Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

H. Jánosné

Fogíny

Jó napot
Azt szeretném kérdezni hogy bal
Alsó inyemen felfedeztem egy borsó nagyságú kemény dudort nem tudom mi lehet az eléggé megilyedtem nem váladékozik de viszont kemény paradontax fogkrémet s szájvizet használok de nem múlik el arra lennék kíváncsi hogy mi lehet ez
Üdvözlettel Horváth Jánosné

F. Tímea

Gyökérkezelés utáni fájdalom

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

A jobb felső szemfogamat 4 napja gyökér kezelte a fogorvosom ugyanis nagyon fájt, a röntgenkép szerint ideggyulladásom volt. Az ideget kivette és gyógytömést tett bele amit ideiglenes töméssel zárt. A végén még egy röntgenkép készült mely szerint jól sikerült a gyökértömés. Viszont a fájdalom továbbra is fennáll a fog gyökere körül még az orromnál is érzem, flectort szedek úgy néhány órára mérséklődik a fájdalom ami egyébként kibírhatatlan. Az arcom a szemfog fölötti területen kissé duzzadt. Azt szeretném kérdezni , hogy mennyire normális ez az erős fájdalom? A fogorvosom 3 hét múlva rendelt vissza a végleges tömésre, de sajnos az ideiglenes már aznap este kiesett? Lehet ez a baj?
Köszönöm válaszát , további szép napot!
Tímea

K. Éva

Porcelán korona

Tisztelt válaszadó!
Huszonhat éves nő vagyok, 3évvel ezelőtt a bal felső (elülső) fogaimra négyes porcelán korona került, a középső kettő fog hiányzott. Körülbelül fél évvel ezelőtt azt kezdtem el érezni, mintha nem lennének stabilak ezek a fogak. Nem tudom egyszerűbben elmagyarázni, de a nyelvemmel hozzáérve mintha levegő lenne a fogak között, láthatóan átmegy közöttük a nyál. Próbáltam kézzel is megmozgatni, de nem látom,hogy mozogna...Ráadásul ezen a részen állandöan duzzadt és piros az ínyem, pedig rendszeresen öblögetek is. Időnként még apró fehér, kemény sebszerű valami is kialakul ezen a területen, ami pár napig tart és eléggé fájdalmas. Nagyon kellemetlen, hogy étkezés közben állandóan attól rettegek, hogy leesik a korona. Egyáltalán nem is merek ezen az oldalon enni. Pár hónapja visszamentem a fogorvosomhoz, de azt mondta, hogy semmi baj nincsen és hogy nem mozog. De akkor mitől lehet ez az érzet? Leeshet egyik percről a másikra étkezés közben? Nagyon hálás lennék, ha tanácsot tudna adni. Előre is köszönöm!

Gyokerkezeles utáni minimális fájdalom.

Tisztel Fogaszat

Három hete gyokerkezeltek egyik hátsó fogam. Azóta a fog hidegre melegre nem érzékeny (előtte hidegre az volt), de raharapsra és oldalról kocogtatasra még elfogadható határértéken belül de határozottan érzékeny , minimálisan fáj. A fog gyulladásban volt, a gyokertomest a fogorvos röntgennel ellenőrizte. Nem tudom ez az eltelt idő rövidsége miatt lehet e normális vagy mindenképp szükség van további kezelésre. Nincs különbség mely napszakban vagyok, néha teljesen tünetmentesen, néha kifejezetten kellemetlen. Köszönettel, Saci

Gyulladás a gyökércsúcsnál

Kedves Uniklinik!

Körülbelül egy hete kezdett el spontán fájni az egyik alsó 5-ös vagy 6-os fogam, melyekben évek óta tömés van.
Evéskor és éjszaka egyáltalán nem zavar, tudok aludni, viszont miután felkelek körülbelül egy órán belül kezdem érezni a sajgást. Fájdalomcsillapítót még nem szedtem be rá, bár mindig a határán vagyok, hogy kelljen.

A tegnapi napon készült egy panoráma röntgen, és a fogorvos azt mondta lát egy kis gyulladást az ötös fog alatt de még nem nyúlna hozzá, várjak pár hetet. Szekunder szuvasodás nincs a fogon.

