Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

T. Dalma

Bölcsességfog

Szép napot kívánok!
Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy mi a teendő abban az esetben, ha alul jon a bölcsességfogam, ami iszonyú fájdalmat okoz. A fülem is fáj már, illetve nyelés közben is kellemetlen érzés fog el. A munkam része, hogy reggeltől délutánig telefonálok. Nem tudom mit tehetnék, hogy csökkentsem a fájdalmat, mert a munkám során nagyon zavaró.

Üdvözlettel,
Dalma

Bölcsességfog

Tisztelt Doktor úr/nő!

Nemrég felszínre tört az első bölcsességfogam. Pár napig érzékeny volt, de nem fáj. A kérdésem az, hogy fogorvoshoz vagy szájsebészetre kell mennem, ha szeretném, hogy megvizsgálják, minden rendben van-e vele, vagy ki kell-e húzni?

Előre is köszönöm a választ!
Petra

Idegen fekvő bölcsességfog

Kedves Doktor Úr/Nő!

Sajnos mind a két alsó bölcsességfogam vízszintesen van az ínyemben. Neki is futottam már a műtétnek, viszont a CT képek alapján eddig minden orvos lebeszélt róla az idegszálak közelsége miatt. A bal oldalon azt mondták, hogy konkrétan "rajta ül" a fog az idegen. Ezért amíg nem okoz panaszt, nem ajánlották a feltárást mondván kb. 50%, hogy idegsérülést okozna.

Épp ezen az oldalon, az alsó fogaim panaszosak annak ellenére, hogy rendbe vannak téve (1 hónapos a CT kép amin semmi kóros nem látszik). Főleg szájnyitáskor, enyhe fájdalmat érzek, hol a 4-es, hol a 6-os fogamban de igazán nem tudom lokalizálni. Néhanapján nyomásra is érzékenyek ezek a fogak.

A kérdésem az lenne, hogy ezt okozhatja e a fekvő bölcsességfogam? Lehetséges-e, hgy az ínyben "mocorog" és esetleg jobban nyomja az ideget ami ily módon panaszt okoz? Merre sugározhat még az emiatt kiváltott fájdalom?

Köszönettel!

S. Nóra

Foghúzás

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

Azt szeretném kérdezni Önöktől,hogy a mai nap kihúzta a fogorvosom a bal felső 4-es fogam visszamaradt fogrészét(ez egy nagyon csúnyán letört fog volt) viszont sem a gézbucin sem a helyén nem volt egy csepp vér sem.Normális helyzet ez?Amúgy a szokásos "kellemetlen " érzést sem érzem a helyén,sőt olyan mintha már régebben húzták volna ki és akar összehúzódni.
A válaszukat előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdvözlettel:Szemesiné S. Nóra

V. Judit

Kihúzott fog

Üdvözlöm Önöket!

Ma kihúzták a fogam! A kérdésem, hogy előfordulhat, hogy a mellette lévő fog is megfájdul? Úgyérzem, hogy a seb nem, de a fogam igen, vagy ez csak csaló érzés a seb miatt!

Tisztelettel: Varga Judit

T. Zsuzsanna

Duzzadt arc

Tisztelt Orvosok!
Párom fogazata nagyon elhanyagolt (rettentően fél a fogászati beavatkozásoktól egy rossz élmény miatt), de most végre rávette Magát, hogy elkezdi rendbe hozatni. Csütörtökön elkezdett nagyon fáni a foga, de csak leghamarabb kedden tudják fogadni. Péntekre feldagadt a fél arca, Dalacint elkezdett szedni és jegelte, de ma reggelre még jobban bedagadt, úgy hogy már a szeme is alig látszik ki. Viszont a fájdalom enyhült. Mivel segíthetnék Neki addig is, míg a fogorvos kezelni tudja? Szinte biztos, hogy a foga menthetetlen, de ha jól tudom ilyen duzzanatkor nem húzzák ki. A választ előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: T. Zsuzsanna

Bölcsességfog műtét utáni fogfájdalom

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Két héttel ezelőtt a jobb alsó bölcsességfogamat műtéti úton 3 darabban eltávolították. A bölcsességfogam horizontális, impaktált pozícióban helyezkedett el, majd a műtétet követően 1 hétig nem rágtam az érintett oldalon. Azonban most két héttel a műtétet követően a kiműtött bölcsességfogam előtti 6-os örlőfogam rágásra fájdalmas. Hozzá kell tennem, hogy a fájdalmas örlőfogam "kopásos" felszínű, nem lyukas, tömése nem indokolt.

