A fogorvos válaszol

A fogorvos válaszol rovatban az Uniklinik Fogászati és Implantációs Központ fogorvosai és specialistái válaszolják meg a fogászattal, fogápolással kapcsolatos kérdéseit.

Kérdés beküldése

Legfrissebb kérdések

B. Eliza

Fogszabályozó

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az alsó első nagyőrlő kihúzása után lehetséges-e fogszabályozóval a keletkezett rést összehúzni?( a bölcsessegfogak épek) Mennyi időbe telne? 23 éves vagyok, még nem szeretnék implantátumot vagy hidat.
A valaszát előre is köszönöm!

V. Olah

Fogszabályzó

Üdvözlöm.Olyan kérdésem lenne,hogy a kihúzott fog helyét valamennyire el-e tüntetné a fogyszabályzó használata?
Persze nem teljesen de valamilyen szinten el e tüntetné?
Köszönöm!

C. Erika

maradandó fog

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy
Olyan kérdésem lenne.h 7 éves kisfiamnak felül az első 2 tejgoga nem igazán akart kiesni.kihúzni nem akarta a fogorvos.azt mondta az új fog majd kinyomja nem így lett így csak ki kelett húzni.
Viszont a maradandó első 2 fog elég messze van egymáshoz.
Most mondja h fáj a foga .de olyan mintha kicsit mozogna is.
Viszont jönne jobról balról 1-1 fog.
Az létezik h mivel az első 2 nem jó helyen van igy ami most akar jönni ez által nyomja a már kintlévőt?
Válaszát várom.
Tisztelettel.:Erika

A. Petra

Bedőlt fog

Tisztelt Doktornő / Úr!

17-18 éves koromban egy rosszul elvégzett tömés miatt kihúzták az egyik hátsó fogamat. A doktornő akkor azt mondta, hogy nem kell aggódni, a mögötte levő fog majd benő a hiányzó fogam helyére..én ezt naivan elhittem neki.
Azonban pár éve észrevettem, hogy elkezdett bedőlni a hiányzó mögötti fogam. Rákerestem interneten a problémára, és ekkor szembesültem vele, hogy ez elég komoly dolog és félre lettem anno tájékoztatva...
Időben szeretnék cselekedni, és így közel 10 év után megcsináltatnám.
Ön mit javasolna? Fogszabályzóval belehetne húzni az előtte levő helyére? (Ezt is olvastam valahol) Hidat nem igazán szeretnék, ha van más megoldás.

Köszönöm szépen válaszát!

V. Zozo

Felső, hátsó 7-es rágófogak

Tisztelt Doktor Nő/ Úr!
Kérdésem az lenne, hogy fogszabalyzom van és egy ideje észrevettem, hogy a 7-es felső fogaim nem egyforma méretűek/ alakjuk eltér, ez lehet annak következménye, hogy a fogszabalyzo elhúzta a fogsoromat, és összeér az also 6-7-es foggal, egyáltalán ilyen előfordulhat?
Illetve következő kérdésem az lenne, hogy a hátsó ugyancsak 7-es fogamon létre jött egy olyan növés, mint az első 2-es fogamnál, mögötte ilyen úgynevezett “fogtartó csont” remélem így Ön is tudja. Ez fogkő lehet vagy inkább ugyanilyen képződmény kialakulhat a hátsó fogakon is, mint az elsőkön?
Köszönöm szépen!
Mihamarabbi válaszát várom!

S. Amanda

Fogszabályozás

Szép napot!
3 hónapja vették le a fogszabályzómat másfél év után , éjszakáit kaptam helyette. Viszont a fogaim elmozdulnak mindig az éjszakai levétele után pár órával , illetve a harapásom sem pontos. Újra vissza szeretném rakatni az állandót, viszont a harapásom korrigálásához a fogak közé be kellene kis hézagokat fúrni ,majd azokat összehúzni, hogy elég hely legyen – a fogorvos elmondása szerint .
A kérdésem az lenne , mennyire kockázatos ez? Nagyon szeretném, hogy ha már belekezdtem , elégedett legyek. Lehet valami gond ezzel a módszerrel? Más út nemigen van.
Előre is köszönöm

F. Dániel

fogzománc

A fogszabályozómat pár napja vették le és azt vettem észre, hogy két fogamról a zománc részben hiányzik (kb 2 mm-es átmérőjű kör). A hiányzó zománc részek kicsit sárgásak. Mit tehetek, hogy ne romoljanak el a fogaim?

M. Boglárka

Bölcsességfog eltávolítás

Tisztelt Szájsebés szakorvos.
Kérdésem az lenne,hogy 13 éves kislányom fogszabályó felhelyezéshez mind a 4 bölcsesség fog kihúzását javasolták amelyek még a fogínyben vannak és talán még az állkapocsban is vannak elhelyezkedve. Ezek eltávolítása egyben vagy párban illetve egyenként történik ? Ez nagy beavatkozásnak számít így ,hogy nincs még kinőve? Illetve mennyi a gyógyulási idő? Válaszukat előre is köszönöm.

Z. Kissné Kelemen

Ki nem nőtt fog

Tisztelt Fogászat!

8,5 éves kislányomnak decemberben esett ki a bal felső 2-es tejfoga. Azóta nem nőtt a helyére a maradandó fog. A jobb felső 2-es foga májusban esett ki, a maradandó fogacska már látható. A bal oldalon kisebb a hely az 1-es és a 3-as fog között, mint a jobb oldalon. Mi a teendőim? Köszönöm válaszukat! Üdvözlettel: Zsuzsi

Pótlás

Tisztelt doktor úr /nő! Köszönöm a választ! Egy olyan kérdésem lenne, ha a fenti front fogaimon korona van és az egyik gyökér kezelt,ilyen esetben is meg oldható a fog szabályzás? Az előző orvosok ilyen lehetőséget nem ajánlottak fel. Mivel szeretném, ha rendbe lennének így fel keresem az önök rendelőjét.

V. Bence

FÉM ÁLLANDÓ FOGSZABÁLYOZÓ KÉSZÜLÉK (3M MINIUNI-TWIN) összköltsége

Szeretnék érdeklődni, hogy a tárgyban megjelölt fogszabályozás milyen költségekkel jár, beleértve az összes költséget?!

Köszönöm válaszát.