A fogorvos válaszol

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

K. Erika

Nyelvėgès,nyàlkahartyaėgės,tenyėrėgės(nem ideg)

Jo Estèt kìvanok!IĖrdeklodni szeretnėk.4eve implantatumokat kaptam csontpotlassal.Nemsokàra ra elkezdett ėgni a nyelvem es a szajnyalkahartyam.Fel eve mar egnek a kezeim is az ujakba sugarozo fajdalommal.Nem belső egezsegugyi problema nem ideg problema.Okozhatja a beėpitett csont?(Az implanratumokat mâr kiszedettem )Vagy hova merre induljak tovabb.?Udv es köszönöm a vàlaszt

F. Tunde

Gyulladás alatt lévő fog húzása

Kedves Dr.
Kérdezni szeretnék..
Ünnepek között begyulladt a felső szem fogam,korona alatt már 3 .napja tartott egyre jobban feldagadt az arcom ,minél elöbb fogorvoshoz fordultam mai napon. Telefonban azt mondták megnyitják hogy ki tudjon tisztulni ,de előtte röntgen
Röntgen képet mutatták hogy ciszta található a fog gyökerénél
ezért a javasolják a húzását.
Kérdeztem hogy ekkora gyulladsnál használni fog e az érzéstelenítő,- hát persze jött a válasz.
Koronát levágta ,majd a három érzéstelenítő hatástalan volt
Azt mondták nem hiszik el hogy fáj , és jött a 4. Elviselhetetlen fájdalmat éreztem😥
Pedig van fájdalom küszöbön
Élőben ment az egész" ...
Majd jött a kaparás ,és mêg mindig élek ez járt a fejemben nem bírom....😢
És a kérdésem az lenne ,van magyarázat arra hogy teljes fájdalom érzet mellet ez lehetett csak a Megoldás?
És bátran menjek vissza 2 hét múlva ...?
Elnézést hogy hosszan fogalmaztam..
Köszönöm válaszát
Üdv.Tünde

S. Andrea

Ct

Üdv voltam fogászati CAN nem találtak semmit csak azt lehet látni hogy ahogy kivették a fogat ott ugye eltört a csont és a csont szélt lehet látni bent maradt fog nincs.Azt mondta a doki hogy a csont szélre húzódik az íny azért fájhat létezik hogy azért fáj ennyire mert fedi be az iny azt a csont szélt vagy az arc üregemnél lehet valami?

Hólyag

Üdvözlöm!
Nagyjából 2 nap alatt egy nagyobb hólyag alakult ki a szájpadlásomon. Nagyon kellemetlen, nyelni és enni is nehéz, a fájdalomcsillapító is csak rövid ideig hat. Van egy rossz fogam (be van tömve de letört a fog oldala és mikor ki lett pótolva, utána fogselymezés közben megint letört és nem mentem vissza) lehet hogy amiatt van? ha a nyelvemmel hozzáérek, ez a rossz fogam fáj. A foghúzás megoldás lehet?

S. Andrea

Fog helye

Üdvözlöm kb 5-6 hónapja kihúzták a bölcsesség fog mellet lévő fogamat fent /bölcsesség fog sincs már meg/az a kérdésem hogy voltam száj sebészeten is megnézték mert fájdogál a kihúzott fog helye de nem maradt benne semmi.De viszont néha a mai napig szokott fájdogálni.Nem szedek semmi vitamint viszont amiket mostanában kiszedték 2 fogat a másik oldalról fentről nehezen gyógyulnak.Miért fájdogál hat az a másik amikor eltelt jó pár hónap de ahogy nézem olyan mintha ilyen kis árok lenne még mintha csak hússal lenne feltöltődve nem pedig csontal puha a közepe.köszönöm

Bölcsességfog műtét után

Kedves Doktorok,
A tegnapi napon távolították el műtéti úton a jobb alsó bölcsességfogam. Ma a tükörben megnéztem a helyét és azt láttam, hogy az egyik varrat és a leghátsó fogam között egy fehér dudor nőtt ki. Ez normális? Mi miatt lehet ez?
Előre is köszönöm válaszukat!

Foghúzás, antibiotikum

Tisztelt Doktorok!
Másfél hónapja húzták a 27-es fogam,betört gyökér miatt,sebészileg,mely rendben gyógyult,1 hétig szedtem antibitokiumot.

