Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

M. Eszter

Gyökérkezelés lesz a vége?

Tisztelt Doktor úr / Doktor nő!

November 2. án tömték be a bal felső 6-os fogam, mert eléggé érzékeny volt, fájt rendesen. Az orvos azt mondta, nem kell gyökérkezelni, elég tömni. November 5 től viszont egy isiász betegség miatt folyamatosan szednem kellett erős fájdalom és gyulladás csökkentőket, fekvő beteggé váltam, nem tudtam volna visszamenni az orvoshoz. Nem volt semmi baj a fogammal egészen addig, míg egyik este elég kemény ételt nem ettem, és azóta viszont eléggé fájogat, gyógyszereket is vettem be rá. Rágásra, melegre édesre nem érzékeny, de hidegre nagyon. Ma voltam megint tömetni egy másik fogam, és a doktor úr azt mondta, szerinte ez a tömés miatt van, várjunk még a gyökérkezeléssel, mert lehet a fehértömés a hibája. Megnézte, azt mondta normális, hogy hidegre érzékeny, de az nem tetszik neki hogy néha beleáll és lüktet. Jövőhéten megyek megint ismét tömni, de szeretném tdni, hogy Ön szerint kell e gyökérkezelni majd a fogam, vagy sem?

T. Ágnes

Foghúzás után egy héttel fájdalom

Egy hete húzták ki a bal alsó 5-ös rágófogamat, amit ezelőtt 28 évvel gyökér-kezeltek. Korona nem volt rajta, az idő során a maradék fog szétesett, az utolsó darab kb. 2 hete tört le, a fogínyt kissé begyullasztva. A foghúzás fájdalommentes volt, de iszonyatosan feszegette az orvos a benn maradt gyökeret, ami teljesen el volt szuvasodva. A foghúzás utáni utasításokat betartottam, de mivel nem mondták, jegelni nem jegeltem. Első két nap elviselhető volt a fájdalom, akkor is ha kiment a fájdalomcsillapító hatása. Aztán jött 5 eléggé "húzós" nap, mivel minden nap próbára tettem, hogy mennyire fáj gyógyszer nélkül és párszor nagyon fájt és csak lassan csillapodott le a fájdalom. Szerintem a fog helye szépen gyógyul. Az állkapocs fájdalmam enyhült és tegnapra éreztem a fájdalom erősségét illetően áttörést, de most is fáj, néha jobban, néha kevésbé. Normális ez egy héttel a húzás után? Nem látom gyulladtnak a sebet, az állkapcsomat egész biztosan megfeszítették, nem szeretnék visszamenni, attól félek hozzá nyúlnak és megint csak rosszabb lesz. Ha jól olvastam egy csontosodási folyamat zajlik, úgy gondolom, hogy lehet, hogy ez normális, hogy fáj, és mivel van a fájdalom mértékében csökkenő tendencia, remélhetőleg előbb-utóbb megszűnik. Nem szeretnék későbbi komplikációt, ezért az lenne a kérdésem, hogy várhatok-e még pár napot, akár még egy hetet, vagy szedjem össze a maradék bátorságomat és mégiscsak keressem fel a rendelőt, ahol kihúzták a fogamat?
Válaszukat várom és előre is köszönöm, üdvözlettel: Tóthné Varga Ágnes

s. eufrozina

gyökérkezelés helyett foghuzás

Kedves Dr! A multhéten pénteken a fogorvos szerette vona megmenteni a jobb also örlöfogamat ami mellett találhato a bölcsesség fogam .. sajnos elkezdte a gyökérkezelést. ..de sikertelenül járt..nem tudta a gyökereket kiszedni..ezért ugy döntött kihzza a szétfurt fogamat ...ez nagyon nehezen többdarabban sikerült az orvosnak..azota folyamatosan fáj a fogam helye ill ..a bölcsesség fogam ..fájdalom csillapitonélkül nem is tudok meglenni ...várjak még hogy majd elmulik ? Vagy mennyek vissza ? Bevallom nagyon félek már ettöl az egésztöl.. :( válaszát köszönöm

Fogtömés

Tisztelt Dr.Úr/ Dr.Nő! 3 napja tömték be a fogam fehér töméssel.Előtte hidegre melegre fájt.Tömés után is megmaradt ez a fájdalom.Normális hogy még mindig fáj?Köszönöm válaszát!

