fog helyett. Viszont az előtte lévő 2 fogam elkezdett befelé mozdulni és nyomja a nyelvemet. El szeretnék menni beszélni a fogorvossal, aki kihuzta csak szabadságon van. Lehet ebből komolyabb probléma?
Köszönöm szépen előre is a válaszát.

Á. Barbara

Foghúzàs

Jó napot! Nekem az lenne a problèmám kedden voltam fogorvoshoz a 6-os fogamat ki húzta de sajnos az arcüregem meg szakadt így varrni kellett dalacint ès cataflamot kell szedjek, naponta 3x tisztítom òvatosan puha fejű fogkefèvel. Jövőhèten lesz varratszedèsem, de csúnyán be gennyesedett ès fáj. Mit tegyek hogy ne legyen gennyes? Illetve ha gennyes marad akkor is ki szedik a varratot? Vàlaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel Ádám Barbara

V. József

Nyálkövesedés

Tisztelt Hölgyem, Uram!
Az után éredklődöm, hogy nyálkő eltávolításra Önöknél van-e lehetőség?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Várszegi József

M. Katalin

Fogkőtelenítés

Tisztelt Doktornő!
Foghúzás után 12 nappal lehet e ultrahangos fogkőtelenítést végeztetni?
Válaszát köszönöm: M.Katalin

K. Viktória

Be szakadt fog gyökér?

Szép jónapot Kívánok, kedves doktor úr. Olyan kérdésem lenne őn felé, hogy múlt hét pénteken fog orvoshoz kellet fordulnom a felső 3 as fogammal mert letört belőle egy darab és nagyon fájt. A doktornő nekiállta győkér kezelni, és utánna nagyon begyulladt és begennyesedett. Így szombaton a fogászati űgyelethez fordultam, de ott semmit se tudtak kezdeni vele. Csak írtak fel gyógyszert. Így tegnap (hétfőn) vissza mentem a körzetis fogorvoshoz. Aki csak nagyon nehezen tudta kiszedni a fogam. Ugye összeroppant és darabokba szedte ki. Mondanom se kell hogy nagyon vérzet és most is zsibbad rendesen. És a kérdésem a következő lenne. Normális ha megnézem tükörbe és olyan mintha nem húzzta volna ki az egészet hannem bent hagyta volna egy részét? A nyelvemmel nem érzem csak látom a tükörben. Mit tegyek? Félek vissza menni :/ elöre is köszönöm. És bocsánat hogy ilyen hosszú lett

K. Éva

foghúzás

Üdv!
Zyllt szedése mellett mi a teendő foghúzás esetén? Letört a fogam, a fogmaradványt kell eltávolítani valószínüleg szájsebészeti eljárással.
Köszönöm!