Elfelejtettem megkérdezni tőle, hogy ez azt jelenti-e, hogy spontán meggyógyulhat a fogam és elmúlhat a gyulladás anélkül, hogy gyökérkezelnék? Tudom én ezt valamivel befolyásolni? Pl. ne rágjak azon az oldalon vagy éppen, hogy "tornáztassam" egyek rajta

Ha van rá esély, hogy spontán gyógyul türelmesen várok, de volt már olyan gyulladt fogam ami hetek alatt fokozatosan olyan szintre jutott, hogy aludni sem bírtam a fájdalomtól és ezt nem szeretném még egyszer.

Önök mit javasolnak, ha van gyulladás közepes szintű fájdalommal, kivárást vagy az azonnali kezelést?

Köszönettel

N. Vivien

Szuvas fog?

Üdvözlöm
A val hátsó rágó fogamnal szeretnék tanácsot kérni. Elkezdték kezelni az első kezelésnél mélyen keresték a szuvas részt de nem találtak, csak ugye oldalt ami látható volt. A masodik kezelésnel egy doki mondta hogy mar a szuvas rész teljesen eltűnt nem látnak semmi olyan okot arra ami okozhatna a fájdalmat de megis esténként fáj egy kicsit . Most abban maradtunk a fogorvossal hogy a következő időpontra,hívnak egy masik orvost is aki megnézi,es eldöntik mi lesz a foggal vagy kihúzzák vagy gyokerkezelik de most jelenleg azt mondtak hogy , ez a fog igy egészségesnek tunik mar. En nem tudom tanácstalan vagyok nagyon mert nem is szeretnem elveszíteni a fogam de nem is értem mi történik vele .
Koszonom tanácsát elore is .

K. Kinga

gyökérkezelés

2 hete került a fedőtömés a gyökérkezelt metszőfogamba. Sem harapásra sem hidegre melegre nem érzékeny, csak akkor fáj, ha megnyomom felette az ínyem egy ponton. Mitől lehet ez? Vissza kellene mennem az orvoshoz, vagy várjak még, hátha elmúlik?

S. Emília

Fog híd

2 hete pénteken huzták ki a fogamat a helye fájt nagyon sokáig és nagyon ,és múlt hét pénteken már felrakta a megcsiszolt fogakra a hiddal a fogat.De azóta nemtudok aludni olyan éles fájdalom jőn bele sokszor oda ahova felrakta az inemet érzem.Nappal nem fáj de este már nagyon elkezd és a fájdalomcsillapitó nem használ a Qvarelin.az pedig szokott.Borogattam hideggel de egy kicsit jó de ujra éles lüktető fájdalom van.Ez normális dolog vagy meddig tart?Az inem picit piros volt de mást nem lehet rajt látni.Milyen gyógyszer hatna rá?Vagy mit javasolnak?Köszönöm válaszokat.Üdvözlettel:Emília

H. Dániel

Gyökérkezelés

Lehetséges a teljesen fájdalom mentes gyökérkezelés? Korábbi tapasztalataim alapján mindig erőteljes fájdalommal járt a helyi érzéstelenítés ellenére. Eltér valamiben az Önök által használt érzéstelenítési eljárás?

M. Norbert

Jönn a bőlcseség fogam és fáj

Jó napot kívánok
3napja jönn a bőlcseség fogam a jobb felső és kint van belőle fél darab a szám alig bírom ki nyitni ez mitől van kett napja van ez a választ előre is köszönöm szépen

Foghúzás után

Kedves Doktor nő / Doktor úr! Lassan másfél hónapja húzták ki a felső bölcsességfogam,kicsit nehezen jött ki de egybe.Azóta néha,ha erősen megnyomom tompàn fáj a mellette lévő fogam, de csak akkor.Pár hete visszamentem fogorvosomhoz aki megröngenezte,és valamivel bekente.Ezen a fogamon nem látok lyukat.Aggódom hogy megsérülhetett-e a másik fog gyökere,és ha igen ilyenkor mit lehet tenni,kihúzzák?Vagy lehetnek még utófájdalmak?

B. Annamária

Fogtömés

Jó napot!
A kérdésem az lenne,hogy van egy fogam amit mar regen betomtek es harapasra erzekeny lett sot fajt mar egy par honapja,most egy hete ujratomtek es meg minisg nagyon faj de csak ha raharapok,ez normalis? El fog mulni ? Vagy mit tehetnek?
Valaszukat elore is koszonom!