Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

felsértett íny

T. Szakértő!

6 napja voltam fogorvosnál, aki a szájterpessszel nagyon megnyomta a jobb alsó 3-as, 4-es fogam alatti ínyt. Azóta is nyomásra érzékeny és piros, valószínűleg felsértette. A kellemetlenségen kívül lehet-e bármi problémám (a fogamnak főleg) és mit tegyek, hogy elmúljon a fáljdalom?

Köszönettel:
Lajos

L. Krisztina

Herpesz

Üdvözlöm!

Érdeklődnék hogy ajakherpesszel is lehet e menni konzultációra.
Még nem jártam az Unikliniknél.
Válaszukat előre is köszönöm.

porcelán korona alatti fog diagnosztikája

Tisztel Hölgyem/Uram!

Kb. 10 évvel ezelőtt készített porcelán koronámat (fogamat) szeretném megvizsgáltatni (jobb alsó 4).
A fog néha érzékeny, néha fáj, 2 éve röntgenezés után antibiotikum kezelésre jól reagált.

Azt szeretném megkérdezni, hogy megbontás nélkül, egy egyszeri konzultáció alkalmával megoldható -e egy teljes diagnózis+kezelési terv?
Amennyiben szükséges, természetesen CT-felvételt is készíthetünk.

Szeretném megkérdezni még, hogy az egyszeri konzultáció keretében van -e lehetőség góckutatásra is ? Fül-orr-gégészeti problémáim is vannak, el fogok menni szakorvoshoz, gondoltam, előtte ezt is megnézetném.

Köszönettel:
Ida

B. Boglárka

fogfúrás

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő,

szeretném megkérdezni, miként lehet, hogy érzéstelenítő injekció ellenére nekem nagyon fájt a fogfúrás? Egy kiesett tömés miatt fúrták az egyik alsó rágófogamat, ami (maga a fog a kezelés előtt) abszolúte nem fájt, csak zavart, hogy karcolja a nyelvem a széle (meg nyilván nem akartam úgy hagyni, tömés nélkül). A tömés amúgy nem magától esett ki, hanem egy kemény cukorkára való ráharapás miatt. A doktornő adott injekciót (életemben először kaptam), amivel semmi baj se volt, de amikor fúrni kezdte a fogam, iszonyúan fájt maga a fúrás! Emiatt végig görcsben tartottam a fejem és néha akaratlanul, reflexszerűen elkaptam. Végül jól sikerült a tömés, de ezek szerint vegyem természetesnek, hogy az érzéstelenítő injekció mit sem ér egy fogfúrás esetén? Pedig a fogam nem volt gyulladt, csak a kiesett tömés alatt szuvas. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mivel nem tudtam, mennyire kell elzsibbadjon a szám ahhoz, hogy hasson az injekció, már egy kis zsibbadásnál szóltam, hogy talán kezdheti.. lehet, hogy túl korán szóltam, amikor még nem tudta az érzéstelenítő kifejteni hatását, és ezért volt ennyire rémes a fúrás??? Köszönöm válaszukat.

G. Szilvia

Bölcsesség fog

Szép napot kívánok!

8 nappal ezelőtt kihúzták a bal alsó bölcsesség fogamat. Sajnos a vérrög nem maradt ott, nem vigyáztam eléggé, így a gyógyulási időm jóval meghosszabbodott...mára már nem kellett bevennem fájdalomcsillapítót, viszont a fogam (vagy a csont?) rendkívül érzékeny a hidegre-melegre, még a belélegzett levegővétel sem kellemes...orvosom tanácsára még mindig pépeseket eszem, kerülöm a bal oldalon történő rágást, valamint nem fogyasztok tejterméket sem.
2 hét múlva külföldre utazom nyaralni, így a kérdésem az lenne, hogy mikorra várható gyógyulás és mit tehetnék a meggyorsítása érdekében? A fogdoki szerint nem kell kitisztítani a sebet, mert nagyon szépen begyógyult/gyógyul. Öblögetek Corsodyllal is, minden étkezés után fogat mosok.

Köszönettel,
Szilvia

B. Nagy

Gyökérkezelt fog

Tisztelt Doktor úr/nő!
Bal oldalon az első nagy metsző gyökérkezelt,és egyszerűen nem tudok rágni vele mert harapás érzékeny,éjszakénként beduzzad,a mellette levő fogat jelenleg is gyökérkezelik.Sajnos az is állandóan vissza gyullad Március óta járok a két foggal de nem haladunk előre mert nem húzódik le a gyulladás.Már kaptam legalább 4féle antibiotikumot illetve több féle fájdalom csillapítót,de amint vége a gyógyszeres kezelésnek ismét ujra fájni kezd.Hetente vissza járok szinte mert fáj a két fog között szokott fájni leginkább és érzem,hogy az első metsző a harapás érzékeny,de a fogorvos semmit nem csinál vele mert állítása szerint nem lehet gyökér tömést cserélni és az első metszővel nem tud mit csinálni.Inkább a mellette levő kismetszőt tisztithgatja ami ugyan úgy vissza gyullad.Ez tbs fogorvosi ellátás nem maszek.Most kérdésem az lenne.Valóban nem lehet másképp kezelni a két fogat?Nem lehet gyökértömést cserélni vagy csak a tb ezt nem finanszírozza és azért szenvedek és teszem tönkre a gyomrom a gyógyszerekkel.Ha nem megy le a gyulladás sosem fejezi be a másik fogat.
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel:Nagy Beáta

S. Mercédesz

Vérzés

Kedves doktorúr/nő!
Egyik este fájt az ínyem hátul . Fájt ha rágtam, és éreztem egy dudort is. Gondoltam biztos a bölcsesség fogam. Ki akartam szabadítani, hátha akkor majd nem fáj. Elkezdtem kaparni. Addig csináltam, míg egy részen betzdtam nyúlni. A fog eggyik fele lett csak szabad. Ez még oké. Viszont folyamatosan folyik a vér és egyre erősebben. Nem tudom mit csináljak, mert nagyon csíp. Kérem segítsenek!
Előre is köszönöm!

