Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

H. Edina

Bölcsességfog műtét után

Tisztelt Klinika!

Két hónapja távolították el feltárással két bölcsességfogam. Azóta az arcom még mindig duzzadt és gyakran fájnak a foghelyek, több hét eltelt fájdalomcsillapító nélkül, de egykét napja megint rákényszerültem, hogy bevegyek. Aludni még mindig nem tudok azon az oldalon, annyira érzékeny. Az orvosok, akiknél jártam, semmi rendelleneset nem látnak, röntgen felvétel is készült.
Önök szerint mit tudnék tenni? Nagyon nehéz állandó fájdalmakkal élni hónapok óta, borzalmasan kimerítő. Meddig fog ez még tartani? Ez normális dolog két hónap elteltével? Több orvosnál is jártam, senki nem javasolt egyéb kezelést, csak a türelmet. Viszont lassan már a munkám is elveszítem, mert koncentrálni képtelen vagyok.
Köszönettel várom válaszukat.

P. Vanda

gyökérkezelt fog

Üdv!

5 évvel ezelőtt a jobb felső 6-os fogam gyökérkezelték. hatalmas lyuk volt, a külső oldalát szinte csak tömés adja. Azóta nem volt gondom vele. Márciusban a bal oldalon bölcsességfog műtétem volt. Ezután a jobb oldalon rágtam csak, ekkor lett érzékeny a gyökérkezelt fog felett az ínyem, a belső oldalon. Egy kis pukli lett, emiatt rágáskor érzékeny volt az a fog. 2 hét után fogorvosom rtg-re küldött, gyulladás jelét nem lehetett látni. De továbbra is fájt az ínyem, és már a fogam is érzékeny volt akár fogmosás közben is..Dalacint kaptam, illetve granuloma miatt az ínyem ki lett tisztítva a fog felett. Egy hét után még mindig fájt, szájsebész is megnézte. Azt mondta várjak még egy hetet, javulni fog, csak lassan. Egy héttel késöbb az íny már nem fájt, de rágáskor a fog érzékeny nyomásra. Vártam még egy hetet, puhát már tudtam enni, nem volt fájdalom, de nem 100%-os az a fogam. Fogorvosom és a szájsebész azt mondta, gyökértömés csere se oldaná meg, ki kellene húzni.
2 és fél hónapja kezdődött a gond a fogammal, egy bölcsességfogam műtötték, egyet húztak. Már szeretném lezárni, nem minden héten fogorvoshoz menni. Nagyon idegeskedek emiatt, már a rendelőben rosszul vagyok.Ha más mód nincsen, kihúzatom, de nagyon tartok tőle. Ha biztosan nincs választásom, nem bajlódnék már vele, de sajnálom, mert már szinte teljesen helyre jött. Van még amit tehetek?
Ebben szeretnék tanácsot kérni.
Köszönöm!  

H. Edina

Duzzadt arc

Tisztelt Fogászat!
Szeretném a tanácsukat kérni, két hónapja volt kettő bölcsességfogam eltávolítása, műtéti úton. Az orvos szerint nehéz műtét volt, mélyen voltak a fogak. A problémám, hogy azon az arc felemen még mindig azt érzem, hogy duzzadtabb mint a másik oldal, a kontúrjaim is kijjebb vannak és az egész arcom picit keményebb is. Lehetséges, hogy még mindig nem szívódott fel az ödéma?
Nagyon aggódom, kérem tanácsukat, mi lehet ez?
Az orvosom elküldött azzal, hogy ennek a teljes gyógyulása fél év, legyek türelemmel.
Röntgen készült azóta, amin semmi rendellenes nem látható.
Azonban az arcom még mindig nem a régi, holott a sebek majdnem összehúzódtak.

Nagyon aggódom, köszönöm a segítséget!

S. Balázs

Foghúzás után

Tisztelt Doktor úr/nő.

A mai napon kihúzták a jobb felső 6-osomat. 5 nappal ezelött be volt gyulladva és nagyon fájt, a gyulladást lekezeltem antibiotikummal és a mai nap folyamán a doktor úr eltávolította, elég nehézkesen, mivel eléggé le volt töredezve már a fog, viszont ahogy haza értem észre vettem valami lógó bőrszerű dolgot a fog helyén.
A kérdésem az lenne hogy mi lehet ez? Okod ad aggodalomra? szürkés színű bőrszerű zacskócskának néz ki amit vékony pici szál tart csupán, és levele lóg egészen a mellette lévő fog aljáig.
Sajnos a doktor út ma volt utoljára, holnaptól szabadságon lesz ezért nem tudok vissza menni hozzá.

Válaszát előre is köszönöm!

V. Szilvia

Arcduzzanat

Üdvözlöm, az alábbiakban kérném a véleményét:
A bal felső 4-es fogam kb. másfél hónappal ezelőtt letört, majd rá pár napra a maradék látható része is kitört. Erős fájdalmaim miatt antibiotikumot kaptam, hogy lehessen majd a későbbiekben az erősen gyulladt fogat kezelni.
Közben én külföldön voltam, a héten lett volna időpontontom a fogorvoshoz, de vasárnap este elkezdett bedagadni az arcom. Gyorsan bementem a háziorvosi ügyeletre, ahol Dalacint írtak fel. 4. napja szedem, még 3 szem van belőle, de az arcom még mindig dagadt. Igaz már nem annyira, mint első nap, de minden este/éjszaka újra feldagad, másnap szépen lehúzódik és így tovább. A fogamat már korábban kihúzásra ítélték, gyökérkezeléssel sem menthető. A fog orvosom egyébként szájsebészhez irányított. Holnap megyek, soron kívül fogad és megnézni, de már most rettegek tőle, hogy nem tudja rendesen a gyulladt fogamat elérzésteleníteni és ismét szenvednem kell, mint eddig oly sokszor.
Adjak még türelmet a Dalacinnak? Ha eddig javult valamennyit, akkor vélhetően fog még tovább javulni? Vagy ha a genny nem tud ürülni sehova, akkor esélye sincs, hogy elmúljon a duzzadás? Egy újabb 5 napos antibiotikum kúrának van értelme? Mivel segíthetnék még magamon: meleg ízes borogatás, párakötés, jegelés?