M. Mihály

Tömés utáni fájdalom

Jónapot
Az alsó örőlőfogamból kiesett a tömés és beszuvasodott alatta a fogorvosom azt mondta menthető mert még reagál a hidegre kaptam rá fehér tömést(asszem gyogyító tömésnek hívta) .
Azt mondta ez még fájni fog de fokozatosan javulni fog 2hét múlva mennyek vissza ha jó kapok egy rendes tömést.
Eleinte nem éreztem az érzéstelenitőnek hála ,de másnap már egy enyhe fájdalmat éreztem benne majd a rákövetkező napon is éreztem ezt a enyhe hasogató érzést majd ez most estére olyan mint ha a jobb oldalsó álkapcsomban érezném ezt a hasogató fájdalmat.
Elhamarkodottan várom a javulást vagy ez normális?

C. Viktor

Bölcsességfog eltávolítás

Feltárásos bölcsességfog eltávolítás esetén mennyi idő után várható, hogy enyhül a fájdalom és nem zavar a munkában?

M. Melinda

fogkorona híd,fájo fog

Tisztelt Doktor Úr!
Október 1-jén lecsiszolták a hatsó nagy örlőfogamat,hogy 2 fogat pótolhassunk híddal.Mintavétel után egy hétig minden nap nagyon fájt a fogam,sajnos ki is hólyagosodott a fog körül.Így nem tudta az orvos feltenni a hidat,mivel meg kellett várni amig meggyógyul.Kb.egy hétig csak neha ereztem fájdalmat,es úgy döntött az orvos,hogy ideiglenesen felragasztja a hidat.Ez törtent szerdán este,amikor szintén nagyon megfájdult a hatsó fogam.Másnap nem fájt,de mostanra megint erzem,hogy rágásra megfájdul,ha nyelvemmel hozzáérek kicsit megnyomva fájdogál.Nem erzek erős fájdalmat,de idegesitő,hogy erzek fájdalmat.Aztán ez igazából tart kb.10-15 perc es magától múlik.Mielőtt felkerült a korona ideiglenesen a fogorvos alaposan megnezte,de semmi rendelleneset nem talált.Arra gyanakszik,hogy a fog körüli seb okozhatta,de ma már nincs seb.Félnék gyökérkezelteni,mivel nem egyenes gyökerei vannak es nem is csak egy.De félek attol is,hogy vegleg felkerül a korona és ugyanigy fájni fog.Mit tehetnék?Nagyon tanácstalan vagyok.Ha felrakják a koronát mikroszkópos gyökérkezeléssel meg lehet menteni a fogat ugy hogy a híd nem sérül?Sajnos masik nagy pronlemám amiert tartok ezektől a dolgoktól,hogy kattog az állkapcsom es nem tudom nagyra nyitni a szám.Egy kerdés még:van olyan megoldás fog mintavételére,hogy ne kelljen a számba rakni azt a kanalat meg a gipszet.Bocsi,hogy ilyen hosszúra sikerült levelem.Jövő csütörtökön kell visszamennem.köszi a választ.

