A fogorvos válaszol

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

T. Kitti

Zsibbadás

Tisztelt Doktor Úr/Nő
Tavaly októberben volt egy fekvő bölcsességfog eltávolításom lent bal oldalon. Komplikációk léptek fel, ömlött a vérem nem akart elállni. 1.5 óràt szenvedtek vele mire el tudták égetni az ideget . Ezek utàn a bal oldalon az ajkam és alatta plusz az ínyem is érzéketlenné vált. Jelenleg javulást nem nagyon veszek észre. Valamennyire érzek vele de sokszor inkább ha hozzá érek vagy kihúzom a szám akkor fáj.. fogmosásnál is teljesen más az ínyem , nem érzem úgy. :( kérdésem az lenne, hogy így 6 hónap után is van még remény , hogy helyrejöhet? Eléggé zavaró, még arcmosásnál is :( és milyen B vitamint ajánlana rá? Köszönöm

D. Federico

Bölcsességfogfájás

Bölcsességfogfájás miatt írok. Csak az egyik fáj (alsó, bal oldalon, már 2 napja). Időnként szokott fájni, de nem ilyen sokáig. Cataflammal elmúlik a fájdalom de csak ideiglenesen mivel 8 óra után megint kezd fájni. Dr. Opyakin Viktorral szoktam járni, utóljára fogszabályozást kapcsán, amit be is kéne fejezni. Ilyen esetben tudtok ellátni? vagy inkább várjak még par napot, hogy hát ha elmúlik?

M. Cintia

Torokfájás

Üdv!
3 nappal ezelőtt távolították el az egyik felső fogamat.
Duzzanat szépen lement.
Ránézésre szépen gyógyul is.
Kaptam Dalacint amit szedek becsülettel.
Viszont ma reggel arra keltem hogy cefetül fáj a torkom.
Nem tudom lehet e köze egyiknek a másikhoz, vagy csak így jött össze.
Illetve azt sem tudom mit tudok tenni hogy jobb legyen. Szedhetek valamit rá? Vagy mit tudnak javasolni?

G. Barbara

Bölcsességfog, afta, terhesség

Tisztelt Doktornő/Úr!

23 hetes kismama vagyok. Kb 2 éve folyamatosan nőnek a bölcsességfogaim, sosem volt velük probléma. Viszont most a jobb felső kikezdte belül az számat/arcomat. Volt fogszabályozóm, tehát elméletileg el kellene, hogy férjenek a számban...
Nem fáj igazából, csak érzékeny evés közben leginkább. Anaftin géllel kenem, de nehéz elérni, úgyhogy most át fogok térni a spray-re. Ez a helyzet kb 2-3 hete fennáll. Nyilván nem szeretném most kihúzatni, ha nem muszáj, és gondolom röntgent sem szívesen csinálnak most.
Az lenne a kérdésem, hogy a babára lehet-e ez valamilyen negatív hatással? Vagy el lehet-e ezt húzni a terhesség végéig, hogy majd csak utána húzassam ki?

Köszönöm a válaszát!
Barbara

H. Liliána

Fog húzás után

Jonapot Kivanok! Horvath Liliána vagyok. Lenne egy nagyon fontos kerdesem! Sajnos neten semmilyen ilyen jellegű dologgal nem talalkoztam másnál! Nemreg kb 2-3 hete húzták ki az egyik fogamat. ([Nem bölcsesség fog volt)
Adtak ra ilyen port amit ittam. (Gyulladascsokkentot) már nem iszok es fogjuk ra jobban vagyok viszont az lenne a probléma hogy azóta be van gyulladva az egesz es lehet hogy gennyes is. A seb beforrt. De nem luk lett a helyen hanem kb olyan mint egy dudor. Ha hozza ertem elkezdett vérezni de utana elmult. Gondolom ez nem normális, minel előbbi valaszt szeretnek kapni arrol ez miert van es mit lehetne tenni! Válaszát elore is koszonom! (Annyit kell meg tudni hogy mikor kihúzták a fogamat be volt gyulladva, majdnem 1 órát ultem bennt. 2 erzestelenitovel sokat szenvedtem)
Remelem nincs nagy baj. De ugy kepzelje el mintha egy dudor nőtt volna a luk helyére. Kerem segítsen!!!!

