Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

M. Pálné

Fogfájás

Tisztelt Doktornő!

Bal felső fogam az orvos lecsiszolta és koronát tett rá.

Korona alatt elkezdett fájni, kifúrták és elkezdte az orvos gyökérkezelni. Már 7-szer gyökérkezelte és most is fáj.
Az a kérdésem mit lehet vele csinálni még, hogy ne kelljen kihúzni.
Várom válaszát, ha lehet mihamarabb.
Üdvözlettel:
Medvegyné

B. Beatrix

Fogtömés

Jónapot!
Nemrég voltam otthon (Magyarországon) tömetni. Kicsit magas lett a tömés de nem vészes, de mikor össze csukom a fogaimat a tömött fogam ér elősször össze. Azt mondta a doki hogy lehet hogy egy 2- 3 hétig még fájni fog a tömés. Ahogy vissza jöttem rá egy hétre elkezdett fájni a tömés, a bal oldalon az egész arcom le volt zsibbadva annyira hogy azt sem éreztem melyik fogam fáj. Aztán az állkapcsom alul elkezdtem nyomkodni és egy pontban nagyon fáj, aztán raktam meleg sót a fülemre hátha enyhülne a fájdalom enyhült is de újra előjön es most már a fülem is fáj mintha be lenne gyulladva. Mit tegyek? Ez normális? Majd egy kis idő után elmúlik? Vagy húzassam ki? Köszönöm előre is a válaszát.

M. Melinda

Foghídak után

Üdvözlöm!
Készíttettem hídat mindkét oldalra a felső hátsó fogaim pótlására.megszenvedtem velük talán még most sem az igazi,a bal hátsó fogam bizonyos helyzetekben szinte útban van.már többször voltam vissza,de már nem biztos,hogy jó lenne az alsó saját fogamból csiszolni.Viszont szt vettem észre,hogy elfotdulak a saját alsó fogaim.lehetséges ez?nagyon szomorú vagyok,hiszen eddig szépek voltak.azért csináltattam meg,mert kattog már jó ideje az állkapcsom.persze ez most is így van.Voltam Pesten a Semmelweis kft-nél,de csak vmi speciális harapásemelő segíthetne.De mivel ki sem tudom rendesen nyitni a számat így félek a mintavételtől.köszi a segítséget.

S. Nikoletta

Egy hónappal foghúzás után

Kedves Klinika!
21 éves vagyok, és egyik egy hónappal ezelőtt kihúzott fogammal kapcsolatban szeretném kikérni szakvéleményüket. Sajnos elég hosszú a történetem, a felső hátsó 6-osomat augusztusban kellett gyökérkezelni. Egy ideig jól is voltam de utána szörnyen elkezdett fájni és kiderült hogy valószínűleg a gyökérkezeles során beletört eszköz miatt begyulladt a fogam. A panaszok sajnos nem csökkentek így rezekáltak is novemberben. Egy ideig megint mindent jónak éreztem de újra elkezdett fájni így végül a fog kihúzása mellett döntöttünk. Nos ez egy hónapja történt , a foghúzás után egy hétig még fájt utána 2-3 hétig hála ég tünetmentes voltam és most egy hónappal (a varrat a napokban esett ki) a húzás után újra erősebb nyomó érzést tapasztalok a kihúzott fog helyén. A lyuk eléggé vöröses illetve fehér pontok is jelentek meg benne. A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy előfordulhat, hogy ennyi idővel a húzás után mèg érzékeny a hely és nyomó érzést tapasztalok? Esetleg lehet, hogy valami komolyabb probléma?

K. István

Foghúzás után állkapocs fájdalom

Tisztelt Fogászat!

Jobb alsó hetes fogam gyökérkezelése nem sikerült,mert nem ment le róla a gyulladás,ezért a foghúzás mellett döntöttem.A húzás után a helye begyulladt,amit két nap múlva kitisztított az orvos és antibiotikumot írt fel. Közben megfájdult az állkapocs forgóm környéke, amitől kicsit fájdalmas a rágás és nem tudom rendesen kinyitni a számat,illetve alapból is kicsit fáj és 3 hét elteltével(a húzás óta) sem érzek javulást. A húzás helye nem fáj, de az íny mellett mélyen még mindig nyomásra érzékeny a terület. A kérdésem az,hogy ennyi idő elteltével normális-e ez,illetve mikorra várható javulás?

Köszönöm megtisztelő válaszukat.

M. Ildikó

Szájprobléma

Néhány hete olyan érzetem van a számban, mintha éretlen gyümölcsöt ettem volna, ami összehúzza a szám. A szám belső felületét nem érzem simának, olyan mintha hártya lenne rajta, ráadásul, ha fűszereset eszek, vagy pl. mentolos fogkrémmel mosok fogat csíp. A tükörbe megnézve nem látszik semmi.

V. Judit

Foghúzás utáni fájdalom

Ûdvözlöm Önöket!

