A fogorvos válaszol

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

Fogíny

Tisztelt Doktornő/Úr! Volt egy fogam ami régóta gondot okozott,hiába volt betömve érzékeny volt és nagyobbnak éreztem a többinel mintha feljebb lenne..ezèrt kihuzattam egy hete,a lyukkal semmi probléma nem fáj szépen húzodik össze.A gondom az lenne hogy a fogínyem erzékeny oldalt mintha fel lenne sértve,és elötte nap éreztem onnan valami nagyon furcsa keserű ízt utána nem éreztem hogy "piszkálná"a fogínyem.Viszont ma megint igy erzem mintha lenne ott valami es sértve lenne..en arra gondoltam,hogy be van gyulladva vagy gennyes lehet..ezt felvágják?vagy ha már igy éreztem azt a keserű ízt helyre jön magatól?Válaszát köszönöm!

B. Andrea

Fog húzás

Azt szeretném kérdezni hogy 3napja ki húztak két fogam és most el kezdet szúrni a fog helyén de vigyáztam ne kerüljön bele semmi mi lehet a baj mit tudok tenni

L. Katalin

Foghúzás

Tisztelt doktornő/úr?

Nekem most 01.8-án reggel húzták ki a hátsó lenti fogam. Ma, rá három napra a fogam helyén kocsonyás vér alakult ki ami eddig nem volt ott.
Nem gond, hogy az csak most alakult ki a harmadik napra?
Vagy ennek nem is szabadott volna kialakulnia?

C. Bettina

Bölcsességfog kihúzása

Sziasztok!
Tisztelt Dr úr /nő!

2nappal ezelőtt kihúztâk a bölcsességfogamat bal oldalt felül. 1kis gyökér darab maradt benne (az orvos megállapított röntgen alapján) azt mondta nekem hogy vagy kijön magától vagy el kell mennem szájsebèszre vele. Foghúzás óta be van gyulladva és azóta is iszonyúan fáj. Kérdésem az lenne hogy ha az a gyökér darab ki esne magától az mennyi idő lehet kB? Vagy èrdemes egyből szájsebèszre mennem?
Mit tegyek? Mit használjak rá hogy ne fájjon ennyire?! Nagyon szépen köszönöm a választ előre is.

A. Adri

Bölcsességfog mūtét

Szép napot.
Màsfél hónapja kimūtötték a gyulladt bölcsességfogam. 4 napja megfigyeltem hogy dagad az arcom azon az oldalt ahol mūtötték. Màra màr teljesen eldeformàlódott a jobb arcom és hatalmas a duzzanat.
Jegelés és gyulladàscsökkentõ csak enyhíti a tünetet de nem múlik el.
Nem szívesen megyek vissza ahoz az orvoshoz aki csinàlta.
Mit tetszenek javasolni?
Köszönöm szépen.
F.Adrienn

N. Barbara

Bölcsességfog

Tisztelt Doktor úr /nő!

Szeptemberben kiműtötték a bölcsességfogam. Aztán varratszedés után kiszedtem egy újabb varratot belőle, ami után egy lyuk keletkezett, és folyadék távozott belőle. Visszamentünk az orvoshoz, azt mondta gyógyulnia kell. Betadine oldatot tett bele, a röntgen felvételen nem látott semmit. Eltelt 3 hónap, és a helye néhány helyzetben még mindig fáj. Az arcom egyik fele még mindig ducibb mint a másik. Ma reggel nagyon fájt, és mikor ki akartam nyitni a szám, úgymond "szájzárat" kaptam. Attól félek hogy mikor ott fúrt a doki, megsértette a csontomat, mert nehezen jött ki. Esetleg csonthártya gyulladást nem okozhat?

V. Enikő

Bölcsesség fog

Tisztelt Dr Nő/Dr Úr !