Ma kihúzásra került a 48-as fogam is,szintén hasonlóan.Ugyanazt az antibiotikumot kaptam.Csak hazaérve jutott eszembe,hogy nem lehet gond abból ,hogy ilyen rövid időn belül ugyanazt az antibiotikumot fogyasztom?Hatásos ez így?
Köszönöm szépen válaszukat!

K. Krisztina

Maradandò fog visszacsúszott

Szép napot kivánok
Sajnos baleset következtében , eltört az állkapcsom, műtötték! Bal oldalt egy őrlőfogam visszacsuszott az ínyembe, ezzel a fogammal mi a teendő, van esélyem hogy visszajön a helyére? A másik kérdésem , zsibbadt az alsò ajkam, és az állam, azt mondták fél év , vagy 1 év is lehet a regenerálòdás! Volt aki megijesztett egy így is maradhat !
Nagyon Köszönöm a válaszukat

K. László

Krónikus ajak probléma

Jónapot. Megelőzően annyit tudatok, voltam kórházban elég sokszor mar kivizsgáláson, b12 vitamin hiányt allapitottak meg és azt szedem azt mondtak 3 hónap és javulni fog. Most lement a 3 hónap januárban kell vissza menni de semmi. A problémám röviden az, hogy also és a felso ajkamon egyaránt lejőtt a felső szövet a bőr. Teljesen. Ez nem tud vissza gyögyulni, ha hagyom akkor sebesedik ahogy fél éve, ha pedig vazelinnal kenem ahogy írtak akkor egy nagyon gyenge fehér hámréteg képződik ami lejön. Enni is elég nehézkes fogytam, mindent próbáltam már amit lehetett. A vitamin olaj, vazelin, curosept termékek(ezt mondták a klinikán) aloevera, és ezen kivul kb 20 kenőcs biztosan.. felül folyamatosan genny jön ki az inyembol, olyan mintha hiányozna egy darab kozeprol. Az íny és a bőr (ami nincs) találkozásánál folyamat egy csík lesz tiszta gennyből. és emiatt mosolyogni se tudok rendesen, +emiatt rossz a szájízem. A szám folyamatosan kivan szaradva, akármivel kenem. Kíváncsi lennék a válaszukra, mit javasol, köszönöm .

K. Lilla

Alsó bölcsességfog műtét, varratszedés után

Tisztelt Orvosok!

Egy hete műtötték az alsó bölcsességfogam, aminek ma volt a varratszedése. Pár órával később itthon vér ízét éreztem a számban, megnéztem, és szétnyílt a seb, amit eddig varrat tartott, most egy nagy fekete luk tátong a helyén. Fültisztító pálcikát óvatosan a széléhez érintettem, friss vér (halvány rózsaszínes) nyom lett a pálcán. A kérdésem, hogy ez normális-e? Ma szedtem be az utolsó antibiotikumot, valamint már tejterméket is fogyasztanék, de akkor ne tegyem? Begyulladhat a helye? Hogyan tudnám tisztítani, ha tényleg csak egy nagy nyílás van ott? Jelenleg nem gyulladt, de nagyon félek, hogy begyulladhat.

I. Varga

Alsó bölcsességfog húzás.

1 hónapja volt a műtétem, úgy éreztem hogy gyógyul a seb, aztán húzásra 1 hónapra feldagadt a bölcsességfog helye. Ez mitől lehet?

Bölcsességfog húzás

Tisztelt Orvosok!

Fogorvosom azt javasolta,hogy az bal alsó bölcsességfogamat húzassam ki.Teljesen ki van nőve,kétszer tömték is már,de nagyon szuvas.Gyökérkezelés a fog helyzetéből adódóan nem javasol.
Korábban csak felső fogamat(felső hetes fog) húzták,de minden ismerősöm megrémísztett,hogy az alsó fog húzás kb.maga egy borzalom.Azt mondták,hogy érzéstelenítéskor még a nyelőcső is elzsibbad,a torkot nem lehet érezni,ez igaz?Milyen hosszú maga a húzás?Azt is halottam,hogy hetekig szájzár lehet utána,ez így van?Irodai munkát végzek,érdemes szabadsággal készülnöm?
Korábbi felső foghúzásom minden komplikációtól és fájdalomtól mentes volt,de annyi rosszat hallottam arról,hogy a bölcsességfog húzás nem egyenlő egy egy más fog húzásával,hogy már nagyon meg vagyok ijedve.
Szeretném még a karácsonyi időszak előtt kihúzatni,de ténylegesen nagyon tartok tőle.
Köszönöm szépen tanácsaikat!