Kérdésem az lenne, hogy a fájdalom a műtéttel összefüggésben lehet-e? Illetve a fájdalom elmúlik-e?
Továbbá kérdésem, hogy a műtéti varrat a 6-7 fogam között futott, amely a varratszedésig fájt. Ez okozhatott-e problémát a 6-os örlőfogamban?

Tisztelettel:
Szabolcs

H. Dzsenifer

Gennyes tályog

Tisztelt Dortorúr/Doktornő!
2hete kezdődött,hogy begyulladt,begennyesedett a fogam.
A szájsebészeten felvágták a foginyt,rá egy hétre pedig kihúztak 3 fogamat.
Az arcomról a dagadás egész jól lement,viszont egy ponton az arcom kemény,és picit dagadt.
Voltam azóta szàjsebészeten,antibiotikumot szedek,kitisztitották a sebet.
De engem aggaszt az hogy kemény az arcom.Mitől lehet?Elfog múlni?
Válaszát köszönöm!

S. Szabina

Bölcsesség fog eltávolítása után

Üdvözlöm!
1 hónapja távolították el műtét során az ínyem alatt fekvő bölcsesség fogamat (Jobb alsó oldalon). Már teljesen bezáródott a seb, viszont még mindig furcsa duzzadó érzést érzek. Nyomásra, rágásra fáj. A napokban fel is duzzadt újra, kaptam átöblítést és gennyes váladék szabadult fel az ínyem alól. Az ínyem a fogtöveimnél nagyon vörösek. Azt javasolta az egyik orvos, hogy szükséges lenne feltárni, amit én nem igazán szeretnék. Mindenképp szükséges felnyitni? Dalacin gyógyszert kaptam rá, amitől most sokkal jobb.

Válaszukat előre is köszönöm!
S. Szabina

K. Míra

Nyelv zsibbadás

Tisztelt Cím!

Március 16-án a jobb oldali két bölcsességfogamat kihúzták, azóta a nyelvem jobb oldalán folyamatos zsibbadást érzek, ez normális ilyen esetekben?

Segítségüket előre is megköszönve,
Kósa-Kovács Míra

K. Jázmin

Bölcsességfog

Jó napot!

Van egy bölcsességfogam, ami már 3 éve nől, de még mindig az íny alatt van, elég kellemetlen, el is tolta kicsit a fogsoromat. Mit lehet vele tenni?
Sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy kiműttetessem...

L. Mária

Foghúzás után

Tisztelt UNIKLINIK!
Tisztelt Fogorvos Asszony/ÚR!
Segítségét, véleményét szeretném kérni az alábbiakkal kapcsolatban.
Febr. 25-én kihúzták a bal felső 7-es fogamat, mely már kb. 20-25 éve egy híd alatt volt, és gyökérkezelt is. A húzás után kicsit feldagadt az arcom, és az állkapocs alatti nyirokcsomó is. Visszamentem a fogorvoshoz, kitisztította a sebet és dalacilint szedtem. Márc.5é- kihúzásra került a bal felső 4-es fog, mely után már jobban feldagadt az arcom és a nyirokcsomó is. Az orvos ezt a sebet is kitisztította az előzővel együtt, most ospent szedek, mely holnap már elfogy. Mivel a felső fogsoromat kívánom megcsináltatni, a jobb felső 2-es és 3-as fogat gyökérkezelték, a 3-as fog betömésre is került, de az arcom feldagadt, és a nyirokcsomó most már a jobb oldalon is. A gyökértömést kiszedték, most calciummal van lezárva, és gondolom gyógyszer is van benne. A legnagyobb problémám, hogy a kihúzott fog felett az íny meg van dagadva és fáj, ha hozzá érek. Az arcomon pedig egy keskenyülő sávban a szem felé be van dagadva. A fog helye nem fáj, szépen gyógyul. Mi lehet a probléma? Pánik beteg is vagyok, és most eléggé be vagyok pánikolva, miért duzzadt az ínyem, miért nem szűnik az arc és nyirokcsomó duzzanat. Nagyon köszönöm szíves válaszát, véleményét. Mit tehetek még, hogy mihamarabb rendbe jöjjek. Köszönettel: Lné Mária