Április 15-én kihúzták a jobb alsó fogam! Mellette lévő gyökérkezelt fogam nagyon fáj valamint a felső ínyem begyulladt és szontén nagyon fáj! Napi két fájdalomcsillapítótkell bevennem!
Nagyon nehéz valamelyik orvoshoz bejutni, ezért teszem fel itt a problémám!

Tisztelettel: Varga Judit

M. emese

Állkapocs fájdalom

Tisztelt Doktor Nő/ Úr,
Már lassan 2 hónapja szenvedek állkapocs fájdalomtól ,eleinte csak ritkábban nyillalt bele az egész alsó fogsoromba.Két hete állandó fájdalom van az egész alsó állkapcsomban,illetve kétoldalt az állkapocs izületnél.Panoráma röntgen készült Április 17 én,vannak kezelésre szoruló fogak ,amelyek rendbetétele elkezdődött.A röntgen alapján az állkapcson a szájsebész sem lát semmi rendelleneset.
A kérdésem,hogy röntgen alapján mi a véleménye erről a fájdalomról?
Köszönettel:Rebeka.

M. Balázs

Tömés utáni fájdalom

Üdvözlöm!

Három héttel ezelőtt egy rutin fogorvosi ellenőrzés során kiderült, hogy a bal felső 4-es fogamat be kell tömni, mert egy apró lyukat talált a fogorvos a két fog közötti részen. Kb. 40 percen át fúrta-tömte-kezelte. Volt már tömésem évekkel ezelőtt, de emlékeim szerint az rövidebb ideig tartott és valahogy egyszerűbbnek tűnt. A fogorvosom most annyit mondott a végén, hogy mély a tömés, így szinte biztos, hogy érzékeny lesz még és fájni fog. Ne ijedjek még, vegyek be fájdalomcsillapítót, ha szükséges, idővel el fog múlni.

A tömés után pár napig kicsit érzékenyebb volt valóban, viszont az 5. napon este már csak fájdalomcsillapító (fél Algopyrin) segítségével tudtam elaludni. A bal szemem alatti csontba sugárzott a fájdalom. A helyzet azóta javult, de még nem tökéletes. A legtöbbször nem is nevezném fájdalomnak, inkább csak érzem, hogy van ott egy fogam. Hidegre érzékeny, melegre nem. Rágásra nem fáj (bár még ösztönösen kímélem), de ha összekoccantom a fogaimat, akkor picit érzékeny.

Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy közel 3 hét elteltével ez még normális? Várjak még türelemmel? Tudom valahogy segíteni a gyógyulást? Bevallom, kicsit félek az esetleges gyökérkezeléstől, főleg mert egy olyan fogról van szó, amivel semmi problémám nem volt korábban.

Előre is nagyon szépen köszönöm a választ!

Marcsi

N. Gyöngyi

Bedagadt az arcom

Tisztelt Doktorúr/nő!
A problémám az lenne hogy egy hete voltam fogfájás miatt fogorvosnál. Gyökérkezelni szerette volna a jobb hátsó alsó fogamat, de nem hatott rendesen az érzéstelenítő. Irt fel nekem antibiotikumot (aktil duo-t) amit szedek viszont 2 napja elkezdett feldagadni az arcom. A fogam nem fáj. Az lenne a kérdésem hogy ez miért lehet? Mivel most 4 napos ünnep van ezért csak ugyeletre tudok csak elmenni de ott nagy valószínűséggel ki akarják húzni amit nem szeretnék. Mit tudok tenni? Nem szeretnék nagyobb bajt ebből.

Köszönettel:

Nyári Gyöngyi

T. Dalma

Bölcsességfog

Szép napot kívánok!
Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy mi a teendő abban az esetben, ha alul jon a bölcsességfogam, ami iszonyú fájdalmat okoz. A fülem is fáj már, illetve nyelés közben is kellemetlen érzés fog el. A munkam része, hogy reggeltől délutánig telefonálok. Nem tudom mit tehetnék, hogy csökkentsem a fájdalmat, mert a munkám során nagyon zavaró.

Üdvözlettel,
Dalma

K. Anna

Fogtömés

1 hete szombaton elkezdett fura érzés lenni a fogamban mintha közé szorult volna valami. Ez a fog már egy tömött fog volt, de alá volt szuvasodva. Elmentem pénteken délután, panoráma röntgenezték a fogam, tesztelték kopogtatással és hideggel is. Ekkor az eredmények alapján a doktornő úgy látta h csak a szuvasodás lehet a probléma. Se gyökérkezelni nem kell, sem elhalva nincs a fog. Viszont az újratömés után mikor kiment az érzéstelenítő ugyan úgy érzem, bár tompábban és nyilalás nélkül azt a feszítő érzést mint előtte. Mi lehet a baj? El fog múlni, normális, vagy inkább keressek fel másik fogorvost?