V. Timea

Fogműtét

Szép jó napot egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy juli 18 és 25 én kiműtik az összes fogamat altatásban és agu 1 én repülhetek vele?

K. Viktoria

Felszivodo varrat

Üdvözlöm.
Április 28-án műtötték ki a bal alsó bolcsessegfogam, felszivodo varratot rakott bele a doktor úr mert elköltözés előtt voltam és azt mondta 2-3 hét múlva kijön magától de kiszedhetem magamnak is. Már elég sok része kilóg az etelmaradek beleragad állandóan így gondoltam kiszedem magamnak, de eléggé fajt így inkább hagytam. A kérdésem az lenne hogy normális hogy még mindig nem jött ki magától? És hagyjam hogy magatol kihulljon vagy kiszedhetem magamnak? Elég kellemetlen hogy belemegy mindig a lyukba a kilógó darab és így vele együtt az etelmaradek.

H. Edina

Bölcsességfog fájdalmas ínygyulladás

Tisztelt Fogászat!

Szeretném a segítségüket kérni fájdalmas panaszaim miatt.
Két hete estem át két bölcsességfogam feltárásos eltávolításán, éppen gyógyulok azon az oldalon.
Ugyanakkor nagyon megfájdult a másik oldali lenti teljesen ínyben fekvő bölcsességfogam, feltételezem azért mert ott rágok.
Cataflamot szedek, gingisol oldattal ecsetelem, erősen mosom és Corsodyl öblögetőt is használok.
Egyedül az segít, ha meleget eszem, ez számomra nagyon érdekes, azt hittem a meleg fokozza a gyulladást.. (?)
Szóval, kérem segítsenek, mivel tudnám a fájdalmam és a duzzanatot csökkenteni legalább arra a pár hétre, amíg meggyógyul a műtött oldal és hozzá lehet fogni a másiknak?
Megjegyzem, a jelenlegi műtött oldal is még picit duzzadt kívül, tehát még egy két hét biztosan kell neki szerintem, hogy tudjam használni, ahogy rég..

Hálásan köszönöm a segítséget, elég tanácstalan vagyok.

B. Tímea

Bölcsességfog-műtét után

Üdvözlöm!
Három hete volt egy alsó bölcsességfog-műtétem, minden rendben ment. A műtét helyén természetesen most egy elég nagy lyuk van. A kérdésem az, hogy normális-e, hogy ezt a lyukat valamilyen fehér színű "dolog" tölti ki? Az a problémám, hogy nem tudom, hogy ez ételmaradék lehet-e és ki kellene-e szednem, vagy ez a gyógyulás része és ne piszkáljam. Öblögetéssel nem jön ki. Ön szerint mi a teendő?

Köszönöm válaszát!

H. Edina

Bölcsességfog-segítség-s.o.s

Tisztelt Fogászat!

Szeretném a segítségüket kérni. Két hete műtötték ki a bölcsességfogaimat az egyik oldalról. Még szinte be sem gyógyultak teljesen. Most viszont a másik oldalon sajnos begyulladt az az egy, ami még bent van. (fekvő nyolcas) Másfél hét múlva lesz az esküvőm és nagyon kétségbe vagyok esve, mit lehetne tenni még, hogy legalább a műtétet ne kelljen az esküvő előtt elvégezni. Soron kívül meg tudnának nézni? Van lehetőség ilyenkor antibiotikummal segíteni a helyzeten legalább másfél hétre?
Köszönöm!!!!

C. Attila

Bölcsesség fog eltávitása

Jó napot!
Kezelö orvosom megfurva hagyta a bölcsesség fogamat ami a jobb alsó és közel helyezkedik a mellette lévő fogam hozz mi letőrt, megpróbálta ki idegelni kezelni de nem sikerült neki mivel érzéstelenitök ellenére is nagyon erös fájdalommal járt az elsö kezelése így csak betömte de javasolta elöször tüntessék el a bölcsesség fogat mert a fő probléma okozó az lehet szerinte. utána távolitaná el a mellette lévö fogat mit csak betömöt hogy ne fertözödjön tovább.
Milyen műtétre számítsak ha két fog közel helyezkedik egymáshoz?
Általában mennyi idö eltávolitani a bölcsesség fogat? Műtét után meddig nem emelhetek? Szájzár vagy görcs előfordulhat műtét alatt?
Ha megfurva hagyta a bölcsesség fogat mennyire gyors a romlása akkor már? Ha már belülről is szuvasodik orvosom szerint. Mondta mi hamarabb jussak el szájsebészetre mert ö nem merte beválalni..

K. Melinda

Furcsa kinövés a nyelven

Jó napot!

3napja előjött egy "kinövés" a nyelvem alján. Nem olyan mint egy sima afta mert az hólyag, ha jól tudom, de ez (máshogy nem tudom megfogalmazni) olyan mintha egy légy méretű pici nyelv nőtt volna a nyelvem aljára. Fehéres színe van, nem fáj, nem vérzik csak mióta 3 napja feltűnt elkezdtem aggódni, hogy mi is lehet pontosan.

Köszönöm előre a választ!