B. Jennifer

Fogérzékenység

Tisztelt Uniklink!
Olyan problémával fordulok Ön(ök)höz,hogy 10.08-án a bal felső 1-es fogam elkezdett fájni,ráharapásra,kocogtatásra érzékeny lett.(A fogszabályzós orvosom csak 12-én tudott fogadni.) Elmentem a Debreceni Klinikára,ahol a fogorvos OPT röntgent csináltatott, melyen nem látott semmilyen elváltozást,azt mondta,hogy lehetséges,hogy a fogszabályzó viccelődik velem,így próbáltam megnyugtatni magam,hogy talán nincs nagy baj. 10.10-én ismét meglátogattam a Klinikát mivel akkorra már kijött felette az ínyemen egy kis dudor,ami nyomásra fájt. Csináltatott egy célzott röntgent amin már csak azt a fogamat vizsgálta,de ismét nem találtak semmit a felvételen. Megvizsgált : tapintással megvizsgálta az ínyem,ahol megállapította,hogy a kis dudor nem a gyökércsúcsnál van ,a fogaimat megmozgatta,kicsit mozogtak,de azt mondta,hogy ez a fogszabályzó miatt van ami teljesen normális, ílletve csinált egy vitalitás vizsgálatot,mely során érzékeltem a hideget. Erre azt mondta,hogy a fog még életben van ha érzem a hideget, melegre nem érzékeny, nem lát rajta semmi olyan elváltozást ami beavatkozást igényelne,így azt javasolta,hogy várjuk meg,mit mond a fogszabályzó orvosom. Hazajöttem és vártam a 12-ét. Addig itthon Glykosept oldattal öblögettem és ecseteltem a kis dudort ,aminek hatására minimális mennyiségű vér szivárgott belőle. 12-én mentem a fogszabályzós orvosomhoz, Ő azt mondta,hogy a tünetek alapján gyökérkezelni kellene,viszont a röntgen felvételek alapján nem lát semmit ami ezt indokolná. Írt fel antibiotikumot amit még aznap elkezdtem szedni. A mai napon,már sokkal jobb a helyzet, a kis dudor visszahúzódott és a fogam sem érzékeny már annyira. Most körülbelül azt érzem,mint mikor a fogszabályzó csinálja a dolgát.
Nagyon félek,hogy gyökérkezelni kell,mert tudom,hogy az mivel jár. Első fogról lévén szó próbálnám menteni a menthetőt és elkerülni a gyökérkezelést. Kétségbeesésem okán és tanácsért fordultam az Uniklinikhez! Válaszukat előre is köszönöm szépen!
Jenni

felsértett íny

T. Szakértő!

6 napja voltam fogorvosnál, aki a szájterpessszel nagyon megnyomta a jobb alsó 3-as, 4-es fogam alatti ínyt. Azóta is nyomásra érzékeny és piros, valószínűleg felsértette. A kellemetlenségen kívül lehet-e bármi problémám (a fogamnak főleg) és mit tegyek, hogy elmúljon a fáljdalom?

Köszönettel:
Lajos

L. Krisztina

Herpesz

Üdvözlöm!

Érdeklődnék hogy ajakherpesszel is lehet e menni konzultációra.
Még nem jártam az Unikliniknél.
Válaszukat előre is köszönöm.

porcelán korona alatti fog diagnosztikája

Tisztel Hölgyem/Uram!

Kb. 10 évvel ezelőtt készített porcelán koronámat (fogamat) szeretném megvizsgáltatni (jobb alsó 4).
A fog néha érzékeny, néha fáj, 2 éve röntgenezés után antibiotikum kezelésre jól reagált.

Azt szeretném megkérdezni, hogy megbontás nélkül, egy egyszeri konzultáció alkalmával megoldható -e egy teljes diagnózis+kezelési terv?
Amennyiben szükséges, természetesen CT-felvételt is készíthetünk.

Szeretném megkérdezni még, hogy az egyszeri konzultáció keretében van -e lehetőség góckutatásra is ? Fül-orr-gégészeti problémáim is vannak, el fogok menni szakorvoshoz, gondoltam, előtte ezt is megnézetném.

Köszönettel:
Ida

B. Boglárka

fogfúrás

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő,

szeretném megkérdezni, miként lehet, hogy érzéstelenítő injekció ellenére nekem nagyon fájt a fogfúrás? Egy kiesett tömés miatt fúrták az egyik alsó rágófogamat, ami (maga a fog a kezelés előtt) abszolúte nem fájt, csak zavart, hogy karcolja a nyelvem a széle (meg nyilván nem akartam úgy hagyni, tömés nélkül). A tömés amúgy nem magától esett ki, hanem egy kemény cukorkára való ráharapás miatt. A doktornő adott injekciót (életemben először kaptam), amivel semmi baj se volt, de amikor fúrni kezdte a fogam, iszonyúan fájt maga a fúrás! Emiatt végig görcsben tartottam a fejem és néha akaratlanul, reflexszerűen elkaptam. Végül jól sikerült a tömés, de ezek szerint vegyem természetesnek, hogy az érzéstelenítő injekció mit sem ér egy fogfúrás esetén? Pedig a fogam nem volt gyulladt, csak a kiesett tömés alatt szuvas. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mivel nem tudtam, mennyire kell elzsibbadjon a szám ahhoz, hogy hasson az injekció, már egy kis zsibbadásnál szóltam, hogy talán kezdheti.. lehet, hogy túl korán szóltam, amikor még nem tudta az érzéstelenítő kifejteni hatását, és ezért volt ennyire rémes a fúrás??? Köszönöm válaszukat.