Nekem hetek óta vannak panaszaim,voltam gégeszeten nyaki ultrahangon de sehol sem találtak semmit.Tüneteim: fél oldali torok fájdalom,nyelési nehézségek, és a nyakba is lesugároz ez a feszítettség érzés,illetve ha sokat mozgok akkor enyhe légzési néhézseg és torok lüktetés a tünet,néha tompán nyilal a ball állkapcsom ,a fülem és a fültő valamint nyomásra fáj az ál alatti rész(van kettő íny alatti bölcsesseg fogam alul) .Ügyeleten voltam kaptam antibiotikumot de csak nahyon picit enyhítette a tüneteket.
Kérdésem a következő:Okozhatja e ezeket a tüneteket a böcsesseg fogam??
Köszönöm előre is a válaszukat !
Vas Enikő

M. József

Teljes foksor potlása

Üdvözlöm!! Teljes fogsor potlást szeretnék felül, alul inplantátum beültetéssel!! Dió implantátum érdekel és ár! Üdv:József

Foghúzás

Jó napot kívánok. Lassan 1 hónapja hogy 2 szeri sebészi beavatkozással kiszedtek fent 16 darab fog gyökeret, elől volt egy kis genyzacsko is amit jól ke kelett takarítani.Aztan végül bevarták .Lett egy picike lyuk a szajpadlasomom,a sebesz mondta hogy a nyalkahartya kivekonyodott és azért lett de nyugodjak még be fog forni. De még nem történt semmi inkább nagyobbodott a lyuk.Az orvos azt mondta sok idő kell amíg beforr a lyuk.Szeretnem ha mondanának önök is egy véleményt.Koszonom.

H. Krisztina

Foghúzás utáni fajdalom

Jó napot!
Olyan problémám lenne hogy 2 nappal ezelőtt húztak fogamat , jobb felső 6-ost sajnos elég nehezen tudta kiszedni mert bele tört s nagyon nagy fájdalom árán tudta kiszedni gyökerenként. Mikor végzett be fogta az orrom s meg fújatta velem. Azt mondta minden rendben van. Azóta 2 nap telt el, de cataflam V nélkül létezni nem bírok! Tegnapi nap óránként annyira bele állt a fájdalom hogy fel tudtam volna kaparni a betont de hála csak pár percig tartott. Sajnos nem látom hogy benne van e a verdugo, de próbáltam csinálni róla képet a seb láthatóan húzódik viszont a lyukban pici buborékok vannak, lehetséges az hogy mégis átszakadt a szájüregem az arc üregemmel? Utólag is megtörténhet hogy átszakad 1 nappal húzás után? S ha igen mik a tünetei? Lázam nincs picit puffadt az arcom! Mit tanácsol? Mennyire normális és meddig a fájdalom! A fájdalmat inkább az arc csontomnál és a halántékomnál érzem, de egyre elviselhetetlenebb! Én annak tudtam be idáig a fájdalmat hogy biztos az injekció s hogy eléggé meg lett kínozva az inmyem! Legközelebb csak hétfőn tudnék vissza menni az orvoshoz!

T. Demjén

Több fog húzása egy alkalommal

Üdvözlöm! Van e lehetőség több fog kihúzására egy alkalommal? Ha igen, milyen árakon? Köszönöm!

B. Csenge

Szájüregbeli kitüremkedés

Tisztelt doktor úr/ doktornő!
A mandibulám bal felén nő a bölcsességfogam, amit egy éve javasoltak, hogy majd műtessem ki, de eddig elmaradt a vizsgák miatt. Ma reggel arra keltem, hogy nagyon fáj, és a csont felett megjelent egy kitüremkedés, benne egy fehér pici ponttal. Fogorvoshoz jelenleg nem tudok elmenni, és nem tudom, hogy ezt a bölcsességfogam okozza-e, vagy pedig egy súlyosabb gond (erre gyanakszom, mivel fel centivel a csont felett van). Csatolnék képet, de nem lehet.

Előre is köszönöm a választ!
Cs