I. Strat

Fogtömés

Kedves Doktor Úr. Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy normális e az, hogy a múlt héten tömték be a fogam és meg mindig fáj? Nem volt próba tömés. Elmentem és egy fél óra alatt be is tömték. Azóta még mindig fáj szinte folyamatosan. Van, hogy elszűnik egy kis időre a fájdalom, de utána újra kezdi. Nem feltétlen a fogam fáj. Alsó fogsoromnál jobb oldalt hátul tömték egyik fogam és azóta azon a felén fájdalmat érzek. A tömött fog nyomásra nem érzékeny. Hidegre eddig is érzékenyek voltak a fogaim. Melegre nem érzékeny. Melegben inkább enyhül is a fájdalom. Kocogtatasra sem érzek fájdalmat. Estére jobban fáj, mintha olyankor begyulladna. Reggelre jobb, de azért fáj. Egy kicsit mintha magasnak érzem a tömést. Lehet, hogy attól fáj?

B. Anna

Bölcsességfog műtét után

Tisztelt Doktornő/doktorúr!
Egy hete megtörtént az alsó bölcsességfog eltávolító műtétem.A műtét után bedagadt,fájt és gyulladásban volt amit tovább kezeltek,és szedek antibiotikumot is,viszont most a műtétre rá egy hétre a mellette lévő fogam(7esem) fáj és épphogy mozog.A kérdésem az lenne hogy ez a műtét miatt lehet és idővel elmúlik ,vagy a műtéttel nem áll kapcsolatban az h fáj a fogam és mozog?És megmenthető-e a fogam ilyen esetben?

töméscsere-szuvasodás-fájdalom

Tisztelt Szakértő,

Három hete kicseréltek egy régi amalgámtömést esztétikaira a bal felső hetes fogamban. (Érzékeny volt evésnél, és az orvosom hézagosnak mondta a tömés szélét) Mivel három hét után is érzékeny volt a fog(sokkal inkább,mint a másik töméssel),illetve már nem csak evésnél éreztem a tompa sajgást(fülbe is kisugárzik)tegnap panorámaröntgen készült egy másik orvosnál,aki rendelkezik ilyen géppel. A tömött fog és a szorosan mellette levő nyolcas fog találkozásánál szuvasodást látott az orvos. Sajnos többet nem volt hajlandó elárulni,mondván,nem az ő betege vagyok...Pedig szerettem volna megtudni, hogy a fülbe kisugárzó sajgás miatt is,hogy gyulladást lát-e, szedjek-e gyulladáscsökkentőt, vagy nem szükséges,mert "csak" a szuvasodás miatt érzékeny a fog. Hétfőn fog rendelni a saját orvosom, a korábban általa a biztonság kedvéért kiírt doxycyclint nem kezdtem el szedni, mivel nem tudtam meg,van-e gyulladás, vagy nincs, és csak úgy nem szeretnék antibiotikumot szedni... Szívesen csatoltam volna a röntgengépet.
Esténként szokott erősebb lenni a fájás, nem elviselhetetlen,de kellemetlen, és a bal fülembe is kisugárzik. Gyakran járok fülészetre ezzel a fülemmel(dugulás, gyulladás, szűk hallójárat miatt)de most úgy érzem, a fogam a problémaforrás,és valószínűleg az elmúlt hónapokban is emiatt volt annyi baj a fülemmel. (két hete voltam fültisztításon)
Az lenne a kérdésem, hogy szedjek-e hétfőig valamilyen vény nélküli gyulladáscsökkentőt-fájdalomcsillapítót (nem antibiotikum),vagy várjam meg a hétfői vizsgálatot. Mit lehet tenni ebben az esetben,mikor már amúgy is nagy tömésről van szó és plusz szuvasodást találnak? Menthető egy ilyen fog?
Sajnos a hatos fog már hiányzik, még egy fogamat nem szeretném elveszíteni (ott egy szimpla lukas fog tömése után jutottunk el odáig egy év alatt, az akkori orvos hanyagsága miatt, hogy végül már nem lehetett megmenteni a fogam)
Nagyon köszönöm segítségét!
Üdvözlettel:Éva

P. Agnes

Bizserges

Tisztelt Fogaszat!
Par napja idonkent bizserg, viszket az inyem, fogaim. Neha ugy erzem hogy az egesz fogsorom, neha bizonyos helyeken. Korabban is ereztem mar. Milyen problemara utalhat? Van most egy virusos torokgyulladasom. Ez esetleg fokozhatja a tuneteket? Lehet attol hogy a fogaim nyomjak egymast? Nemreg volt panorama felvetelem. Minden rendben volt rajta. Koszonom a valaszukat.

T. Eliza

Fog bakterium

Jo napot,
Abban szeretnem a segitseguket kerni, hogy van egy fogam amit gyoker kezeltek es tettek bele egy ideiglenes tomest, viszont azt nem dierkt de kimostam. Jovo heten megyek kihuzatni azt a fogat, mert sajnos nem tudjak megmenteni. Viszont a lyukban amit a gyokerkezeles miatt csinaltak valamifele bakterium tenyeszhetett meg, nem faj, nem duzzadt. Esetleg lehet ellene valamit tenni? Okozhat problemat a foghuzasnal?
Valaszukat elore is koszonom.