Nyitva: H - Szo 7:30 - 20:00

1148 Budapest, Örs vezér tere 2.

Tel.: +36 1 222 7250

+36 1 222 9150

Kapcsolat Időpontfoglalás Belépés
Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

harapásprobléma korrigálása

T. Szakértő!

Nem rég vettem észre, hogy a korábban már szabályozott fogak ellenére, a felső fogsor előrébb áll az alsónál - egy kis rés van csukott állapotban az felső metszők alsó éle és az alsók felső éle között.
Először is az érdekelne, hogy mi számít kóros, problémás illeszkedésnek? A felső fogsor nyilván az alsótól előrébb áll, de mi számít normálisnak.
Másodrészt pedig, van-e olyan módszer ennek a fajta harapásproblémának a korrigálására kivehető fogszabályozó készülékkel?

Köszönettel:
Lajos

Fogszabályozás

Tisztelt Fogorvos!

Pár nap múlva teszik fel a rogzített fogszabályzóm, de nem küldtek el megcsináltatni a fogaimat. Felhelyezés után még be lehet tömni a fogakat? És ha igen mennyi időt kell várni?

V. Irén

Fogszabályozás idősebb korban

Kedves Doknő/ Doktor Úr!

Szeretnék érdeklődni, hogy 53 éves korban érdemes-e a fogszabályozást megpróbálni?

Előre is köszönöm válaszukat!

Üdvözlettel:
Vidovics Irén

P. Dávid

Fogszabályozás

Azt szeretném megkérdezni, hogy a http://uniklinik.hu/kezelesi-terv/fixed-52 képen szereplő RTG alapján van-e, illetve mekkora esély a fogínyben maradt 3-as fog fogszabályzással való lehuzatására 30 éves korban?
Jelenleg még mindig tejfog van a 3-as pozícióban (félig elkopva).

Köszönöm!

K. Laura

Fogszabályozás

Tisztelt Doktorúr/nő!

Arról szeretnék érdeklődni, hogy milyen hatásai lehetnek annak, ha valakinek korábban leveszik a fogszabályzóját.
A szituáció az lenne, hogy már majdnem 3 éve van nappali fogszabályzóm, előtte sokáig éjszakai volt. A fogaimmal nem voltak nagy problémák, csupán a felső fogsor kicsit hézagos volt, és a metszőfog és szemfog közötti fogaim feljebb voltak. (De csak felül) Így számomra teljességgel érthetetlen, hogy miért tart ez ennyi ideig. Sajnos az orvosom hiába kérdezem, sosem ad rendes választ, számomra sértő hangnemet üt meg. Így a levetetés mellett döntöttem, erre azt a reakciót kaptam: "Azt akarod, hogy kihulljanak a fogaid?" Ezt viszont már végképp nem értem. Miért hullanának ki a fogaim? Továbbá már hónapok óta nem történik semmi. Járok az ellenőrzésekre, de mindig csak ránéz a fogaimra és mehetek is. Amikor pedig azt kérdezem, hogy mennyi ideig fog még ez tartani, mindig annyit mondd, hogy: "Már a végefelé jársz de foggalmam sincs, hogy még meddig kell." Dehát egy fogorvosnak nem az lenne a dolga, hogy ezt tudja? (Legnagyobb szomorúságomra már majnem egy éve ezt a választ kapom). Az én fogaimmal lenne a baj? Vagy mi lehet? Már minden ismerősömnek lekerült a fogszabályzója, pedig én semmivel sem vagyok extrább eset mint ők voltak...pedig nekik később is került fel.

A választ előre is köszönöm.

fogszabályzó levétel

A kérdésem az lenne, hogy vállalnak-e fogszabályzó levételt úgy, hogy nem Önöknél lett feltéve a készülék.

K. Lilla

Fogszabályzó gyűrű alatt fájdalom

Kedves Doktor Úr/ Doktornő!

4 nappal ezelőtt rakták fel a fogszabályzó készülékemet. A jobb és bal felső nagyőrlőmre ragasztottak fel egy-egy gyűrűt. Jelentkeztek a szokásos fájdalmak a fogszabályzó felrakása után, de mindezek mellett a bal felső nagyörlőmmel nem lehet ráharapni semmire, annyira érzékeny, míg a jobbnak semmi baja. A fogszabályzó felrakása előtt egy hétig tágító gumik voltak felhelyezve mindkét fogam mellé. A bal nagyőrlőm tömve van, de a fogszabályzó felrakásáig nem jelentkezett semmilyen fájdalom vagy panasz. Mi lehet a baj? Megsérülhetett-e a fogam a gyűrű felrakása közben? Vagy elfog múlni hamarosan magától a fájdalom?

Köszönöm a válaszát!

H. Hanna

Fogszabályozás

Tisztelt Doktor Úr/Nő,

Felső állkapocsi fogszabályozásra lenne szükségem. Külföldön élek. A kozultációk miatt sürven kelle haza utaznom, ami a munkám miatt körülményes lenne. Miután a fogszabályozó felkerült, van Önöknél lehetőség a személyes konzultáció kiváltására egy online eszközzel történő konzultációra ( például video telefonálás ) ?

Üdvözlettel,
Hanna Hans

B. Annamária

Fogszabályozás

Jó napot kívánok! A kérdésem az lenne hogy implantatummal/tumokkal lehet fogszabályoztatni?Válaszukat köszönöm

K. Zsolt

Cirkon koronák

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Frontfogaimra szeretnék koronát csináltatni (3 vagy 4 fogra), mert gyökérkezeltek, le is tört belőlük és el vannak színeződve. Igen erős mélyharapásom van. Mit tudnának ajánlani? Elsősorban cirkon koronára gondoltam, azok közül is a teljes cirkonra, porcelán leplezés nélkül. Szükséges előtte a mélyharapást kezeltetni hogy elférjenek a fogak? (40 év körüli vagyok, fogszabályozásba időhiány miatt egyelőre nem fognék bele)

Válaszukat köszönöm, üdvözlettel

K. Alexandra

Fogszabályzó

Üdvözlöm! Nagyon előre áll a felső állkapcsom az alsóhoz képest és akinél voltam orvos,ő műtétre akarna küldeni,de inkább kikérném másnak is a véleményét,lehetőleg megúsznám. Milyen vizsgálatot javasol?! Esetleg röntgen? Előre is köszönöm!

B. Barbara

Extrém túlharapás

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy extrém túlharapás esetében lehetséges-e fogszabályzóval korrigálni a fogakat?!

Válaszát előre is köszönöm!