F. Gergely

Gyökér rezekcio

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

4 napja volt egy fog gyökér rezekciom.
A termeszetesen feldagadt az arcom es a varratnal elegge nagy feszülö duzzanat alakult ki . Ma kicsit megnyomtam es sotet veres folyadek ( talan genny ) jott ki belőle ezzután megszunt a feszítő erzés . Kérdesem az lenne , hogy ez normalis-e ? Illetve nyomkodjam-e ki teljesen ezt a folyadekot vagy majd elmulik magatol?
Antibiotikumot nem kaptam a doktor azt mondta nem szukseges.
Köszönettel Gergely

B. Szilvia

fibroma

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Nyáron megjelent a nyelvem egyik oldalán középen egy ún. irritációs fibroma, amit el is távolítottak. Szövettan negatív volt. Azt mondták, hogy ha visszanő, akkor újból el kell távolítani. Sajnos nagyon élesek a fogszéleim, mert tudtomon kívül csikorgatom a fogaim és erősen szorítom. Gondolom emiatt kb. 3 hete észrevettem két újabb ilyen bogyót a nyelvem mindkét oldalán, de ezek hátul vannak. Mintha pirosak is lennének, ezzel párhuzamosan fáj is a nyelvem felszíne. Szeretném ezeket megnézetni, ha kell ,eltávolíttatni. Szeretnék fogpótlást mindkét oldalon alul két-két hiányom is van, de előtte a felső fogaim rendbetételét (korona?) szeretném megcsináltatni, hogy vége legyen ennek a fibróma kálváriának. Kérdésem, hogy Önök tudnak e rajtam segíteni? Köszönettel

P. Krisztián

Egy mosoly

Szép napot kívánok. A kérdésem az lenne, hogy egységes e a foghuzas... Vagy ha roncsolodott (gyökér alatti) fogak eltávolítása darabonként ára mennyibe kerülne. Felkerestem pár fogorvost sajnos legfőképpen az árakkal van problémám.. Vagyis ezeket az összegeket amiket konzultáció formájában kaptam ezt sajnos egyszeri alkalommal én nem tudom kifizetni.. Mi lenne a legolcsobb megoldás, hogy esztétikus mosolyom lehessen? Tisztelettel köszönöm, hogy elovsssák..

H. Tomi

Tisztelt Doktor nő/Doktor úr

Ma voltam fogászaton fel 10kor kaptam az érzéstelenítőt ki húzták a fogam, de már 2 óra lesz. Meddig tart ez? A fél arcom a szám le van zsibbadva és nem érzem. Válaszát előre is köszönöm.

S. Ágnes

Gyökértömés

Kedves Doktor Úr/nő !

Arról szeretnék érdeklődni, hogy bölcsességfog műtét után szükséges e a gyökérkezelt fog töméscseréje?

Köszönöm a válaszát

T. Marina

Furcsa íz szájsebészeti műtét után

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Fél éve távolítottak el a szájpadlásomból egy gyerekkorom óta ott maradt szemfogat. Múlt héten beültettek egy csont darabot, a műtét során keletkezett hiány kitöltésére. Pár napja úgy érzem, mint ha valami furcsa ízű nedv / folyadék jönne a sebből . Ez a gyógyulási folyamat része, vagy inkább gyulladásra utalhat? Reggel este szedek még antibiotikumot és más problémám ezt leszámítva nincs.

Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel és üdvözlettel: T.Marina

É. Koós

Foghúzás utáni probléma

Tisztelt Uniklinik!

December közepén fogat húzattam (alsó fogsor 3 középső fog), ami rettenetesen
fájt, amikor húzták.
A mai napig kb 2-3 mm-rel kijjebb áll ( a többi fogam sajnos már ki van húzva régebb-
ről, ami nagyon szépen be is gyógyult).
Miért nem áll a többi fog ínyével egy szintben, miért türemkedik ki ez a 3 fog helye?
Sajnos emiatt az alsó fogsor protézise nem viselhető. Beragasztással sem marad meg
a protézis az ínyen. Gondolom a kitüremkedett íny miatt nem stabil a protézis, billeg.

Segítséget szeretnék kérni, hogy ilyen esetben mit tehetek? SZTK-s fogorvosomhoz
nem szeretnék vissza menni!

Tisztelettel: Éva